Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van ilyen sok határozott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ilyen sok határozott domináns karrierista 30 feletti nő társkereső oldalakon?

Figyelt kérdés
2019. márc. 27. 09:49
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
56%
Ne haragudj, de irtó gáz, amit írsz. Miért érne az a nő kevesebbet, akinek magasabb a végzettsége, és több energiát fektetett be a karrierjébe? Miért baj, ha autóval jár? Ez tipikusan ilyen hímsoviniszta hozzáállás. Hiába nem mondtad, valószínűleg az az oka, hogy kevesebbnek érzed magad, nem akarsz/nem tudsz felnézni a másikra, ezért olyan társat keresel aki nem kihívás a számodra. Gondolom, te sem vagy sikeres ember, így a nőd se legyen az. Én ezt vágom, de akkor ne ilyennel ismerkedj.
2019. márc. 27. 18:09
 22/45 anonim ***** válasza:
4: Tévedés, nekem pont, hogy egy ilyen nő jönne be. Azonban mivel én introvertált vagyok, így ilyen esetben nem működik az a mondás, hogy "Az ellentétek vonzzák egymást". Sajnos...
2019. márc. 27. 19:41
 23/45 anonim ***** válasza:
74%

"15. Ismét ferdítés, ilyet abszolút nem mondtam...."

Szó szerint nem, de sugalltad, hogy neked az a jó, ha a nő eltartja magát, de nem jobban, mint te. És bocsi, de miért zavar téged az, ha egy nő jobban keres nálad? Vagy megfordítom. Miért kéne egy férfinek jobban keresni? És bocsi, de ennek a kérdésnek van egy kis himsovi felhangja, még ha nem is tudaton annak szántad. Vagyis a nő dolgozgasson, de ne vegye túl komolyan.

2019. márc. 27. 20:08
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
"Exem gyógypedagógus volt kis kedves aranyos, gondoskodó, kis csendes volt. Önálló életet élt, igaz kevés pénzzel élt de megélt, BKVval járt nem kocsival stb.." - Oké, de miért baj, ha egy nő határozott, domináns, és foglalkozik a karrierjével? Van, aki pedagógus típus, van, aki nem, van, aki az egészségügyben elhivatott, másnak meg máshoz van érzéke. Én például informatikus vagyok nőként, mert ez érdekelt 4 éves korom óta. Határozott vagyok, tudom, mit szeretnék, és utálom a tökölést, 12 éve utazok egyedül, mert az ismerőseimre várhattam volna ítéletnapig, így viszont rengeteg élményt gyűjtöttem.
2019. márc. 28. 07:23
 25/45 anonim ***** válasza:
70%

Ezek a nők általában nincsenek tisztában a saját vágyaikkal és igényeikkel. Sőt, vagy hibás képük van arról, hogy a férfiak valójában milyen tulajdonságokat tartanak vonzónak a nőkben, vagy nagyjából tisztában vannak vele, de nem fogadják el.

Egyrészről ösztönösen, tudat alatt vonzónak találnak bizonyos tulajdonságú férfiakat, másrészről a neveltetésük, világszemléletük egy teljesen más típushoz vonzaná őket. Mondjuk ki nyíltan: tudat alatt a nagybetűs férfi vonzza őket, aki határozott, céltudatos, törtető, erőt sugárzó, és ez egyaránt megjelenik a külső és belső tulajdonságaiban, a tudatos énjük viszont az egyenlőségpárti férfiak felé terelik őket. Innentől a kérdés, hogy ennek a két halmaznak mennyire van közös részhalmaza, tehát van-e olyan kompromisszumos megoldás, amelyet a tudatos és a tudat alatti énjük is vonzónak talál. Minél nagyobb az ellentét a kettő között, annál kisebb erre az esély.

A másik dolog pedig az, hogy sokan vagy nem értik a nemi szerepeket (nem volt előttük követendő modell, hibás modellt láttak), vagy csak nem akarják elfogadni őket. Így saját magukat nem úgy építették fel, ahogy a többség (akik a fiúknak, férfiaknak akarnak tetszeni), hanem olyanná váltak, akihez ők maguk tudnának vonzódni. Így viszont inkább női testbe bújtatott férfiak lettek, ami persze a férfiaknak nem (túl) vonzó, mivel nem ezt keresik. Belső tulajdonságokat felsorolva írásban nagyon nehéz átadni azt amire gondolok, megpróbálom külső tulajdonságokkal szemléltetni: https://www.youtube.com/watch?v=13zyvdXGsGg&t=111s

Az elején még egy csinos fiatal lány van a képeken, aki aztán annyi izmot épít magára, hogy ezzel gyakorlatilag elveszíti a nőiességét. Sok férfinak bejönnek a sportos csajok, de egy bizonyos mennyiségű izom már inkább taszító, mint vonzó. Persze nagyon is tisztelem a lány elszántságát, az egészbe belefektetett energiáját, a céltudatosságát, kitartását, de ettől még nem lesz vonzó a számomra. Ugyanez igaz a belső tulajdonságokra is.

