Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan azt mondják, ha valakinek sok ismerose van, illetve nem fél a noktol, tud barátokat szerezni, akkor a párkapcsolat kialakítása sem gond (? )
De valahogy nem tudom hozzátenni azt a pluszt, amitol a nok lehetseges párjeloltként tekintenek rám. Ha rájuk nyomulok, elriadnak, ha nem, akkor friendzone.
Amúgy vannak barátaim, lánybarátaim is, van 2 lánybarátom, akivel 10+ éve barátok vagyunk.
De az intimitáson alapuló kapcsolat kialakítása sajnos nem megy :(
Milyen tippjeitek vannak? Esetleg aki szintén ezzel kuszkodott, de megoldotta.
F34 hetero
Na vegre, valaki ertelmes kerdest tett fel. Sok nagy altalanossagot tudok irni, de ezek amolyan okolszabalyok is egyben.
Eloszor is akivel ossze szeretnel jonni, azt ismerned kell valamennyire. Az ismerkedes resze tok mindegy hogyan tortenik meg, buszon, koncerten, munkahelyen, akarhol, de ahhoz, hogy tovabb tudj lepni tudnod kell, hogy epp tarskeresesi fazisban van-e. Ha van kozos ismeros, akkor ezeket az infokat megszerezve ezt a reszet mar ugorhatod is at. Sok bena gyerek szidja a tarskeresot, de szerintem az egy nagy elony, hogy ott olyanok vannak, akik valoban tarsat keresnek, reszben, vagy teljesen nyitottak egy uj kapcsolatra.
A kovetkezo lepes, hogy amennyiben szabad, akkor randira hivod. Amit kerulni kell, azok a kovetkezok. Altalaban minden szelsoseget, tragarsagot, kirivo dolgokat, temakat. Meg kell tanulnod kerdezni, a no erezze, hogy erdekled, tudj meg rola minel tobbet. Az alap dolgokon tul jonnek a tema felvetesek. A korabbi valaszai alapjan biztos van mar par kapcsolodasi pont, amirol tudtok beszelgetni. Az egyensulyra figyelj. Ha vegig o beszel, akkor tobbet nem fogod latni. Ha te kezdesz sztorzgatni, lehet jokat fog kacagni egyket torteneten, de ugyanez lesz az eredmeny, mert jo fej voltal, de ugy erezte nem vagy kivancsi ra. Ez egy tarsasjateka, akkor jo, ha mindketten jatszotok es egyutt jatszotok. Elni es elni hagyni. En peldaul hajlamos vagyok sokat beszelni, tudatosan le kell lonom magam idonkent. :)
Mindez nem garancia semmire. A randi nem egy ujabb lepcso a sex fele, hanem egymas megismerese. Siman lehet, hogy nem passzoltok es vege is a tortenetnek. A nyomulast en a helyedben addig hanyagolnam, amig meg nem tudod fogalmazni, hogy a masikban mi az ami megfogott, es a masikon is ezt latod, hogy bejottel neki. Akkor kell lepni.
Azert az emberek tobbsegeben van valami szeretheto. Aki nyitott a kapcsolatra az duplan is keresi ezeket a dolgokat. Ezert nem jo megjatszani magad, mert azzal ugyis lebuksz, de meg hamarabb lebuktat a metakommunikaciod, azonnal megerzi a masik fel, hogy valami gyanus, nem stimmel es onnantol bukott is a randi, mert elviszi a gondolatait. Ha 3 randi utan sem tudjatok egymasban felfedezni azt, ami megragad titeket a masikban, akkor ott erdemes kiszallni a dologbol. Ami szamit meg, hogy egyszerre csak 1 nore koncentralj. Ha tobbfele probalkozol az megint csak kivesz beloled, rutinszinture degradalja a randit.
Minden no mas es mas. Van amelyikbol biztatas nelkul is omlik a szo, a masikbol harapofogoval sem tudsz kihuzni semmit. Altalaban elmondhato, hogy az alkalmazkodasi keszseg jol felmerheto. Ha halkan beszel, akkor ne legyel harsany, ha lassan beszel, akkor ne hadarj, meg ugyanez igaz forditva is. Ezek nagyreszt automatikus dolgok, ha rendelkezel minimalis empatiaval, sok ferfi nem.
Akkor sikeres a randi, ha sikerult egy hullamhosszra kerulni mind kommunikacioban, mind egymas megismereseben. A lenyeg, hogy keresd azokat a pontokat, ahol kapcsolodni tudtok. Van kutyad? Nincs? Akkor gyerunk tovabb, uj tema. A cel, hogy a vegen legyen egy olyan erzes a masikban, hogy milyen sok kozos van bennunk. Onnan indul be a fantazia, hogy akar tobb is lehetne koztunk. Es ezert nem erdemes leragadni egy temanal hosszasan, mert azzal csak az ido megy.
Persze ez igy eleg szamitonak tunik igy leirva, de a legtobb embernek ez alapbol megy, nem kell vegig kontroll alatt tartania magat. Ezt hivjak onkontrollnak, fontos resze az onismeret. Tisztaban vagyok azzal, hogy hol vannak a hatarok, mi az ami tul sok, es hol kene fejlodnom. Az oszinteseg peldaul emberinek hat, de a keretlen oszinteseg taszito. Fontos, hogy legyen velemenyed, de a sarkos dolgokat meg a masik gyozkodeset hanyagolni kell. Nem mondom, hogy egy varazscsapasra meg fogja oldani a problemaidat, osszetettebb dolog ez annal, hogy sok ev hibarnaciobol felebredve, az ember 1 nap alatt behozza az evek alatt kimaradt interakciok sokasagat, vagy levetkozze a rossz szokasait. De kezdetnek talan jo. Sok sikert!
43F
Rockarc kommentjeibol szerintem memoart kellene irni, neha olyan jol ramutat a dolgokra. O az egyik, aki feldobja ezt a forumot.
Amugy ha bejon nekem a no, honnan tudom biztosra, hogy en is bejovok neki? Amikor kezdodhet a nyomulas. Meg ugye a nyomulasnak is vannak fokozatai. Pl. mikor szabad az oleles, csok stb. Ezzel sem sok irodalom foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!