Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ilyen sok határozott domináns karrierista 30 feletti nő társkereső oldalakon?
"A másik dolog pedig az, hogy sokan vagy nem értik a nemi szerepeket "
Milyen szerepeket, te drága? Hogy valaki nem fogadja el, hogy csak azért legyen más pénzére utalva, mert nőnek született?
Ez egész nemi szerepes baromság csak kétségbeesett próbálkozás a férfiak felől, ahogy megpróbálják megőrizni a kiváltságaikat, amit azon alapon várnak el, mert éppen farkuk van.
Az meg hogy jön ide, hogy egy határozott, sikeres nő férfiasan néz ki? WTF?
30 reagálva....
Szerintem az nem baj, ha egy szülő minél több dologra tanítja meg a gyerekét de az alapokat nem lehet kihagyni. nem vagyok híve az erőltetésnek, de legyen tisztában azzal mik a társadalmi elvárások és szokások. Neki ezt nem kell elfogadnia, lázadhat ellene, de évekkel utána ne legyen elkeseredve azon, ha az élete nem úgy alakult ahogy azt szerette volna.
Ha megkérdezed a férfiaktól fontosabb-e hogy a párod jól tudjon főzni és házias legyen minthogy milyen külsővel rendelkezik és milyen vele a szex, akkor egészen megdöbbentő eredmény születne, a 20-30 éves korosztály és mondjuk a 30-40 korosztály között. Tudok olyan párról, ahol a nő még egy rántottát sem tud rendesen elkészíteni, nem beszélve arról, hogy szinte semmi házimunkát sem végez, mert számára az alantas és vigyázni kell a körmére. Ők egy modern szemléletet képviselnek, reggel felkelnek, kicsinosítják magukat(1óra alatt) elmennek valahova reggelizni, majd közbe egyeztetik a napjukat a szerelmükkel és este majd 7-8 körül valahol találkoznak és megvacsoráznak, valamelyik fél beugrik a tisztítóba vagy fogadnak egy takarítónőt és ezzel a házimunka kilőve. Ez mind szép is jó amíg van pénz és nincs gyerek. Amint családalapításra kerül a sor ezek a nők elvéreznek, mert a női szerepben életképtelenek. Ha nincs külső segítség(barátnők,nagymamák,szakértő segítség), akkor 1 hét alatt kikészülnek attól, hogy nem ők irányítják és szervezik az életüket.
Ha egy nő nem házias, nem tart rendet maga körül, rideg és személytelen a környezete, az gyakorlatilag női bőrbe bújt férfi, akivel max szexuálisan érdemes tervezni. Nincs is ezzel semmi probléma, a szex lehet vele isteni, de mint a gyerekeim anyja soha nem tudnám elképzelni. Mondom ezt úgy, hogy éltem együtt egy nővel aki így élte az életét és működött. Egy biztosítónál dolgozott, jól keresett, egy idősebb nő segítsége volt aki rendbe tartotta a dolgait, mondhatni házvezetőnője volt. Még a vásárlást sem maga intézte, csak ha ruhát vagy telefont vett magának. Nagyon okos nő volt, 3 nyelven beszélt, de nem voltam mellette boldog.
#31: "Milyen szerepeket, te drága?"
A nemi szerepekről beszélek édesem. Tudod, amit páran nem vagytok hajlandóak elfogadni a nagy egyenlőség elméletetek miatt. Csak egy egyszerű példa a társkeresésben: a férfi hódít, a nő csábít. A cél ugyanaz mindkét nemnél (párt találni), az eszköz viszont más és ez nem véletlenül alakult így. Na most próbáld meg elképzelni a hódító nőt és a csábító férfit. Ugye hogy nem működik?
"Hogy valaki nem fogadja el, hogy csak azért legyen más pénzére utalva, mert nőnek született?"
Tudnád idézni, hogy hol írtam ilyet?
"Ez egész nemi szerepes baromság csak kétségbeesett próbálkozás a férfiak felől, ahogy megpróbálják megőrizni a kiváltságaikat, amit azon alapon várnak el, mert éppen farkuk van."
