Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért "jó egyedül" manapság a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért "jó egyedül" manapság a 20-on éves lányoknak, nőknek?

Figyelt kérdés

Nem egy lány/nő ismerősöm (szépek, értelmesek, okos csajok, bárki szívesen randizna, járna velük) említi meg, hogy nem akarnak senkivel együtt lenni, nem akarnak kapcsolatot, és leráznak mindenkit, mondván, hogy nem akarnak senkivel sem összejönni, mert, hogy jó nekik egyedül.

Közülük többnek nem végződtek túl jól a legutóbbi kapcsolataik, van, akinek hónapokkal ezelőtt, van, akinek évekkel ezelőtt történt a szakítás, de azóta is elzárkóznak az ismerkedéstől, randizástól.

Nyilván érthető, ha kell egy kis idő, de adott esetben évek?

A másik oldalról nézve a dolgot, van több, szintén csinos, normális, intelligens 30-35 éves nő ismerősöm is, akik viszont már nem nagyon találnak maguknak párt, és ebből a szempontból nézve érthetetlen, hogy sok lány elüldöz maga mellől mindenkit, vagy éppen közel sem enged senkit...

Nem gondolnak rá, hogy később, 30 felett mennyivel nehezebb lesz normális párt találni?

Természetesen nem arra akarok kilyukadni, hogy támogatnám a "mindegy kicsoda, csak legyen valakim" állapotot, de kissé érthetetlen, hogy ennyire elzárkóznak a randizástól, vagy megijednek, hogyha egy ismeretség komolyabbra fordulna és ellökik maguk mellől a másikat.

2019. jan. 25. 20:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
94%

"dugatják magukat"

Ugye tudjátok, hogy ez is benne van? Hogy a nőket csak a szex passzív elszenvedőinek tartjátok?

2019. jan. 25. 20:58
 12/32 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, és a hozzá hasonlóan gondolkodó válaszadók: muszáj mindenáron minden nőnek kapcsolatban lennie valakivel, csak azért, mert nő?
2019. jan. 25. 21:07
 13/32 Karena26 ***** válasza:
44%

A legtöbb ember a 20-as, 30-as éveire annyi kapcsolaton, szexuális élményen, csalódáson van túl, hogy egyszerűen telítődik, kiég. A legtöbb esetben minimum egyszer összetörik a szívét, kihasználják szexuálisan, megerőszakolják.

Rossz, vagy rengeteg túl sok energiát igénylő kapcsolat, tapasztalat után az ember(lánya) persze, hogy inkább lemond a kockázatvállalásról és a biztos nyugalmat válaszja!

A mai nyugati társadalmakban sajnos trend lett a deviáns, énközpontú, felelősséget vállalni nem akaró, élvhajhász szexuális hozzáállás: férfiak nem férfiak, hanem nagyra nőtt gyerekek, akiknek a legfőbb életcélja a "csajozás"(inkább szánalmas lyukvadászat). Ahelyett, hogy az az értékes tulajdonságokkal rendelkező, megbízható nőt keresnék, akit feleségül véve családot alapíthatnak, és élnek boldog, kielégítő életet együtt jóban-rosszban. Tisztelet a kivételnek. De ők is rossz irányba indulnak el általában, vagy hamar letérnek az ösvényről a társadalmi környezet nyomására, és a könnyebbik, sokszor végtelennek tűnő utat választják.

A nők pedig legtöbbször apahiányban szenvednek, ezért is létesítenek manapság extrém fiatalon szexuális kapcsolatot, és dobják oda magukat egy-egy jó szóért. Az intelligensebbje pedig bedől az "éljünk és élvezzünk úgy, mint egy pasi!" trendnek, ami szintén ordító nagy csúsztatás - amit ugye nem lát meg (vagy büszkeségből, önámításból n is akar meglátni), csak amikor már késő: egyet testi-lelki porcikája sem kívánja még a számára legtökéletesebb férfit sem.

Ez az egész nagyon szomorú, és csak egyre rosszabb lesz a helyzet.

Csak úgy tudunk ezen változtatni, és megkímélni magunkat a kiégéstől, ha ki-ki maga megváltoztatja a gondolkodását, az értékrendjét, s elkezd némi tükörbenézés után elkezd felelősséget vállalni a saját életéért, boldogságáért, és ellenáll a szex-trendeknek, amiknek a vége a kiégés és/vagy testi-lelki betegségek, boldogtalanság.

