Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A társkeresésel küzködő férfiak miért a feminizmust, a gendert és a pc-t teszik felelőssé amikor a patriarchátussal van a probléma?
Már egyre többen foglalkoznak azzal, hogy a macsó viselkedés mennyire mérgező, mint a versengés, kőkemény racionalitás, ridegség, érzelemmentesség és az aggresszivitás amit a férfias tulajdonságokhoz sorolnak. Sokszor lehet azt hallani, hogy ne odaadó és érzelmes legyél hanem kőkemény rideg határozott, ami nem is értem hogy a fenébe lehet pozitív tulajdonság. Sokkal szimpatikusabbak azok akik mernek őszinték lenni, kimerik mutatni az érzelmüket, felvállalják a gyengeségüket és szerények, mint akik eljátszák a rideg, érzelemmentes, gyúrós macsó szerepet.
Amikor a feminizmus a maszkulin ideológia ellen szólal fel nem a férfiakat akarják kiherélni, hanem toxikus tulajdonságokat számolnák fel nagyon helyesen.
Tehát ez az egész maszkulinitás nem csak a nőknek rossz, de a férfiaknak is. Annak idején férfiként én is a patriarchizmus elszenvedője voltam. Ezek után, hogy képesek azt mondani, hogy a fehér hetero férfi az áldozat amikor mai napig gyakorolják az elnyomást azokra akik másabbak, másként gondolkoznak? Vajon miért van szükség a genderre feminizmusra? Miért van minden évben budapest pride? Ezen kéne elgondolkozni!
A patriarchátus a probléma és nem a feminizmus.
Akik azzal jönnek, hogy a maszkulinitás csökkenése miatt születik kevesebb gyerek azok nagyot tévednek. Ennek a legfőbb oka a jóléti állam leépítése és a jövőtlenség. Nincs nagyon gazdasági fedezet arra, hogy valaki gyereket vállaljon. Ezt köszönjétek meg a neoliberalizmusnak és a kapitalizmus hanyatlásának. 70-es évek végéig működött igazán a kapitalizmus onnantól lejt menetben ment.
80-as években orrba szájba gyártották a b kategóriás akció filmeket. Milyen volt ott egy férfi? Érzelemmentes, rideg, gátlástalan, unintelligens, filozófiákat megvető, másokon áttaposó férfiképeket sugároztak. Ezeket a tulajdonságokat párosították össze a férfi képpel. Ezek nem emberséges tulajdonságok, hanem barbáriak.
2000-es évektől mikor lelepleződött a neoliberalizmus hazugsága onnantól enyhültek ezek a férfi képek főleg nyugaton, sajnos nálunk nem igazán. Itt még elég sokan ragaszkodnak a szerepekhez csak azt nem értik meg, hogy a konstruált szerepek okozzák az elidegenült, barátságtalan kapcsolatokat.
Amúgy nem vagyok nő ezt a kérdést férfiként írtam ki. Én csak szimpatizálok a feminizmussal, mert sok igazság van abban amit mondanak.
"Akik azzal jönnek, hogy a maszkulinitás csökkenése miatt születik kevesebb gyerek azok nagyot tévednek. Ennek a legfőbb oka a jóléti állam leépítése és a jövőtlenség."
Ez nettó hülyeség. Pont hogy a jóléti államokban születik kevesebb gyerek, és a csóró országokban több. Mert a csóró országokban az egyetlen jövő a gyerek.
"Sokkal szimpatikusabbak azok akik mernek őszinték lenni, kimerik mutatni az érzelmüket, felvállalják a gyengeségüket és szerények, mint akik eljátszák a rideg, érzelemmentes, gyúrós macsó szerepet." M
Mar akinek..
Nekem biztos nem
2es valaszolo tokeletesen leirta
"kőkemény racionalitás, ridegség, érzelemmentesség"
Mert ezt várja a másik nem tőlük, különben sajnos jön a "nem tudok rá felnézni", a "túl papucs" és hasonló mondatok, minekután az érzelmesebb férfi a "jóbarát vagy" kategóriába kerül. Legalábbis én férfiként ezt tapasztaltam. Legtöbbször érzelmi alapon közelítek a nőkhöz, és még 30 felettiként is egyedül vagyok, 0 randival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!