Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A társkeresésel küzködő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A társkeresésel küzködő férfiak miért a feminizmust, a gendert és a pc-t teszik felelőssé amikor a patriarchátussal van a probléma?

Figyelt kérdés

Már egyre többen foglalkoznak azzal, hogy a macsó viselkedés mennyire mérgező, mint a versengés, kőkemény racionalitás, ridegség, érzelemmentesség és az aggresszivitás amit a férfias tulajdonságokhoz sorolnak. Sokszor lehet azt hallani, hogy ne odaadó és érzelmes legyél hanem kőkemény rideg határozott, ami nem is értem hogy a fenébe lehet pozitív tulajdonság. Sokkal szimpatikusabbak azok akik mernek őszinték lenni, kimerik mutatni az érzelmüket, felvállalják a gyengeségüket és szerények, mint akik eljátszák a rideg, érzelemmentes, gyúrós macsó szerepet.

Amikor a feminizmus a maszkulin ideológia ellen szólal fel nem a férfiakat akarják kiherélni, hanem toxikus tulajdonságokat számolnák fel nagyon helyesen.

Tehát ez az egész maszkulinitás nem csak a nőknek rossz, de a férfiaknak is. Annak idején férfiként én is a patriarchizmus elszenvedője voltam. Ezek után, hogy képesek azt mondani, hogy a fehér hetero férfi az áldozat amikor mai napig gyakorolják az elnyomást azokra akik másabbak, másként gondolkoznak? Vajon miért van szükség a genderre feminizmusra? Miért van minden évben budapest pride? Ezen kéne elgondolkozni!

A patriarchátus a probléma és nem a feminizmus.

2019. márc. 23. 06:31
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Akik azzal jönnek, hogy a maszkulinitás csökkenése miatt születik kevesebb gyerek azok nagyot tévednek. Ennek a legfőbb oka a jóléti állam leépítése és a jövőtlenség. Nincs nagyon gazdasági fedezet arra, hogy valaki gyereket vállaljon. Ezt köszönjétek meg a neoliberalizmusnak és a kapitalizmus hanyatlásának. 70-es évek végéig működött igazán a kapitalizmus onnantól lejt menetben ment.

80-as években orrba szájba gyártották a b kategóriás akció filmeket. Milyen volt ott egy férfi? Érzelemmentes, rideg, gátlástalan, unintelligens, filozófiákat megvető, másokon áttaposó férfiképeket sugároztak. Ezeket a tulajdonságokat párosították össze a férfi képpel. Ezek nem emberséges tulajdonságok, hanem barbáriak.

2000-es évektől mikor lelepleződött a neoliberalizmus hazugsága onnantól enyhültek ezek a férfi képek főleg nyugaton, sajnos nálunk nem igazán. Itt még elég sokan ragaszkodnak a szerepekhez csak azt nem értik meg, hogy a konstruált szerepek okozzák az elidegenült, barátságtalan kapcsolatokat.

Amúgy nem vagyok nő ezt a kérdést férfiként írtam ki. Én csak szimpatizálok a feminizmussal, mert sok igazság van abban amit mondanak.

2019. márc. 26. 22:01
 22/29 anonim ***** válasza:
45%

"Akik azzal jönnek, hogy a maszkulinitás csökkenése miatt születik kevesebb gyerek azok nagyot tévednek. Ennek a legfőbb oka a jóléti állam leépítése és a jövőtlenség."

Ez nettó hülyeség. Pont hogy a jóléti államokban születik kevesebb gyerek, és a csóró országokban több. Mert a csóró országokban az egyetlen jövő a gyerek.

2019. márc. 26. 23:31
 23/29 anonim ***** válasza:
90%
Ha lehetne a kérdezőnek az utolsó hozzászólására zöld kezet adni, akkor én azt adnék. Úgyhogy most "zöld kéz"
2019. márc. 27. 00:40
 24/29 anonim ***** válasza:
Utsónak: Az ilyen félintelligens szupermagabiztos emberek szoktak ilyeneket tévedni hogy idekeverik az abszolút nincstelen országokat és rétegeket. Az egy teljesen más élethelyzet. Ha valakinek ennyire nincsen rálátása hogy ezt magától érzékelje, hogy az mi minden miatt más, azon már nagyon nem lehet segíteni. Maximum ha még csak 10 éves.
2019. márc. 27. 00:44
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
19, akkor Neked tuti nem a gyúrás hiányával van a bajod. de van sok ember akinek ez az egyetlen hátránya, hogy teljesen el van gyengülve a mozgáshiánytól,és ez nagyon látszik azon ahogy kinéz. Lehet hogy túl sokat gyúrsz,az se jó szerintem. Csak leírtam ezt hogy azokért kár akik szekrények, pedig milyen jól néznének ki kevesebb izommal, meg azokért is kár akik csont és bőr és babaháj, pedig milyen klassz srácok lennének egy kis izomzattal.
2019. márc. 27. 00:50
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
25 nem nézek ki szekrénynek, csak "sportolgat néha" alkatúnak maximum. Túl sovány voltam régen, most 178 centikhez 80kg körül, ami azt mondom elég és okés.
2019. márc. 28. 21:26
 27/29 anonim ***** válasza:

"Sokkal szimpatikusabbak azok akik mernek őszinték lenni, kimerik mutatni az érzelmüket, felvállalják a gyengeségüket és szerények, mint akik eljátszák a rideg, érzelemmentes, gyúrós macsó szerepet." M

Mar akinek..

Nekem biztos nem

2es valaszolo tokeletesen leirta

2021. jún. 26. 08:40
 28/29 anonim ***** válasza:
80%

"kőkemény racionalitás, ridegség, érzelemmentesség"

Mert ezt várja a másik nem tőlük, különben sajnos jön a "nem tudok rá felnézni", a "túl papucs" és hasonló mondatok, minekután az érzelmesebb férfi a "jóbarát vagy" kategóriába kerül. Legalábbis én férfiként ezt tapasztaltam. Legtöbbször érzelmi alapon közelítek a nőkhöz, és még 30 felettiként is egyedül vagyok, 0 randival.

2021. jún. 26. 11:36
 29/29 anonim ***** válasza:
89%
Egyébként létezik olyan nézet is, miszerint valójában matriarchátus van az idők kezdete óta. Nem véletlenül "anyatermészetnek" hívjuk a természetet, sőt egyesek odáig merészkednek, hogy a kereszténység "vezéralakja" valójában Mária volt.
2021. jún. 26. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!