Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van egyre kevesebb tökös, férfias pasi a fiatalok között?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre sok nő tökösebb mint a mai huszonéves generáció. Sokszor olvasom hogy ez valamilyen szinten őket is zavarja mégsem tesznek semmit a javulásért. Persze ez nem összekeverendő a nyomulással meg a rámenősséggel de nagyon nehéz olyan fiatal pasit találni akire azt lehet mondani hogy nahát, ő milyen férfias! Ha a nőktől el van várva a nőiesség akkor azért nekik is kellene bizonyítani hogy az ellenkező nemhez tartoznak és nem a farkukkal.
2019. márc. 24. 15:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Halkan jegyzem meg, hogy a kiemelt generáció 'női' tagjainak véréből ugyanakkora mértékben hiányzik a nőiesség, mint a férfiakból a férfiasság.

A két nem közelít egymáshoz. Ez van.

2019. márc. 24. 15:05
 2/21 anonim ***** válasza:
91%
A kérdés nem a külsőre, hanem a személyiségre vonatkozik. Tehát milyen is az a nőiesség, amit elvárnak a nőktől? Ennek biztosan jobban meg tudnak felelni?
2019. márc. 24. 15:09
 3/21 anonim ***** válasza:
46%
Remélem, hogy a férfiasság nem azt jelenti, hogy szembe mer szállni egy csorda kötekedő, rosszabb esetben késes állattal, valamint ugye azt sem, hogy gondolatolvasók, és meg merik szólítani a nőket?
2019. márc. 24. 15:18
 4/21 anonim ***** válasza:
96%

Nemrég láttam egy esetet: a vonaton fiatalok hangoskodtak, volt néhány férfi is a közelben, de egy nő tette őket rendbe.

Azt gondolom, hogy a nők is elkezdtek valóban tökösebbek lenni, amivel nincs gond, mert vannak helyzetek, amikor az ő taktikájuk hatásosabb, mint a férfiak "verjük meg egymást" hozzáállása.

A lényeg: ez egy folyamat, ami szerintem jó, és ne a régi vadnyugati tökös férfiakat kellene visszavárni ebbe a korba.

2019. márc. 24. 15:22
 5/21 anonim ***** válasza:
65%
#4: Ilyen esetben egy nő helyzeti előnyben van, pont azért mert nő. Ha egy férfi megy oda, akkor a fiatalok minimum provokálni kezdik, vagy akár neki is mennek. Egy nővel szemben más a reakció, sőt azt is tudják, ha csak egy kicsit is elkezdik akár szóban is támadni, az már elég indok a férfiaknak is, hogy közbelépjenek. Ellenben ha csak odamegy a férfi balhézni, akkor még ő lesz a hülye, mert hagyta magát provokálni.
2019. márc. 24. 15:34
 6/21 anonim ***** válasza:
62%

Én valahogy azt látom, hogy nagyon gyerekek és nagyon elveszettek. És sajnos az ilyen mindennapi dolgokban is amik nekem tök természetesek. Valahogy azt érzem, hogy az én korosztályom férfi tagjai teljesen életképtelenek. Nekem idősebb párom van, de néhány barátnőm párján akik velünk egyidősek folyamatosan meglepődök. Egyszerűen olyan problémák okoznak neki komoly fejtörést, és olyasmiket nem tud megoldani amin én el sem gondolkozom csak megcsinálom. A csajok is mindig panaszkodnak rájuk de valahogy elkönyvelik annak, hogy jajj hát szegényke ilyen típus, meg nincs ezzel baj nem is kell neki ehhez érteni. Ilyen dolgokról beszélek mint venni vízkőoldót a boltban (azt sem tudja mi az és véletlenül sem azt hoz de másfél órát tölt a boltban). Vagy órákig gondolkozik, hogy milyen szakember tudná visszarakni a leesett konyhaszekrény ajtót amit én 2 csavarral visszarakok.

Egy ideje már próbálok rájönni, hogy ez miért lehet de a túlbabusgatáson kívül nem nagyon van más ötletem. Én férfiatlanság helyett inkább a gyerekességet meg életképtelenséget használnám. Persze nyilván ez is jó sokat elvesz a férfiasságból. Egyébként én azt látom problémának még, hogy a nők ezt eltűrik. Egyszerűen inkább megcsinálnak helyettük mindent, ha valamit rosszul csinálnak akkor nem szólnak, helyettük is gyártják a kifogásokat, hogy miért nem baj ez. Én tényleg azt érzem, hogy agyon vannak tutujgatva és nincs velük szemben elvárás arra, hogy felnőttek vagy érettek legyenek vagy bármit megcsináljanak önállóan. Tényleg a két kezemet összeteszem, hogy az én párom nem ilyen.

2019. márc. 24. 15:37
 7/21 anonim ***** válasza:
72%

Azért ez elég meredek kijelentés a kérdésben... Főleg, hogy erre semmi bizonyíték.

Kezdjük ott, hogy mit értesz tökös alatt? Egyre több fiatal lány áll neki egymással verekedni. Ez a tökösség? És ez a jó? Vagy az, hogy egyre több fiatal lánynak nagyobb a pofája? Szóval, ha a lányok ilyen téren beérik a fiatal srácokat, akkor náluk tökösség, de a srácoknál bunkóság?

