Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A nők (nagy átlagban), miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők (nagy átlagban), miért szeretik az "alkoholban tartósított" férfiakat?

Figyelt kérdés

Most nem az ilyen "már haldoklik a piálástól" szintet értve, hanem az olyanokat akiknél bevásárláskor kötelező tétel a rekesz/tálca sör, rosszabb esetben töménnyel kísérve. (Ami nem is tart ki sokáig)

És az ilyeneknek legtöbb esetben van feleségük vagy szerelmük. Miért? Más káros szenvedélybetegségeket masszívan elítélnek, sokakat tesznek félre pl. cigi, könnyűdrog, evéskényszer, munkamánia miatt. Miért ilyen elfogadott a "söriböri" imádat? Vagy ez "férfias"? Erősen kétlem.

És nemcsak a prosztó rétegre igaz, hanem szinte mindegyikre, életkortól is függetlenül - egyedül az alkohol típusa más (pl. kékruhás munkáséknál ilyen lóvizelet LOWenbrau, Lóbányai hínáros, Aranybalfácán meg dehelder, míg "jobb keresetűek" közt 5-10 ezres whiskey meg ilyesmik)

/Egyedül a petpalackos bor szintje az ahol már nincs senkijük/

...de mégis miért? Miért számít ez menőnek, de legalábbis "jónak", mert "úgyis mindenki iszik" aki meg nem az szinte kívülálló? /Még mielőtt - én is szoktam inni, igaz nem heti rendszerességgel, hanem tényleg évi pár alkalommal és akkor sem összeesős-hányós-"bocskortnemhordazénbabám" kornyikálós szinten /általában rumot vagy likőrt/)

#undor #talponálló #gusztustalan alkoholisták #szanyikapitány #masszív piálás #magyarország alkoholistái #lóbányai
2018. nov. 22. 11:46
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
82%
A másik pedig az hogy manapság már nincs az a kocsma “kultúra” ami régen volt! Drága dolog kocsmában inni plusz mikyen alakok járnak oda?? Főleg vidéken! Az emberek inkább otthon isznak. Nem biztos hogy kevesebbet mintha kocsmába járnának, csak a tescoba egyszerre veszi meg azt amit a kocsmában egy hét alatt meginna...
2018. nov. 22. 12:13
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Családi minta, amit az apjuknál is láttak már. A társadalom elfogadja a piálást, sőt gyakran tukmálnak is családi rendezvényeken.

Nézd meg mennyi alkoholista, gyógyszerfüggő van ebben az országban. Zacher Gábor pont erről beszél.

https://www.youtube.com/watch?v=rFmamFkwjdY

2018. nov. 22. 12:13
 13/43 anonim ***** válasza:
13%

Zacher elmondta egy interjúban, sosem fogom elfelejteni, hogy napi 2 tábla csokit elfogyaszt, minden áldott nap.

Plusz sportol ami szinténe erős függőséget jelent.

(Nem szeretnék vitázni arról, hogy a sport jó vagy nem jó és ne vegyük egy kalap alá az alkohollal vagy egyéb szerekkel)

2018. nov. 22. 12:18
 14/43 A kérdező kommentje:

Na jó, lehet csak azért vagyok erre kiélezve, mert volt alkoholista szülőm és emiatt vetül ki az iránta érzett gyűlöletem a többi piásra is.

A fiatalokért pedig aggódom valahol, mert sok kis leendő apám van közöttük. Pedig még lenne idejük visszafordulni. De még bíztatják is egymást, egy-két harsány bunkó beviszi a többit ebbe az egész rendszerbe...

Az idősek alkoholizálása pedig még szörnyűbb, ők általában legitimizálják is "hát ez orvosság" meg "dédapám is minden reggel benyomott 10 pálinkát mégis 150 évig élt"... Kedvencem az az idős aki a ferőtlenítőt is megitta (állítólag)

A középkorúak alkoholizálása pedig nagyon elterjedt, az a 10%-os adat honnan van? Egyéni bevallás? Akkor szorozhatod bőven, a legtöbb piás tagadja, hogy az. Apám a napi 16 dobozt (plusz "gyomorkeserű"(Dat név) is "néhány(???) sör"-nek nevezte. És a rengeteg a zugivó. Az olyanok akik külön fizetik ki a piát és azonnal suttyomban megy a táskába, blokkal együtt (ez inkább nőkre jellemző).

