Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiaknak általában olyan feleségük lesz, amilyet akarnak, vagy amilyen jut nekik?
"Nem értem mi ez a itt a gyk-n, hogy a nőknek milyen könnyű, meg, hogy sorban állás van, csak válogatni kell a jobbnál-jobb pasik között. Meg csak a gazdag férfi tud anyagiakkal nőt szerezni. Mi van??? Mert én valahogy nem ezt tapasztalom."
Kérdés, hogy hány éves vagy. Mert ez nem a 40-es nőkre vonatkozik. Egy fiatal, 17-35 éves lánynak, aki jól néz ki, gyakorlatilag bármilyen pasi juthat, amilyet akar.
A nagy többségnek inkább, amilyen jut. :D
Szerencsére én már elváltam. :)) F
"Ne általánosíts, mert nem mindenki egyforma."
Nem egyforma mindenki, mert vannak kirívó esetek. Vannak szexuális ragadozók, és vannak aszexuális emberek is. De önmagában a "ne általánosíts!" - kártya sem válasz mindenre. Az emberek alapvetően egyformán működnek a világon mindenhol. Ugyanazt érzik, ha éhesek, ugyanannyira van alvásigényük, ugyanannyira kell nekik az intimitás, ugyanúgy párokba állnak és gyerekeket szülnek. Nem véletlen, hogy a házasság intézménye az egész világon elterjedt, egymástól független kultúrákban is, nagyon kevés számú kivétellel.
"Szerinted jobb lenne egy olyan kapcsolat ahol nem tetszik a másik és nem is szereted? Ezzel vele is kib@$znál nem csak magaddal!"
Figyelj, én őszintén nem tudom. Nekem erre nincs válaszom. Azért tettem fel a kérdést, hogy együtt gondolkodjunk. Nem, nem hiszem, hogy jó, utasítottam is el már nem egy lányt emiatt. De utólag viszont nem látom be egyértelműen, hogy jól tettem, és van, amit keservesen meg is bántam, mert aki nem tetszik, az is lehet egy értékes tapasztalat, vagy megtetszhet idővel más miatt. De az is lehet, hogy nemakarásnak csak nyögés lesz a vége, és nekem nem áll fel eléggé, ő meg folyamatosan önértékelési zavarral fog küzdeni. Nem tudom, mi a megoldás. De biztos nem az, hogy addig egyet se lépek, amíg nem mond igent a tökéletes lány, mert ez a fiúknak nem működik. Mi nem válogathatunk egyszerűen úgy, mint ti, nem olyan a világ.
"Megfelelő önuralommal nem gőzöl be senki."
Figyu, hagyjuk a mellébeszélést: férfi vagy, vagy nő? Mert ha nő, amit gyanítok, akkor csak a levegőbe beszélsz. Nem véletlenül létezik a prostitúció intézménye, nem véletlenül csatornázódott be régen az egyedül maradt férfiak dühe katonaságba vagy fojtódott le szerzetesi életformában. A nők egyszerűen nem fogják fel, és nem foglalkoznak vele, hogy mennyire veszélyes egy férfinak teljesen leépíteni az önértékelését, és lebecsülik a tesztoszteron romboló hatását. De igen, begőzölnek az emberek. Jó esetben csak prostiznak, rossz esetben incelek lesznek, nőgyűlölők lesznek, és azzal ti is szívtok. Nem lehet ezt elintézni annyival, hogy bocsi, így jártatok. A férfi-női szerep olyan, mint egy piac. Háború idején, vagy amikor újjá kell építeni, vagy amikor védeni kell a közösséget, a férfiak vannak előnyben, mert szükség van a férfiképességekre (fizikai erő, vakmerőség, kockázatvállalás, vezetés), és olyankor a nők szerepe korlátozott. Most szélsőségesen békés időszakot élünk, a történelemben példa nélkül állóan hosszú ideje nem volt háború, és most a nők felé billen a mérleg, de ez nem volt és nem lesz mindig így.
"Számomra sokkal értékesebb az, ha valaki inkább továbbra is keresi a számára megfelelőt, mintsem megalkudjon és egy rossz kapcsolatba belenjen, ami mindkettejüknek rossz és, ha esetleg lesz gyerek ő szívja meg legjobban."
Szavak szintjén jól hangzik, csak aztán ha még 30 évesen is keresgél, mert történetesen nem talál addig se senkit, akkor megszívta. Ha egy férfi 30 éves koráig nem szexel, akkor tele lesz testi-lelki nyavajákkal, nem áll fel a farka, gyakorlatlan lesz a szexben, tele lesz önértékelési gondokkal, amik az élete minden területére kihatnak.
