Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Több évnyi gyakorizás után kijelenthetem, hogy csak a férfiaknak vannak IGAZI társkeresési problémái, a nők pedig csak hisztiznek?
Sorolom a kategóriákat.
1. "Bizony létezik csúnya nő is, én az vagyok." - közben meg vagy egyáltalán meg sem mutatják magukat, vagy ha igen és ezzel bebizonyítják, hogy valójában nem csúnyák, akkor csak virtuálisan beszélgethetsz velük, nem akarnak személyesen találkozni sosem. Mert ők hisznek abban, hogy ők csúnyák és meg nem ingathatod az elképzelésüket.
2. "Nem válogatok, de te pont nem jössz be." - Normál esetben ez még egy teljesen érthető kifogás is lenne, hiszen senkinek nem jön be mindenki. De amikor felsorakoztatok neki 20-30 olyan, különböző külsejű, méretű, formájú férfit, akinek ő bejönne és mindegyiket kukázza, de neki nincsenek nagy elvárásai, akkor ott gond van. És persze a nagy elvárásai hiányát azzal indokolja, hogy miközben neki Enrique Iglesias a zsánere, összejött egy Chris Hemsworth külsejű sráccal is. Aki persze tök csúnyán szakított vele, pedig az ideáljának az ellentéte volt, úgyhogy ő aztán ad esélyt bárkinek.
3. "Én tényleg mindenkinek esélyt adok, de a belsőnek kell, hogy megfogjon" - Normál esetben ez is egy érthető érv lenne, hiszen nagyon különböző embereknek nehéz együtt, de mikor már a kákán is a csomót keresi és nem tud jobb indokot felhozni, hogy miért ne működhetne a dolog, minthogy te csípős szósszal szereted a gyrost ő meg anélkül, akkor ott megint gondok vannak.
És végül, van a 4. a "semmi se jó, meg akarok halni, nem veled van a baj", akikkel szintén lehetetlen az életben találkozni, csak virtuálisan "léteznek".
"Csak tudod önbizalom attól lenne, ha ezek a nők be is BIZONYÍTANÁK azt, hogy komolyan gondolják azt, amit mondanak."
Nem. Aki azt hiszi magáról, hogy csúnya, annak nincs bizonyíték arra, hogy szép. Megint mondom, az önbizalom arról szól, hogy MAGADBÓL építkezel, nem egy idegen kaparásából. Semmit nem jelent a bizonyítás, és senkit nem érdekel.
Ez kb. ugyanolyan hülyeség, mint mikor valaki azt mondja, hogy aki beszél az öngyilkosságról, az soha nem lesz az.
Értsd már meg, hogy minden kisbaba maximális önbizalommal születik meg, csak az élet során kisebb-nagyobb hatások kiölik belőle. Aki pedig folyamatosan semmilyen pozitív megerősítést nem kap az élettől (és a szavak nem pozitív megerősítések, hazudni a politikus is tud), az egy idő után egyre mélyebbre kerül és egyre kevésbé lesz neki önbizalma.
Erre utaltam a kérdésben is, hogy a nők mindig kapnak pozitív megerősítést. A férfiak meg csak akkor, ha a top 20%-ba tartoznak.
És hiába hazudja azt bármelyik nő, hogy ez nem így van, vállalni már nem meri magát, mert tudja, hogy akkor beégne, mert kiderülne, hogy nem így van.
És - és szerintem férfitársaim nagy része - bármikor vállaljuk önmagunkat. Csak az meg senkit nem érdekel és senki nem kíváncsi ránk, hiszen rólunk meg azt tudják, hogy igazunk van úgysem kellünk senkinek és ahogy a gravitáció létezését sem bizonyítjuk minden egyes ponton, ezt is felesleges, az élet bizonyítja.
Nem kap minden nő pozitív megerősítést. Én pl. nem kaptam, és nem tudok mellékelni a 100 kilós önmagamról képet, mert nem fotóztam magam.
És senki nem születik önbizalommal, azért tenni kell. Nekem mondták annak idején páran, hogy mire van önbizalmam - mert náluk is csak a jó külső lehet az önbizalom forrása. Az nem érdekel senkit, hogy célokat tűzöl ki magad elé és eléred őket. Pedig ebből jön az önbizalom.