Tényleg? Érdekes módon az állatvilágban nagyon jól működik évmilliók óta, az embereknél is működött az egész eddigi történelmünk során, és működik ma is. Ellenben az egyenlőségpárti felfogással, ugyanis ha elveszed a nőtől a nőiességet, a férfitól a férfiasságot, akkor nem lesznek vonzóak egymás számára. Nem atomfizika ez.
"Az meg hogy jön ide, hogy egy határozott, sikeres nő férfiasan néz ki? WTF?"
Olvasd el azt a részt újra.:) Írtam, hogy direkt külső tulajdonságokkal szemléltetem a mondanivalóm. Kicsit segítek: a túlzottan határozott, céltudatos nő olyan, mint a videó végén a kigyúrt testű lány. A férfiak már nem a nőt, hanem konkurenciát látnak benne, így nem vonzódnak hozzá. Sőt, ennyi izom már a legtöbb nőnek sem tetszene egy férfin.
"Ha egy nő nem házias, nem tart rendet maga körül, rideg és személytelen a környezete, az gyakorlatilag női bőrbe bújt férfi"
Bocs, de nem attól férfi valaki, mert trehány es kiszolgaltatja magat, és nem attól nő valaki, mert egyedül viszi munka mellett a haztartast.
Te inkább keress potmamát.
#35: Igen, számomra is ez a normális. Vannak dolgok, amiket a férfi és a nő is ugyanúgy meg tud csinálni, ott teljesen természetes, hogy egyenlően veszik ki a részüket a feladatokból. Ahogy már írtam is, szerintem ide tartozik pl. a főzés, takarítás, kertes háznál a kert, udvar gondozása. A lényeg, hogy kb. ugyanannyi munkát, energiát fektessen bele mindkét fél. Azzal is teljesen egyetértek, hogy nem szabad egyik félnek sem kevesebb jogot, lehetőséget biztosítani a kiteljesedéséhez.
Viszont azzal, hogy nőnek vagy férfinak születik valaki, már eleve más úton kell elindulnia. A mai "egyenlőek vagyunk" mozgalommal az a bajom, hogy szerintem a két nem nem felcserélhető. Itt vissza utalnék az eredeti kérdésben szereplő nőkre (akiket szerintem a 32-es hozzászólás tökéletesen leírt), ők szerintem ezért sikertelenek. Az élet egy verseny, mindenki a számára elérhető legjobbat akarja. De férfiként a férfiakkal, nőként pedig a nőkkel kell versenyeznünk. Az említett nők viszont úgy döntöttek, hogy ők inkább a férfiakkal versenyeznek. Ez részükről egy viszonylag kényelmes megoldás, de nem célravezető. Ez ugyanis mint nőt, nem teszi őket vonzóvá. A 30-as éveikre talán egyedül megteremtették azt az egzisztenciális biztonságot, amit mások párkapcsolatban ketten szoktak és most szánták el magukat a párkapcsolatra. Csak közben azok az éveik, amikor a legjobb lehetőségük lett volna erre, már elszálltak. Mint nők pedig hátrányba kerültek, mert egyrészről pont a nőies tulajdonságaikban gyengébbek (hisz nem azokat fejlesztették, esetleg el is nyomták a szakmai sikerek miatt), másrészt már bőven felnőttnek tekinthető a következő generáció is, akik eleve előnnyel indulnak a koruk miatt. Ha adott egy 30-as férfi, aki választhat egy 35 éves nő (közép vagy felső vezető, havi 6-700 ezer forintos fizetés, jó karrier, diploma, nyelvvizsgák, de olyan mint egy jégcsap) és egy 25 éves nő (friss diploma, esetleg csak érettségi és pár év munkaviszony, 2-300 ezer forintos fizetés, de életvidám, mosolygós, nőies), akkor nem lesz kérdés a választás. Mielőtt pedig valaki az anyagi irányíthatósággal jön, elárulom: nem azért.
A 2-3 000 ezres fizetésű nő nem irányítható, az a minimálbéres kategória. Te ott rontod el, hogy azt hiszed, minden sikeres nő harminc évesen társkeresőn van és olyan , mint egy jégcsap. Sok anyagilag sikeres nő párkapcsolatban él, csak ők nincsenek a látóteredben. És ki kell ábrándítsalak, sok sikertelen, egyszerű nő sem nőies, hanem ugyanúgy domináns természetű, nagyszájú stb. Az ilyen jellemvonások ugyanis nem a végzettségből és karrierből jönnek.
