Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vékony lányok közt miért nincsenek önbizalomhiányosak?
Aminosavak, fehérje porok... meg amiket még magukba tömnek, hogy elérjék a "tökéletes" kinézetet amit a média és a közösségi oldalak elvárnak tőlük.
Tudom, tudom ezek nem káros anyagok...
Bizonyítsd, hogy károsak. :D
Semennyire sem azok, csak szimpla parasztvakítás a legtöbb. Simán el lehet érni a célt akkor is, ha ugyanezeket a fehérjéket, aminosavakat étellel viszed be. Akkor az állati fehérje is káros?
Nem káros sehogy sem, csak mérlegelni kell, hogy anyagilag megéri-e az étrendkiegészítő.
Majd bebizonyítják az évek. Amikor az ilyet szennyeken felnőtt, felfújt izomzatú, agyon stimulált tenyész jószágok elérik az idős kort. Vagy majd a gyerekeik, unokáik állapota megmutatja. De ne legyen igazam.
Van fogalmad arról, hogy mi az a fehérje por? Miből csinálják, honnan jön és mi is az pontosan? Közöd sincs hozzá. "Jó testű" viszont agyhalott testépítők marketing dumája szerint nyugodtan lehet ezeket enni.
Büdös életben nem fújódsz fel annyira és olyan ütemben a rendes táplálékkal bevitt fehérjétől. Nem is bírnál annyit zabálni a Tesco-s immungyógyszerezett, nyugtatózott, tápozott csirke melléből, hogy azt elérd amit a kivont, koncentrált fehérjékkel elérnek.
Hogy mi káros azt a legtöbb esetben a bevitt mennyiség szabja meg. Ezek az anyagok hatalmas dózisban kerülnek be porok formájában a felhasználókba. Egyáltalán nem olyan mintha normális ennivalót enne valaki.
Nagyon el vagy tévedve, ráadásul agresszív is vagy.
De igen, be lehet vinni táplálékkel is, főleg nekem, 58 kilós nőnek. Napi 110-120 g fehérje az igényem intenzív sport mellett, ennyit bárki meg tud enni.
És nem, nem kötelező hatalmas dózisban fogyasztani a fehérjeport. Egy adagban (ami egy pohár turmixnak felel meg) kb. 22 g fehérje van, pont annyi, amennyi 100 gramm csirkemellben. 100 gramm csirkemell lókuki, ennél többet eszem meg bőven egy nap. Mellé pedig ott van még sok másik fehérjeforrás, tojás, túró, kevéske kemény sajt + a növényi források (hüvelyesek, olajos magvak).
Igen, pontosan tudom, miből van a fehérjepor. Mondjuk az a kérdés, hogy melyik, van csomó féle. A legtöbben tejsavó fehérjét fogyasztanak. Ezt a tejből nyerik ki, tehát nem más, mint tejzsírtól, egyéb tejfehérjéktől és a tejcukor egy részétől (izolátum esetében szinte az egészétől) megszabadított tejsavó. Végeredményben egy gyorsan felszívódó, teljes aminosavprofillal rendelkező állati fehérje. Nem fog felfújni, nem leszel önmagában attól izmosabb, ha fogyasztod. A teljes étrendnek, azon belül a kalóriáknak és a makrotápanyagoknak kell minimum NAGYJÁBÓL stimmelnie, ha izmot akarsz felszedni.
Olyan pedig synthol és egyéb vackok nélkül nem létezik, hogy "felfújt izom". A fehérje készítmények ugyanazokat az aminosavakat tartalmazzák, mint bármilyen állati fehérje, és a szervezeted ugyanúgy reagál rájuk, ugyanazt csinálja velük. Az izom az izom és kész. Ugyanaz a szövet, akármilyen mozgás által és akármilyen táplálkozás mellett került oda.
A sokkal több fehérjét viszel be folyékony formában, mint a szükségleted, nem lesznek nagyobb izmaid, csak leterheled a vesédet és az emésztőrendszert is, mert az elősorban szilárd táplálékra lett kifejlődve. Tehát, aki kicsit is utánaolvas, az tudja, hogy a fehérjebevitelének legalább a 70%-a szilárd forrásból kell, hogy származzon.
Ha szilárd formában zabál be valaki több fehérjét, mint a sport melletti szükséglete, az sem hasznosul egy bizonyos szint felett, nem lesznek nagyobb izmai.