Ha megszerzed magadnak, a tied. Ha adják, el is vehetik. Akinek mondogatják, hogy szép, és elhiszi, ugyanúgy zavarni fogja, ha azt mondják, hogy csúnya, mert mások véleményére építi magát. Rám soha nem mondták, hogy szép vagyok - nagyit kivéve -, így azt sem veszem fel, hogy ronda vagyok. Ismerem az értékeimet, tudom, hogy mire vagyok képes. Ha te megtagadod tőlem, vagy bárki más nőtől a saját igazságát, csak azt mutatja, hogy szar ember vagy. Nem ismersz engem, sem az életem, a tapasztalataim. Úgyhogy nagyon vigyázz arra, mikor másokról ilyen hatalmas nagy kijelentéseket teszel, mert csak ostobának és hisztérikusnak tűnsz tőle.
Azért a 100 kilóhoz te is kellettél és neked is aktívan tenned kellett érte a sok kajával és a mozgásszegény életmóddal. De biztos vagyok benne, hogy ha lefogynál, akkor veled se lenne semmi baj.
"Az nem érdekel senkit, hogy célokat tűzöl ki magad elé és eléred őket. Pedig ebből jön az önbizalom."
Attól függ, hogy milyen célokat. Bill Gates vagy Mark Zuckerberg is elég sokat elértek, mégsem lett egyikből sem szexszimbólum. Ellenben pl. Jeremy Meekset a börtön után karolták fel különböző nők. Neki mit kellett tennie? Megszületni, meg zülleni.
Tehát ez a mondatod csak materiális, objektív mércével mérhető célok esetén állja meg a helyét. 1 millió dollár az minden esetben 1 millió dollár. De külső terén nincs ilyen objektív mérce. Olyanok vannak, mint 185 centis férfimagasság az minden esetben 185 centi és hasonlók, de ezek már születéskor, genetikailag eldőlnek.
"Ha megszerzed magadnak, a tied. Ha adják, el is vehetik."
Ez csak részben igaz, például tudás/plágium vagy pénzügyi tudatosság/lottómilliomosság eseteiben. Illetve ha valaki mondjuk plasztikai sebésszel csináltat magának kamu izmokat. Vagy kap egy olyan státuszt, amihez nem ért, nem tud megfelelni.
"Akinek mondogatják, hogy szép, és elhiszi, ugyanúgy zavarni fogja, ha azt mondják, hogy csúnya, mert mások véleményére építi magát."
Szubjektív dolgokban kizárólag mások véleményére tudod építeni magad.
"Ha te megtagadod tőlem, vagy bárki más nőtől a saját igazságát, csak azt mutatja, hogy szar ember vagy."
De ha te magadnak építed, akkor nem tagadhatom meg elvileg, nem? Mert irreleváns az én véleményem, nem? Vagy mégis kiderül így a végére, hogy ostobaságot mondtál?
Ezzel ugyanazt bizonyítod, amit a kérdésben megfogalmaztam, hogy a nők csak hisztiznek. Hisznek egy buborék álomvilágban és kijelentenek magukról dolgokat, hiszen ők mekkora menők már, hogy nem függnek a külső véleményektől. Ez inkább "a király meztelen" esete.
Vagy az örökzöld "Jó pasi vagyok, csak Isten a beállításaimban a jó nők felszedése opciót extrém nehéz szintre állította be."
Vannak tudod dolgok (jellemzően, amihez két vagy több ember szükséges), ahol semmiképp sem lehetséges kizárni mások véleményét, hiszen mások véleménye a lényege az egésznek.
Olyan ez, mint a politika. Orbán Viktor addig nagy ember, amíg van x millió ember, aki rá szavaz. Ha senki nem szavazna rá, akkor egy senki lenne, akinek ha a szeme közé köpne egy csöves, akkor nem tehetne mást, mint letörli a turhát és tovább sétál.
Ha Justin Biebernek senki nem venné a dalait és nem hallgatná őt senki, akkor ő is csak egy kis csicska belőtt hajú srác lenne. Ő is azért valaki, mert tinilányok százmilliói nedvesednek tőle.
Társadalomban, emberek közösségében élünk, az embertársaink véleménye nagyon sokat számít.
Teljesen mindegy a túlsúly oka, a lényeg, hogy ez egy szempont, ami miatt sok nő nem kap dicséretet. Tehát hazudsz, mikor azt mondod, minden nőnek bókolnak.
Nem érted a célokat sem. Az önbizalomnak, annak, ami igazán értékes, nincs köze a külsőhöz. Cél az, hogy eldöntöm, hogy legyőzöm önmagam és lefutok egy maratont. Vagy megcsinálok egy tanfolyamot. Ez mind belül tölt fel. Ha valaki arra büszke, hogy a Béla azt mondta, jó kerek a segge, az a segg nem mindig lesz feszes és kerek. Tehát az önbizalom instabil alapokon áll.