És ha arról beszélsz, hogy egyre több a tökösebb nő, akkor arról is beszélsz, hogy egyre kevesebb a nőies nő? Vagy a kettős mérce alapján a nőket meghagyod minden téren tökéletesebbnek?

A helyzet az, hogy egyre több az alpári faital lány. Ha ezt érted a tökösség alatt, akkor valóban. Régen pl. több nő utasította vissza a férfiakat normális hangnemben. Most nézz körül az oldalon... Sorban megy a lúzerezés és a valóságban is hasonlóan színvonaltalanul, khm "tökösen" kommunikálnak a lányok.

Valódi szituációkban valahogy ez a tökösség nem szokott megmutatkozni. Beszélgess pár fiatal lánnyal... Sorban azt nyomják, hogy milyen rossz nekik, mennyire depresszívek, mennyit sírnak.

A tökösség megítélésében meg eleve kettős mérce van. Fentebb írta valaki, hogy leállította egy tökös nő a hangoskodókat Ha ezt egy srác teszi, akkor nekimennek. Ilyen egyszerű a sztori. Ha nőként bármi apróságot tesz egy nő, akkor azért nagyobb elismerés jár, mintha férfiként tenné.

Plusz a férfiak felé alapvető elvárás a tökösség. Mindezt úgy, hogy sokaknál nincs apakép, mert elváltak a szülők. Plusz folyamatosan kapják jobbról-balról az ingereket, rengeteg fiatal srácnál meg nincs az égvilágon semmiféle pozitív megerősítés. Amíg egy lányt körülrajonganak vagy akár a húszas éveiben elkezd kibontakozni, addig a srácok egy részénél ezek a lehetőségek nem adottak.

És akkor lőj be engem a képletbe. Az évek során jó pár olyan lánnyal találkoztam, akik nem tartottak tökös srácnak. A személyiségemben van, ami gyerekes, ezért összességében elkönyveltek úgy, hogy nem vagyok tökös. Aztán, amikor épp olyan helyzet jött (pl. megtámadtak minket az utcán) és egyedül én intéztem mindent hideg fejjel, hirtelen a képletben tökös lettem. Előtte is az voltam, csak teljesen más dolgok alapján ítéltek meg.

#6: Ha szerinted ezeket a dolgokat elfogadják a lányok és túlbabusgatják a férfiakat, akkor miért szól minden 2. kérdés arról, hogy az ilyen jellegű férfiak nem találnak barátnőt?

2019. márc. 24. 15:56
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

6: Az ilyen dolgokat meg lehet tanulni, beszélni, együtt is meg lehet venni a boltban, és aztán legközelebb már tudni fogja a férfi, hogy mi kell, meg ha valami elromlik otthon, és nem kell hozzá szerelő, akkor ezt is meg lehet együtt csinálni először, és utána már a férfi tudni fogja hogy hogyan kell, ha legközelebb előfordul.

Én azt nem értem, hogy akik ilyenek, azoknak hogy a viharban lett barátnőjük? Én is ilyen vagyok, de b.gitár, ezeket a fenti dolgokat meg tudom tanulni, viszont barátnőm akkor sem lenne, ha sárga hó esne. Én mondjuk alapból nagyon gátlásos vagyok, ez a fő oka. Erre jön az életképtelenségem, bár nem tudom, mindig ilyen voltam. Egyébként rendesek ezek a csajok, hogy így eltolerálják ezeket a dolgokat nekik, hányszor álmodozok én ilyen tündérekről.

2019. márc. 24. 16:09
 9/21 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hetes, nagyon igazad van!
2019. márc. 24. 16:11
 10/21 anonim ***** válasza:
62%

"z ilyen dolgokat meg lehet tanulni, beszélni, együtt is meg lehet venni a boltban, és aztán legközelebb már tudni fogja a férfi, hogy mi kell, meg ha valami elromlik otthon, és nem kell hozzá szerelő, akkor ezt is meg lehet együtt csinálni először, és utána már a férfi tudni fogja hogy hogyan kell, ha legközelebb előfordul."

És ki vagyok én, az anyja? Tényleg rá kell szánni minimum 1 évet, hogy értelmes embert csináljak a páromból? Ez olyan mintha nem párom lenne hanem gyerekem. Formálgassam évekig hogy együtt lehessen vele élni? A mai nők honnan tudják ezeket a dolgokat, miért van igényük meg képességük arra, hogy ezeket maguktól megtanulják? Nem értem miért lenne rendben, hogy egy felnőtt embert nekem kell arra tanítgatni, hogy hogy vegyen egy kiló kenyeret.

Biztos sok lány úgy van vele, hogy legalább nem lelkisérült meg legalább az önbecsülése valamilyen szinten rendben van. Akik itt panaszkodnak általában tele vannak komplexusokkal vagy problémás a személyiségük, kommunikációs képességeik. Aláírom, ez talán nagyobb baj, mint hogy tök életképtelen. De azért mégis csak jobb, ha minden téren egy felnőtt, értelmes ember.

2019. márc. 24. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!