Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szerintem vannak a mai nőknek szürreálisan magas elvárásaik a férfiakkal szemben?
A férjem az anyjával lakott, mikor összejöttünk, 29 éves volt akkor. Nem zavart, így együtt alakíthattuk ki az életünket. Pár évig albérletben spóroltunk, majd vettünk egy családi házat, amiben a tervezett gyerekszámmal kényelmesen elférünk. 13 év hitel, természetesen, de ez a ház a miénk lesz, nem másnak a zsebeit tömjük/hitelét fizetjük vele.
Szerintem ez így sokkal jobb, mintha vesz egy garzont huszonévesen, ahol már ketten is nyomorgunk, gyerek egy se fér el és az eladással is bajlódni kell, mielőtt meg ehetjük a családunknak megfelelőt.
30 éves voltam, amikor megvettem a kis másfél szobás lakásomat, igaz, nem azonnal költöztem be, mert idő volt, mire a bankok közt lementek a pénzügyi dolgok, meg mire az előző tulaj kiköltözött, a férj haldoklott, szóval nem ment olyan gyorsan a dolog, mire a kulcsokat megkaptam, a férj meghalt, aztán még volt egy rakás felújítási munka vele, de azért a lakásvásárlástól számított kevesebb, mint egy éven belül már külön tudtam költözni a szüleimtől a saját lakásomba. Mondjuk én nem 30 évesen kaptam észbe, hogy el kéne kezdeni gyűjteni, hanem már amikor dolgozni kezdtem, elkezdtem lakásra gyűjteni, így 30 évesen már megvolt a szükséges kezdő tőke.
Nekem nőként saját lakásom van, elköltöztem a szüleimtől, önállóan fenntartom magam. Miért ne várhatnék el hasonló szintet egy férfitól?
Már eleve, aki nem tervez előre, és későn kezd spórolni, teljesen eltér a gondolkodásmódja az enyémtől.
"Jól mondták az előttem szólók az albérlettel. Annyival egészíteném ki, hogy még két negatív tulajdonságot vetít előre az anyucival élés, ami külön-külön is elüldözne: sóher vagy kiadni pénzt, és az önállóságodnál fontosabb, hogy kiszolgáljanak, mossanak, főzzenek rád. Sose kéne ilyen pasi."
Tipikus egyszerű, primitív hozzáállás. Nekem meg ilyen egyszerű faék gondolkodású nő nem kéne, szóval hála az égnek el fogjuk kerülni egymást:) Mint már említettem, semmi értelme szerintem csak azért albérletbe költözni, hogy bármelyik nőnek megfeleljek, ugyanis átlagfizetésből nem lehet félretenni albérlet mellett. Vagyis lehet, de minimálisat, amivel 10-20 év múlva talán tudunk hitel mellett egy saját lakást venni. Direkt írtam lakást, házról ne is álmodjon az ilyen ember. Inkább lakok 2-3 évet még a szülőkkel, de utána legalább a spórolt pénzemből lesz egy saját lakásom. Utána meg sírhatnak azok a 30-40 közötti emberek, akik évek óta albérletben élnek, és nincs saját lakásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!