Senkit nem érdekel, hogy Bill Gates nem szexszimbólum, szerintem őt sem érdekli, de van önbizalma. Miért ne lenne?
"Ha megszerzed magadnak, a tied. Ha adják, el is vehetik."
Ez csak részben igaz, például tudás/plágium vagy pénzügyi tudatosság/lottómilliomosság eseteiben. Illetve ha valaki mondjuk plasztikai sebésszel csináltat magának kamu izmokat. Vagy kap egy olyan státuszt, amihez nem ért, nem tud megfelelni."
Itt totál nem érted, amit mondok. Amikor az ember önbizalmat szerez magának, nem csalással akarja azt tenni, az ugyanis nem önbizalom. Önbizalom a SAJÁT TELJESÍTMÉNYED.
"Ha te megtagadod tőlem, vagy bárki más nőtől a saját igazságát, csak azt mutatja, hogy szar ember vagy."
De ha te magadnak építed, akkor nem tagadhatom meg elvileg, nem? Mert irreleváns az én véleményem, nem? Vagy mégis kiderül így a végére, hogy ostobaságot mondtál?"
Megint nem érted. Az IGAZSÁGOMAT nem tagadhatod meg. Az önbizalmam független tőled, de az igazságomat, a tapasztalataimat tagadod meg. Ennek semmi köze az önbizalomhoz. Te azt mondod, hogy velem vagy más nővel nem történt vagy megtörtént valami, csak hogy a lázálmodba beilleszkedjen a kirakós darab.
De kit érdekel Justin Bieber? Karrierje biztos nem lenne tinik nélkül, de önbizalma lehetne.
Nem értem, hogy a te fejedben miért kapcsolódik a külső az önbizalomhoz, és miért sztárokat hozol fel példának. Önbizalom onnan jön, hogy a saját értékeidnek megfelelően éled az életed, mindent megteszel azért, amit akarsz, elfogadod azt, amiért nem tudsz tenni semmit. Abból senkinek nem lett önbizalma, hogy hisztikézett, meg másokra mutogatott. Magaddal kéne kicsit törődni, nem másokkal.
De nagyon is értem.
Egy szóval nem mondtam, hogy minden nőnek bókolnak. Főleg, aki nem csak dagadt, de még ki se mozdul a 4 fal közül vagy egy néhány százas lélekszámú faluban lakik.
Azt mondtam (és ezt garantálom, be is bizonyítom bármikor bárhol bárkinek), hogy olyan nő nincs, akit ne akarna rengeteg férfi.
A tapasztalataidat sem tagadta meg senki. Továbbra is azt mondtam, hogy én bármilyen magát rondának tartó nőnek bebizonyítom, hogy kell a pasiknak.
Ellenben egy magát rondának tartó férfinak egyetlen nő (vagy férfi) nem tudja bebizonyítani, hogy kell bármelyik nőnek.
Az önbizalom pedig továbbra sem a "mindenki hülye csak én vagyok a helikopter" az valami nagyon más. Azt túltengő egónak hívják és pont az ellenkezője annak, amiről én beszélek.
Az igazi önbizalom abból alakul ki, hogy az embert elfogadják. Minél többen teszik ezt, annál több mindent engedhet meg magának (akár azt is, hogy egy egoista, narcisztikus gyökér lesz belőle), de az ok (többségi elfogadás) és az okozat (elszáll magától emiatt) követi egymást.
Ezt nem tudod megfordítani. Vagyis igen, ahogy "Én vagyok Hulk" felkiáltással leugorhatsz a tizedik emeletről is, de hidd el nekem, nem a betont fogod feltörni és nagy zöld lényként továbbmenni, hanem belecsapódsz és meghalsz. Érted már?
A "fake it" módszer csak nagyon ostoba, buta, korlátolt embereknél működik (de ott is csak amíg nem ismernek meg jobban).
Amiről te beszélsz az általában a késdobáló kocsmákban és a segédmunkások körében figyelhető meg, hogy nézik a csajokat "így meg...ná, meg úgy" közben meg lehet, hogy már fel sem áll neki a sok piától és egy részük mondhatja el magáról, hogy van otthon egy 50 éves, 120 kilós asszonya, a többség még ezt sem. Ez a tipikus "álmodik a nyomor és ezzel kompenzálunk" esete.
Szerinted a prostituáltak fő fogyasztói kik? A sokszázezret meg milliót kereső sármos, James Bond külsejű managerek vagy ezek a göthös trógerek, akik élvezkednek, hogy most a fellendülő ingatlanpiac miatt nagy rájuk a kereslet és annyit kérnek, amit nem szégyellnek, így tele vannak lével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!