2019. jan. 25. 21:45
 14/32 Bino ***** válasza:
100%

Én azért rázok le mindenkit, mert olyanok találnak meg, akikkel sosem lenne semmi komoly.

Egyik esetben tudom, hogy csak egy numera lennék, azt pedig nem akarom, mert ennél többet érek.

Másik esetben pedig nulla a közös érdeklődési kör, semmiről nem tudunk beszélgetni, semmilyen témánk nincs. Ez meg olyan dolog, hogy erre hogyan építsek fel egy kapcsolatot?

Szóval, alapvetően, az én véleményem az, hogy bizonyos helyzetekben nincs értelme belemenni egy fél kapcsolatba, vagy összetörni magad egy olyannal, aki csak egy jó estét akar..

2019. jan. 25. 21:45
 15/32 anonim ***** válasza:
91%
Mert boldogok egyedül és nem éri meg kockáztatni a semmiért.
2019. jan. 25. 21:49
 16/32 anonim ***** válasza:
65%
#13-as, hiába írtál sokat, a helyzet az általad agyon egyszerűsített formájában már egyszerűen nem fedi a valóságot. Különösen, ami a motivációkat illeti. Ja, és bocs, de a nukleáris család csak egyetlen életforma a nagyon sok más választási lehetőség között. (Egyébként, ha már itt tartunk, egy pszichológiai témájú cikk azt taglalta például, hogy a gyerekek egy ősközösségi típusú társadalomban éreznék a legjobban magukat, csak a felnőttek azt meg nem bírnák idegekkel.)
2019. jan. 25. 22:16
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Huszas éveim elején azért nem volt komoly kapcsolatom, mert rengeteg tervem, célom volt, amit egy tartós kapcsolat mellett nem tudtam volna megvalósítani. Eleve nyaranta külföldön dolgoztam 2 hónapot, illetve ösztöndíjjal külföldi egyetemen is tanultam egy ideg. mikor megszereztem a diplomámat, még másik 2 országban próbáltam ki magamat, dolgoztam, nyelvet tanultam, tapasztalatot szereztem. Mégis melyik pasi nézte volna el, hogy fél-1 évre eltűnök. Rengeteg lehetőséget hagytam volna ki. És ha most megnézem, hogy melyik barátnőm, csoporttársam, ismerősöm van együtt azzal, akivel akkoriban együtt volt....hát egyikük sem. Van férjem, gyerekem, és rengeteg élményem a múltból, amit nem cserélnék el.
2019. jan. 25. 22:31
 18/32 anonim ***** válasza:
81%

Egy éve vagyok egyedül, ismerkedtem egy sráccal, de csak arra kellettem volna. Pedig az elején megbeszéltük, hogy mindketten komolyat keresünk. Előtte 4 évig voltam kapcsolatban, imádtam vele lenni, de elkezdett nem figyelni rám, az anyja fontosabb lett (28 éves férfiről van szó:D).

De mióta vele szakítottam nem akar összejönni a szerelem.. vele nem lett volna semmi baj, ha kicsit észbe kap.

Úgy érzem, hogy nem fogok találni olyan srácot, aki megérdemelne, tényleg nagyon durva már, ami manapság megy. Szerintem lassan elérünk oda, hogy mindenki a régi, biztoshoz megy vissza.. azaz egy régi szerelméhez.

2019. jan. 25. 22:32
 19/32 anonim ***** válasza:
95%

A 9-es teljesen jól leírta.

Egyébként sok nő ezekben az években építi fel a karrierjét, saját egzisztenciájàt, ami sok időt, energiát vesz igénybe, egy kapcsolat még ugyanennyit. A nők öntudatosabbak lettek, már nem az van mint régen, hogy hátulról támogatják a férfit a karrierépítésben, hanem ők is szeretnének önállóak lenni, nem függni a férfitól. Sokszor egy kapcsolat nem férne bele már, mert mi èrtelme lenne az egésznek, ha nem tudtok elég időt, figyelmet szánni egymásra? Sokan nem találkoznak olyannal, aki az elvárásuknak megfelelne, másrészt pedig szingliként szabad vagy, senkihez nem kell alkalmazkodni, meg senki fele sem kell elszámolnod a dolgaiddal.

2019. jan. 25. 22:48
 20/32 anonim ***** válasza:
96%
Mert rengeteg a bunkó, unintelligens vagy unalmas stb pasi,hát inkább akkor már az egyedüllét...:D
2019. jan. 25. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!