2019. márc. 28. 11:22
 26/45 anonim ***** válasza:
Hosszú Katinka sem az a tipikus törékeny csaj, tiszta izom, aztán mégsem egyedülálló. Most az, hogy nem mindenkinek jön be, az meg nem baj. Ha egy pasit zavar, hogy én olyan vagyok, amilyen, azzal nem egymást keressük. Én nem leszek háztartásbeli, aki erre akarna kárhoztatni, azt a szüleim is kiröhögnék, amúgy tudok főzni, takarítani, meg ilyenek, de azért én a munkában is ki akarok teljesedni, nem elég csak az otthon meg a család. Akivel összepasszolunk, az ilyennek fogad el, és nem bántja a férfiasságát, hogy dolgozó nő vagyok, hogy olyan családban nőttem fel, ahol a házimunka közös háztartásban közös, és ez volt a természetes a család női és férfi tagjainak egyaránt, nem volt kinyalva a feneke soha senkinek, dolgozó szülők mellett nőttem fel, ezt a mintát viszem tovább. Megjegyzem, öcsém is ezt a mintát viszi tovább, és nem esik le a töke attól, hogy mondjuk főz, vagy hogy a párja dolgozik, és nem kell eltartani.
2019. márc. 28. 11:59
 27/45 anonim ***** válasza:
56%

#26: Persze, nem is erről van szó. Van egy egészséges egyensúly a "csak a családomnak élek" és a "mindent a karrieremnek vetek alá" hozzáállás között. Az általad körbeírt nő nem lesz 30-asként egyedülálló, vagy ha igen, akkor nem ezért.

A kérdésben szereplő nők viszont a karrierjükön kívül nem sok mindent tudnak felmutatni, ez magában pedig nem vonzza a férfiakat.

2019. márc. 28. 12:19
 28/45 anonim ***** válasza:
Milyenek a kérdésben szereplő nők szerinted? Egyes férfiak már azt kikérik maguknak, ha otthon házimunkát kellene végezniük, mert hogy úgy nőttek fel, hogy az anyjuk megcsinálta, aztán a párjuktól is ezt várják, nekik meg ne kelljen csinálni. És ha a nőnek ez nem tetszik, és azt akarja, amit én, amiben én felnőttem, akkor már egyből nem vagyunk jók. Egy felnőtt embernek csak hasznára válik, ha határozott és foglalkozik a karrierjével, ha tudja, mit akar és tesz is érte. Az, hogy ki mennyire domináns, egyéni. Nem mindenkinek ugyanazt jelenti ez a kifejezés.
2019. márc. 28. 12:59
 29/45 anonim ***** válasza:
67%
Értelek. De ezek az "egyes férfiak" ma már nem a többséget, hanem a jelentős kisebbséget képviselik. Gyakorlatilag nem ismerek olyan 60 alatti párt, ahol nem az működne, amit leírsz. Jó, lehet, hogy egyik férfi pl. nem takarít annyit mint a párja, de helyette átvállalja a főzést. Vagy épp fordítva, ez már teljesen egyéni. Esetleg ő hozza-viszi a gyerekeket az oviba, suliba minden nap. Ma már nagyon nem általános, hogy a férfi csak van és a nőnek kell mindent megcsinálnia.
2019. márc. 28. 13:08
 30/45 anonim ***** válasza:

Nézd, nekem ez természetes, de volt nem egy nőismerősöm, aki csodálkozott azon, hogy öcsém például tud egyáltalán főzni és meg is csinálja. Nagyanyám is állandóan azt szajkózta - amíg meg nem elégeltem és el nem kezdtem visszaszólogatni neki -, hogy akkor lesz férjem, ha főzök, mosok, takarítok... stb. De a fiúunokáin ezeket valahogy soha nem kérte számon. A szüleim már teljesen mást adtak tovább szerencsére, de azért az én korosztályomban és a szüleim korosztályában is vannak még nem kevesen, akiknél az a családmodell, hogy a házimunka a nő dolga.

Dolgoztam olyan cégnél (webáruház), ahol a férfi főnök nem akart takarítószolgálatot alkalmazni, ezért összehívta a cég női dolgozóit, hogy nekünk kell takarítani (munkakörünktől függetlenül), nem véletlenül írok erről múlt időben, de nem csak ez volt a baj azzal a céggel, de ez is, és ez a pasas középkorú, nem idős, kicsi gyereke van.

2019. márc. 28. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!