És nem érzem azt, hogy rosszabb lennék náluk, mégis én vagyok az akinek egyetenegy közelebbi ismerőse sincs, kapcsolata meg 4 éve nem volt.

Talán ez a felszín alatti láva...

Ui: Más kérdés nem tudja valaki, hogy postai küldeményt átvehetek a sikertelen kézbesítés napján késő délután?

2018. nov. 22. 12:23
 15/43 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az alkoholizmus tényleg egy norma lett... Az én családomban szinte mindenki rendszeresen iszik, és számukra az a normális, ha valaki így tudja csak jól érezni magát, mert azt hiszik, hogy a stresszkezelésnek ez az egyetlen módja. Nem mintha ezzel kezelnék, inkább csak elnyomják.

Én a sörre szoktam rá egy huzamosabb ideig. Nyáron volt olyan, amikor munka után akár 3-4-et is megittam, mert annyira stresszes voltam. De nem kellett volna, mert rendkívül káros, ráadásul rengeteg pénzt kidob vele az ember az ablakon, amit másra is fordíthatna.

De már több hónapja nem iszok, és nem is fogok. Megfogadtam, hogy többet nem leszek alkoholista. Persze biztos becsúszik majd néha 1-1 sör, főleg nyáron, de alapvetően szerintem azzal nincs probléma, ha az ember mértékkel iszik. Sőt, egészséges is.

A rendszeresség az, ami alkoholistává teszi az embert, nem a mennyiség.

2018. nov. 22. 12:23
 16/43 A kérdező kommentje:

"napi 2 tábla csokit elfogyaszt, minden áldott nap."

És hogy nem lesz semmi baja, cukorbetegség vagy elhízás? Oké hogy sportol, de 800 kalóriát nem olyan könnyű elégetni.

2018. nov. 22. 12:25
 17/43 anonim ***** válasza:
77%

Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy ezek alapján a "nők szeretik az ilyen férfiakat"?!

Minket is láthatnál a férjemmel, ahogy a tescoban toljuk a rekesz sört, amiből aztán hétvégente megiszunk 1-2 dobozzal, mindketten. Elhiheted, hogy nem emiatt mentem hozzá

A többihez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy téged sem azért kerülnek a nők, mert nem iszol. Sok dolgot el tudok képzelni az írásod alapján, ami miatt nem találsz párt, de a vedelés hiánya nem tartozik ezek közé. Ha nem hiszed el, próbáld ki. Több nő fog észrevenni, ha változtatsz a hozzáállásodon, mintha minden délután beülsz a kocsmába.

2018. nov. 22. 12:28
 18/43 anonim ***** válasza:

Passz, ő az orvos, őt kérdezd :)

2018. nov. 22. 12:31
 19/43 A kérdező kommentje:

#15 és még valaki korábban, talán #12?

Igen, ez a gond, hogy családi norma is, engem is csesztettek 12 évesen(!) némelyik rokonok...

Az én családom végigkíséri az alkohol démona, valahol "bennünk van" a súlyos szenvedélybetegségek hajlama.

2 dédapám, nagybátyám az alkoholba halt bele. Dédapám még a koráhzban nyakig gipszben is becsempésztetette... Nagyapáim is hajlamosak rá, tudatosan tartották kordában, bár egyikük sokat ivott, de sokkal többet is dogozott-izzadt és emiatt valahogy nem esett át a határon. Apám cukorbetegségig itta magát a láblevágás rémképe szoktatta le 57 évesen. Anyám is hajlamos lenne, csak ő is rájött és emiatt erősen korlátozza. Nagynéném zugivó és olyan mint egy múmia, unokatesóim meg egész hétvégén az alkohoban úsznak.

A házban ahol felnőttem gyerekkoromban 7 alkholista (ebből 5 családos) férfi volt. Ebből 6 rég halott (egy sem érte meg a hatvanat), az utolsó az apám.

Nem kell full megtagadni, de kordában lehetne tartani. A helyi hiper irodai részlegén vagyok és látom miből fogy rengeteg és az alkoholok elég komoly arányt vívtak ki a napi eladásokban. Vannak alkalmak amikor azt mondom rendben. Esküvő, szilveszter, komolyabb születésnap... De nem ilyen jelentéktelen "február 17 szombat" (kivéve akinek ünnep)

2018. nov. 22. 12:35
 20/43 A kérdező kommentje:

Min kellene és pontosan hogyan?

2018. nov. 22. 12:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!