Ha egy ember nem diétázik, tehát nincs kalóriadeficitben, akkor semmi értelme 2g/ttkg mennyiségű fehérjénél többet bevinni, diéta (fogyás) esetén is 2,5-3g/ttkg a max., ezt a legtöbb sportoló pontosan tudja.
Szóval: Ha valakinek van egy magasságához még arányos tömegű, sportos fizikuma, akkor kizárt dolog, hogy ne tudjon megenni annyi fehérjét, ami ennek fenntartásához/építéséhez kell. De ha turmixot iszik kiegészítés gyanánt úgy, hogy a fehérjebevitelének maximum a negyedét teszi ki, akkor semmi baja nem lesz, maximum nem feltétlenül pénztárcabarát és nem is mindenki szereti, de semmiképpen nem elengedhetetlen.
Pont erről beszéltem, hogy ez a mai női átlag. Ilyen szemeteket esznek és ezzel foglalkoznak. Értelmes gondolatuk nincsen, csak kondiba be, kondiból ki, tápszerezés, műkörmök, selfiek fel a netre...
Az ilyen izmok közel sem olyanok mint azoké akik hosszú évek alatt tápozás nélkül edződtek meg. Én ezt tapasztalatból tudom. Lehet, hogy "jól néz ki" és fél év alatt szépen nőnek is, de ezek csak látszatra jók. Ráadásul ahogy el van hagyva ez a plusz tápozás szépen esnek is össze.
Kizárólag azért reagálok, hogy aki idetéved, az ne csak a te tudománytalan nonszenszed lássa, mert kifejezetten kártékony, amit művelsz.
Ha csak mi ketten látnánk ezt a diskurzust, reakcióra sem méltatnám, többek között a rosszindulatú személyeskedésed miatt.
Szóval, aki hosszú éveken át élsportoló, annak is összeesnek az izmai, ha abbahagyja a sportot és másképp kezd el táplálkozni. Az izmok fenntartása a szervezetnek energiaigényes, sokat "fogyasztanak" az izmok, ezért ha nincs meg a megfelelő tápanyagbevitel és kihasználtság, akkor lebontja őket. Nem tesz különbséget fél évnyi, kiegészítők fogyasztásával tarkított kondizás és több éves élsport között. Ez biológia.
Egy féle izom létezik, és ugyanaz a tápanyag kell nekik, akármit csinál az ember.
Ha valaki abbahagyja a kiegészítők fogyasztását, akkor csak abban az esetben esik össze az izomzata, ha semmilyen szilárd étellel nem pótolja azt tápanyag kiesést, ami ebben az esetben keletkezik. Nem létezik olyan kiegészítő, ami izmokat növeszt az emberre energiabefektetés nélkül, még az azért jócskán csalásnak minősülő anabolikus szteroidokra sem igaz ez (még azok mellett is muszáj edzeni), de a fehérjékre, aminosavakra pláne nem. Átgondolt étrend és kemény edzés nélkül semmit nem adnak, valamint már leírtam az előző kommentemben, hogy teljes mértékben nélkülözhetőek, teljesen ugyanolyan eredmény várható, ha szilárd élelmiszerrel viszi be az ember ugyanazt a fehérjemennyiséget a turmix helyett.
Nyugodj meg! Ha nagyon mellre szívod árthat a szépségednek.
Nem akarok én itt leállni veled diskurálni, sokkal fontosabb dolgom is van ennél és egyébként is leírtam már, hogy nem bírom a hozzád hasonlókat.
Ezek a tápos figurák 100 fekvőt nem tudnak normálisan megcsinálni, egy sziklafalon meg 10 méterig sem jutnának. De legalább a Balaton Soundon jól néznek ki. Igaz alkoholt azt nem nagyon ihatnak. 🙂
Aki ide téved annak azt javaslom, hogy kérdezzen meg néhány orvost, hogy mennyire ajánlja ezt a tápos életmódot.
A személyeskedést szerintem te kezdted amikor megállapításokat kezdtél el írkálni velem kapcsolatban mint például az, hogy agresszív vagyok.
Az én érveim nem elfogytak, hanem kedvem nincs veled erről beszélgetni. Szent meggyőződésed, hogy jó az, ha ilyen tehén tej kivonatok építenek fel egy embert. Nekem meg szent meggyőződésem, hogy felesleges veled erről tovább beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!