Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire nagy gond ha nem vagyok magabiztos? 21/F

Figyelt kérdés

Ami azt illeti nem igazán megy a csajozás és a párkeresés és kezdem azt érezni, hogy ez jobban hátráltat mint a külsőm. Nem vagyok egy 10/10-es srác, de "jó pasinak" is szoktak nevezni. A probléma inkább az, hogy bátortalan vagyok kezdeményezni, de ha egy lány kezdeményez azt is elszúrom mert képtelen vagyok elhinni, hogy tényleg én érdeklem. Ezért mostanában már próbálok úgy gondolkodni, hogy nem foglalkozom inkább senkivel, kizárom őket.

Ebből nem csak a párkapcsolatok terén lesznek akadályaim (már ha lesz nekem olyan) hanem akár a munkahelyemen is?

2018. dec. 9. 10:16
 1/4 anonim ***** válasza:
A magabiztosság (vagy annak látszata) a legfontosabb. Ha valakinek van, még egy szőrős kövér nyáladzó ember is lehet, becsajozik. Ha nincs, jó pasiként is nehéz.
2018. dec. 9. 10:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is sokáig vergődtem egy ilyen élethelyzetben.

Csak egyszerűen ne gondolj arra, hogy ő mit gondolhat rólad, hanem lásd a jelent olyannak, amilyen, ne olyannak, amilyennek az elméd próbálja veled láttatni.

A felesleges és destruktív gondolatokkal cseszed el a kapcsolatot a lánnyal, nem azzal, hogy nem vagy elég jó neki. Felesleges fájdalmat hozol létre magadban, ami elvág az élettől és a lehetőségektől. Begubózol, mert nem akarod érezni a fájdalmat. De a fájdalom nem kívülről jön, hanem belülről. Mások kizárásával nem oldasz meg semmilyen problémát, csak ideig-óráig elfeded annak valós okát, amit egy másik szituáció úgyis el fog hozni belőled, mert így működik az élet... Addig rakja eléd ugyanazt a problémát, addig szenvedtet, amíg rá nem jössz a megoldásra és meg nem oldod.

Csak állítsd le a nem megfelelő gondolatokat a fejedben, ne gondolkodj feleslegesen, ne hozd létre előre a jövőt a fejedben, és megszűnik a probléma. Ha mégis létrehozol, akkor viszont figyeld meg magát a gondolatot és hogy milyen hatással van az érzéseidre. Ha sokáig csinálod ezt, előbb-utóbb megszűnik az érzéseidre gyakorolt hatása, majd egyszerűen ahogy jött a negatív gondolat, úgy el is fog menni, mert felismered, hogy hatalmad van fölötte, és nem muszáj rajta gondolkodnod. Nem fogsz rajta rágódni, hanem engeded, hadd menjen.

2018. dec. 9. 10:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Eleinte én is voltam ilyen problémában mint te. Kicsit nagyképűvé kell válni azt gondolom, hiszen aki magabiztos, az képben van önmagát illetően, egészséges önérzete van. A magabiztos embert összeszokták keverni a nagyképű emberrel, én azt mondom egy kicsi kell is.

Ha elég sok ilyen kudarcba futsz bele, amit mondtál is, hogy elszúrsz helyzeteket, rá fogsz jönni arra, hogy fenébe is miért görcsöltem rajta?! Na onnantól kezdve nem fog ez érdekelni és csak a pillanatnak élsz. Ez a kulcsa.

Minden téren a magabiztosság a kulcs. Nők, munka, vizsga akármi.

Nézz egy vizsgát egyetemen. Szóbelin például alapszabály, ha szar tételt húzol akkor a semmit is magabiztosan kell előadni. Sosem fürödtem bele, persze mindig észrevették hogy fingom sincs róla mi van a papírra írva, de kettest ért.

Nőknél is így van. Növeszd meg azt a bizonyos bőrt a "pofádon" és kinyílik a világ előtted.

2018. dec. 9. 12:09
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy mennyire menne. Az a gond, hogy csak így nem tudom megvaltoztatni a gondolkodásom, elfelejteni mindent, ami eddig történt vagy legalábbis nem foglalkozni az egésszel.

Hogy célravezetőbb volna az biztos. Valamit meg kell próbálnom, mert ahogy mondjátok magától úgysem fog megoldódni minden, ezt csak halogatni lehet. Később meg félek, hogy annyira a szemelyisegem részévé fog válni, hogy nem is fogok tudni megváltozni. Már lehet így is eléggé késő.

2018. dec. 9. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!