Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti is észrevettétek, hogy egyre magasabb az elvárás a nők külseje felé?
Amikor gimis voltam, még szép lánynak számítottam az iskolán belül, ill így a kisvárosban (falu szint, mindenki ismer mindenkit), pedig nem sminkeltem, és az öltözködésem is átlagos volt (szegények voltunk, örököltem a ruhákat).
Manapság ha az akkori énem beültetnék egy osztályba ugyanabban az iskolában, átlagosnak, de még az is lehet, hogy átlag alattinak számítana. Pedig nem volt olyan régen, 2013-ban érettségiztem.
Felnőtt korban ugyanez. Sőt, rosszabb, elég megnézni a most népszerű Insta-lányokat. Műmell, műszáj, plasztikázott pisze orr, póthaj, rengeteg smink...
10 éve egy ilyen lány még szépnek számított:
Manapság már csak erős átlag, mert a szép valahol itt kezdődik:
Ugyanez a testalkatra is.
Ha régen egy lánynak nagy melle volt, mellé vékony dereka, jó alakúnak számított akkor is, ha a hasa nem volt tökéletesen lapos.
Manapság a "jó alak"-hoz minimum szilikon cici, fenékplasztika és kockás fitness modell has szükséges.
Ellenben a férfi ideál nem változott ennyit az évek alatt.
16, Pont ez az.
Hogy manapság elvárás, hogy ha igényes nő akarsz lenni, akkor vakold magad 2 órát reggelente, mert a férfiak ha látnak neten egy lányt természetesen, azt hiszik, hogy arra photoshoppal tették rá a bőrhibákat.
(Nem vicc, ez a megállapítás innen az oldalról származik. Volt kint 1-2 éve egy kép egy lányról smink nélkül, mire valaki beírta, hogy a nőknek mindig hibátlan a bőre, erre is biztos csak photoshoppolták a bőrhibákat)
"Lehet, hogy a fériak felé is emelkedett az elvárás, de ameddig az "ideális nő" szilikoncicis, popsi és szájfeltöltésre jár, minimum 2 bordája hiányzik, seggig ér a póthaja, tetoválja a szemöldökét és fitness modelleket megszégyenítő alakkal rendelkezik."
Hol? Te komolyan azt látod, hogy ez az elvárás? Mert én azt kvára nem. Ezeket már te képzeled be magadnak, ráhúzod a valóságra a saját percepciód."
"Addig az ideális férfi felé csak olyan elvárások vannak, ami plasztikai sebész nélkül is teljesíthető azért."
Pl. hogy legyen magas?
Amit te leírsz, az a nők véleménye. A férfi elvárásokhoz és ideálokhoz semmi köze. EGY olyan férfi ismerősöm sincs aki vonzónak találná a műmellet, a póthajat, a vakolatot vagy a fitness modell testalkatot. Már egy műszempillától is ki vannak akadva és halálra cikizik a csajt miatta.
A második linkelt kép a nők fejében élő "jó csaj" ideál. De a férfiak erről teljesen máshogy gondolkoznak, és inkább taszítják őket az ilyen műnők. Meg lehet nézni, hogy az ilyen insta pcsákat hány nő és hány férfi követi és ajnározza. Akik szerint jajj de fullos ez a külső 90%-ban nők. Semmi köze ennek a külsőnek a férfi ideálhoz.
Érdekes, semmi mű nincs rajtam, nem sminkelek csak alkalmakkor enyhén, igaz, hogy otthon szoktam tornázni, meg odafigyelek az étkezésre, mégis 6 éve kapcsolatban vagyok.
Kérdező, ha szerinted a műnők az alapelvárás, akkor nekem hogy lehet párom?
Szerintem is az van, hogy a férfiak elvárásai nem változtak. Egy fiatal, széparcú lány ma is ugyanolyan népszerű, mint 10-20-30 évvel ezelőtt.
Amiről te írsz, azt a nők gerjesztik azzal, hogy a netes közösségi oldalakon mindenkinek tökéletes a bőre, vékonyítva van az arca, nagyobbítva a szeme..., egyszóval nem csak a sminkkel "csalnak", hanem a képmanipuláló szoftverekkel is.
A két linkelt képről: szerinted a második miért szebb, mint az első?
Szerintem az első gyönyörű. De eltekintek attól, hogy rossz képet választottál.
Ugyanakkor, sem a szilinkon sem a plasztika illetve semmi egyéb mű dolgot nem találok vonzónak egy nőn, hova tovább a szálkás fitness modell alkatot sem.
Hova tovább én még nem láttam olyan nőt, aki szellemileg és lelkileg is egyben lenne és ilyesmikkel rendelkezik, amiket felsoroltál. Márpedig a jó nő nálam ott kezdődik, hogy a szép külső mögött ezekben is rendben van. Sőt, inkább ezekben. A kisebbségi komplexusos, alacsony önértékelésű, frusztrált, nulla jellemű nők a maguk mű dolgaival a kutyának se.
Lehet, hogy a fériak felé is emelkedett az elvárás, de ameddig az "ideális nő" szilikoncicis, popsi és szájfeltöltésre jár, minimum 2 bordája hiányzik, seggig ér a póthaja, tetoválja a szemöldökét és fitness modelleket megszégyenítő alakkal rendelkezik, addig az ideális férfi felé csak olyan elvárások vannak, ami plasztikai sebész nélkül is teljesíthető azért.
Nem mellesleg egy átlag férfinek jóval kevesebbet kell edzeni a kockahasért, mint egy átlag nőnek.
Nem sokat járhattál a világban, mert az általad leírt stilus Kelet-Európában, a Balkánon, Oroszországban és az arab országok egy részében divat. És persze Amerika, a Kardashianok főhadiszállásán de ott se mindenki ilyen.
Nyugat-Európai országokban lealacsonyító ez az olcsó, szinte qrvás külső.
Vidéken a falvakban ahol felnőttél mindig alacsonyabban van a mérce.
+ a férfiak felé a mérce:
-százmilliós há vagy lakás
-20 milliós vagy annál is drágább autó
-márkás ruhák
-utazás
-havi több milliós bevétel
Amit leírsz az durván 3 millióból megvan egy nőnek egyszóval személyi kölcsönnel megoldható.
De könnyebb a férfiaknak.. Nőként annak is örülsz ha a külsődre való 3 milliót összegyűjtőd és nem hitelből lesznek az új cicijeid.
Nő vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!