Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ilyen sok határozott domináns karrierista 30 feletti nő társkereső oldalakon?
"15. Ismét ferdítés, ilyet abszolút nem mondtam...."
Szó szerint nem, de sugalltad, hogy neked az a jó, ha a nő eltartja magát, de nem jobban, mint te. És bocsi, de miért zavar téged az, ha egy nő jobban keres nálad? Vagy megfordítom. Miért kéne egy férfinek jobban keresni? És bocsi, de ennek a kérdésnek van egy kis himsovi felhangja, még ha nem is tudaton annak szántad. Vagyis a nő dolgozgasson, de ne vegye túl komolyan.
Ezek a nők általában nincsenek tisztában a saját vágyaikkal és igényeikkel. Sőt, vagy hibás képük van arról, hogy a férfiak valójában milyen tulajdonságokat tartanak vonzónak a nőkben, vagy nagyjából tisztában vannak vele, de nem fogadják el.
Egyrészről ösztönösen, tudat alatt vonzónak találnak bizonyos tulajdonságú férfiakat, másrészről a neveltetésük, világszemléletük egy teljesen más típushoz vonzaná őket. Mondjuk ki nyíltan: tudat alatt a nagybetűs férfi vonzza őket, aki határozott, céltudatos, törtető, erőt sugárzó, és ez egyaránt megjelenik a külső és belső tulajdonságaiban, a tudatos énjük viszont az egyenlőségpárti férfiak felé terelik őket. Innentől a kérdés, hogy ennek a két halmaznak mennyire van közös részhalmaza, tehát van-e olyan kompromisszumos megoldás, amelyet a tudatos és a tudat alatti énjük is vonzónak talál. Minél nagyobb az ellentét a kettő között, annál kisebb erre az esély.
A másik dolog pedig az, hogy sokan vagy nem értik a nemi szerepeket (nem volt előttük követendő modell, hibás modellt láttak), vagy csak nem akarják elfogadni őket. Így saját magukat nem úgy építették fel, ahogy a többség (akik a fiúknak, férfiaknak akarnak tetszeni), hanem olyanná váltak, akihez ők maguk tudnának vonzódni. Így viszont inkább női testbe bújtatott férfiak lettek, ami persze a férfiaknak nem (túl) vonzó, mivel nem ezt keresik. Belső tulajdonságokat felsorolva írásban nagyon nehéz átadni azt amire gondolok, megpróbálom külső tulajdonságokkal szemléltetni: https://www.youtube.com/watch?v=13zyvdXGsGg&t=111s
Az elején még egy csinos fiatal lány van a képeken, aki aztán annyi izmot épít magára, hogy ezzel gyakorlatilag elveszíti a nőiességét. Sok férfinak bejönnek a sportos csajok, de egy bizonyos mennyiségű izom már inkább taszító, mint vonzó. Persze nagyon is tisztelem a lány elszántságát, az egészbe belefektetett energiáját, a céltudatosságát, kitartását, de ettől még nem lesz vonzó a számomra. Ugyanez igaz a belső tulajdonságokra is.
#26: Persze, nem is erről van szó. Van egy egészséges egyensúly a "csak a családomnak élek" és a "mindent a karrieremnek vetek alá" hozzáállás között. Az általad körbeírt nő nem lesz 30-asként egyedülálló, vagy ha igen, akkor nem ezért.
A kérdésben szereplő nők viszont a karrierjükön kívül nem sok mindent tudnak felmutatni, ez magában pedig nem vonzza a férfiakat.
Nézd, nekem ez természetes, de volt nem egy nőismerősöm, aki csodálkozott azon, hogy öcsém például tud egyáltalán főzni és meg is csinálja. Nagyanyám is állandóan azt szajkózta - amíg meg nem elégeltem és el nem kezdtem visszaszólogatni neki -, hogy akkor lesz férjem, ha főzök, mosok, takarítok... stb. De a fiúunokáin ezeket valahogy soha nem kérte számon. A szüleim már teljesen mást adtak tovább szerencsére, de azért az én korosztályomban és a szüleim korosztályában is vannak még nem kevesen, akiknél az a családmodell, hogy a házimunka a nő dolga.
Dolgoztam olyan cégnél (webáruház), ahol a férfi főnök nem akart takarítószolgálatot alkalmazni, ezért összehívta a cég női dolgozóit, hogy nekünk kell takarítani (munkakörünktől függetlenül), nem véletlenül írok erről múlt időben, de nem csak ez volt a baj azzal a céggel, de ez is, és ez a pasas középkorú, nem idős, kicsi gyereke van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!