Képzeld el férfi vagyok, elmúltam 25, nem volt még szerencsém kölcsönös kapcsolatot találni és nem vagyok aszexuális se.
A szexuális ragadozók, mint Donald Trump semmi önuralmuk nincsen ezt látni lehet a Trump elnökségén is, hogy teljesen szeszélyes és veszélyes elnök is egybe. Nem csak az a két kategória létezik és nem működik mindenki egyformán. Nem a gének miatt hanem elsősorban a neveltetés, szociális beállítottság.
Nekem is kéne intimitás, mert vágyok rá, de ha nem találok olyan lányt aki tetszene és viszonozná, akkor nem tehetek mást keresem tovább. Az, hogy negatív gondolatokkal töltsem fel a gondolataimat, minthogy mi lesz, ha egyedül maradok az számomra nem egy járható út és másnak ártanék vele.
Fél éve nagyon megtetszettem egy lánynak társkeresőn és képeken nem jött be, de úgy éreztem inkább megismerkedek vele, hogy hátha jobban megfog tetszeni. Az lett a vége, hogy később se tetszett meg. Megfordult egy párszor fejemben az, hogy nincs ló jó a szamár alapon belemegyek, de gusztusom se volt hozzá. Következő reggel úgy keltem fel, hogy egyáltalán nem akartam tőle semmit. Szar érzés, hogy nem találom a páromat, de eltudom magam foglalni és, ha olyanom van akkor kitudom elégíteni magamat.
Komolyan nem értem, hogy miért kéne tapasztalatot szerezni. Egy párkapcsolat nem úgy működik, mint egy videójátékos szerepjáték, hogyha egyre több kapcsolatod lesz akkor egyre jobb leszel. Nem hiszek ebbe a hierarchikus gondolkozásban mivel, ha két ember között van kötődés, mély beszélgetések, tiszta szeretetvágy akkor mi azzal a gond, hogy a múltamban nem éltem még párkapcsolatban? Ezzel semmi baj nincsen, mert minden tanulható és ez nem olyan, mint a munkahelyi tapasztalat. Ez a hasonlat azért téves, mert ha állásinterjúzol akkor szeretnél ott dolgozni és nem a munkaadóddal ismerkedsz, hanem abban bízol, hogy megkapod a munkát. Csak azért hoztam fel ezt, mert csomó ilyen munkatapasztalat érvelést látok itt, de ez nagy tévedés. A barátsághoz se kellenek tapasztalatok, nekem egy olyan barátom van, akit a legjobb barátomnak mondhatok és senki mással se volt ilyen mély ismeretségünk beszélgetésünk és nem kellett előtte 1-2 legjobb barátság. A párkapcsolatot se veszem külön a barátságtól, mert nem csak a barátnőmet keresem, hanem a barátomat is.
A férfi és a női szerep teljesen konstruált. Ami azt jelenti, hogyha férfinak vagy nőnek születsz akkor leszel igazi férfi és nő, ha azokat a konstruktív szerepeket követed. Nagyon ellenzem a nemi szerepeket, mertha valakit az alapján nevelsz amilyen neműnek születik, azzal te elnyomod a gyerekedet, mert megfosztod tőle a szabadságot. Én már a társkeresőre is kiírtam azt, hogy olyan párkapcsolatot keresek, ahol nem a helyes nemi szerepeknek vélt idiótaságokban élünk, hanem tiszteljük az egymás szabadságát és úgy szeretjük egymást ahogy vagyunk. Nem szeretem az olyan kijelentéseket, hogy a férfinek kell kezdeményeznie, ez ugyanolyan szexista kijelentés, mint a nőnek a konyhában van a helye, azt se szeretem mikor a férfiakra erőltetik azt, hogy ne legyen túl érzelmes. Ezek mind társadalmi konstrukciók, amiket jó lenne felosztani. Nem olyan rég találtam egy jó cikket erről.
Itt leírják, hogy mennyire veszélyes a maszkulin ideológia és ez termelte ki a prostitúciót is. Az nem más, mint a női testnek a kiárusítása. Számomra teljesen idegen lenne az, hogy egy tök ismeretlen nővel lefeküdjek és megvegyem a szolgáltatását és plusz időkorlátozott is. Komolyan mondom én már kezdem helyeselni a svéd törvényeket, akik büntetik azokat a férfiakat akik prostitúció szolgáltatását veszik igénybe. A nőket ne kezeljék már tárgyként, de egy nő se kezelje a férfit atm-ként. Ez is a patriarchátus terméke, hogy vannak anyagias nők. Mivel sajnos van rájuk kereslet így vannak olyan erkölcstelen nők, akiket pénzért meglehet venni. Ezért mondom, hogy ezt a patriarchizmust egyre jobban lekéne építeni a fenébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!