Egyik volt osztálytársam három nyelven beszél, jogász végzettsége van, sikeres a munkájában. Kedves arcú nő, nagyon jó alakkal, de mindig elutasító volt a férfiakkal és utána nem értette, miért nem működnek a dolgok. Ő a mai napig (negyvenesek vagyunk) egyedül van, sikeres, mindene megvan, bejárta a fél világot, de egyedül. Viszont mindig is ilyen volt, az iskolában is. Nem azért lett ilyen, mert a karriert hajtotta, hanem mert ilyen a természete.
"Viszont azzal, hogy nőnek vagy férfinak születik valaki, már eleve más úton kell elindulnia."
Ezt kifejthetnéd, hogy szerinted milyen úton kéne elindulni egyik-másik nemnek?
Például ha a te gyereked lettem volna, és azt látod, hogy az informatika érdekel, és ügyesen is bánok mondjuk 4 évesen a számítógéppel, akkor eltérítettél volna ettől a területtől?
#37: Ezzel szinte teljesen egyetértek. Itt viszont szerintem tisztáznunk kellene a "karrierista nő" fogalmát, mert szerintem általában mást jelent egy nőnek és mást egy férfinak. Férfiként a "karrierista nő" inkább egy negatív jelző. Olyan nőkre értjük, aki mindent (a magánéletét, szabadidejét, sőt akár bizonyos elveit is) alávet a szakmai sikereinek. Olyan, aki átgázol bárkin és bármin a céljai elérése érdekében. Egy ilyen nő nem vonzó.
Akikről beszélsz, őket én inkább céltudatosnak nevezném. Ők nem csak a karrierjükben akarnak sikeresek lenni (illetve nem az a legfontosabb számukra), hanem az élet több területén is. Tesznek a szakmai sikereikért, esetleg kifejezetten tehetségesek a saját területükön, de nem ez határozza meg őket. Az ilyen nők viszont kifejezetten vonzók, tehát nem csoda, ha nincsenek egyedül. Az, hogy esetleg még jól is keresnek vele, csak hab a tortán.
Abban is egyetértek, hogy ezek a jellemvonások nem a karrierből jönnek. Szerintem inkább arról van szó, hogy az ilyen nők általában a karrierbe menekülnek. Őket tartom én a sikertelen férfiak női megfelelőjének. Ha megfigyeled, gyakorlatilag ugyanaz a pszichológiája. Ha egy férfi kiír egy kérdést, hogy "ha veszek egy prémium német autót/márkás ruhát/telefont, akkor sikeres leszek a csajoknál?", arra a válasz az lesz, hogy "nem, emeld fel a feneked a gép elől és menj ismerkedni". Itt a vásárlással akarja az illető kiváltani a vonzerejét, mivel az láthatóan nem sok van neki. Ezeknél a nőknél ugyanaz a helyzet: én ugyan élőben nem ismerkedek (mert béna vagyok benne, amit persze bevallani soha nem fogok), inkább megtanulok még egy idegen nyelvet a másik 5 mellé, aztán kiírom az adatlapomra, hátha ettől valaki érdeklődni kezd.
#38:"Ezt kifejthetnéd, hogy szerinted milyen úton kéne elindulni egyik-másik nemnek? Például ha a te gyereked lettem volna, és azt látod, hogy az informatika érdekel, és ügyesen is bánok mondjuk 4 évesen a számítógéppel, akkor eltérítettél volna ettől a területtől?"
Természetesen nem. Az informatika egyébként is egy olyan terület, ahol nők is érnek el sikereket, de egyébként sem látok benne semmi olyat, ami miatt próbálnám elterelni ebből az irányból. Más lenne a helyzet, ha valami olyan sportot vagy területet választana, ami később az egészsége rovására mehet. Tehát az informatikával magában semmi baj, viszont mindenképpen próbálnám felkészíteni arra, hogy ezen a területen többségében fiúk (később férfiak) lesznek és azt szeretném ha ezt a helyzetet a lehető legjobban tudná kezelni. Ezalatt azt értem, hogy ne "fiúsodjon el", hanem tudjon megmaradni lánynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!