Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Nektek kéne komoly kapcsolatra olyan nő, aki heti 5x edz és "egészségesen" étkezik?
Az egészséges alatt azt kell érteni, hogy nem hajlandó fehér kenyeret ennim nem hajlandó sima olajat használni még egy szerencsétlen palacsintához sem, nem lehet csak úgy elmenni a kisboltba és hozni egy péksütit neki, amit elvihet a munkahelyére, nem lehet rávenni, hogy hagyományos, vidékies, magyaros ételeket készítsen vagy egyen, maximum nagyon ritkán, viszont az édesítőszert simán rászórja az eperre, tejszínhabbal issza a kávét, fehérjeport fogyaszt, mesterséges vitaminokkal tömi magát, és ha a kenyér teljes kiőrlésű, akkor persze megeszi. Ezekhez az egészségesnek vélt elveihez ragaszkodik, és nem is igazán lehet vele tárgyalni. Néha hajlandó kilengésekre, pl. pizzázás vagy egy kis süti vagy csoki, de a mindennapokban szó sem lehet ilyesmiről és rátok is olyat főz, amit ő eszik.
Az alakja tökéletes, és ezt ki is használja tapadós ruhákkal, és láthatóan jobb nőnek hiszi magát a narancsbőrös, de nála sokkal boldogabb arcú lányoknál.
Kolléganőmről van szó.
Kérdező én az írásodból az utalkozást netalántán be nem ismert irigységet érzek (de javíts ki ha tévedek).
Mi ezzel a baj? Miért baj ha valaki figyel az egészségére és szeret mozogni?
És tök jó hogy itt írta valaki hogy a barátnője mikkel tömte magát de mindenki ilyen alkatú. Én is sokat sportolok mert szeretem és egészségesen étkezem (nem ennyire fanatikusan de egészségesen) és érzem higy sokkal jobb a testemnek és a mentális egészségemnek is. És semmi köze a fitness őrülethez. Ami egyébként közel sem olyan rossz mint amilyennek be van állítva. Az ilyen pózerkedőket én is utálom de istenem. Nem mindenki olyan 'tökéletes' hogy falja a csokikat és nádszálvékony marad. Legalább nem hízik el és zabálja tele magát hülyeségekkel.
Az ego meg egy teljesen más kérdéskör.
Süt belőled a rosszindulat meg az irigység .
Jól írta valaki,vagy egy kisebbségi komplexusos kis görcs vagy aki szivesen bevágná a csajnak ,de rád se hederít.
Vagy a narancsbőrös kövérkés "sokkal boldogabb" kolléganő lehetsz :D
Mindenki úgy él,ahogy akar,és az sem biztos egyáltalán,hogy többnek vagy jobbnak képzeli magát nálad,csak annyira irigy és gyerekes vagy ,hogy belemagyarázod .
Egyébként meg te is lehetsz csinos,csak tenni kell érte nem másokat gyűlölni :D Engem mindig motivál,ha a magaménál jobb alakot látok ..látom,hogy van még hová fejlődni .
"Néha hajlandó kilengésekre" ,igen ,ugyanis aki hízékony ,lassú anyagcserével annak bizony a mindennapokban meg kell válogatnia miket eszik , ha nem akar vágósúlyba kerülni . Néha,alkalmanként viszont megeszi mert emberek vagyunk és enni jó .
Ezt hívják mértékletességnek,semmi rossz nincs benne,próbáld ki te is :D
Élni és élni hagyni , te is sokkal boldogabb leszel ha nem másokra köpködsz és gyűlölködsz,hanem magaddal foglalkozol és ha nálad jobbat látsz akkor pozitivan állsz hozzá és motivációként fogod fel . Ez nem csak étkezésre,meg külsőségekre vonatkozik .
Egyébként nem is értem mit zavar téged,hogy mivel süti a palacsintáját,tán együtt éltek vagy mi a rosseb ? :D
Én is heti 5* edzek,meg még rengeteg ember a világon , nekem ez a hobbim,engedtessék már meg :D Nem is gondolná az ember,hogy valakinek ez is irritáló ..
Tőlem agyvérzést kapnál ,én még le is mérem a kajámat és kiszámolom a makróit ,megtervezem miket fogok enni és mennyit ,és még el is viszem magammal munkába :)
Akinek ez az életformája ,annak ez a hobbija is ,én is így vagyok vele és nem értem még mindig miért zavar ez téged .
Én örülnék egy ilyen barátnőmnek, valamilyen szinten rámkényszerítené az egészséges életmódot, sportot.
Nem tartom olyan extrémnek ha valaki nem eszik fehér kenyeret, nyilván valahol meg kell húzni a határt és neki ez volt. Ismerek olyat aki nem bírja meginni a kávét feketén akkor ő ájuljon el a munkahelyén v mi? Ezek apróságok.
Nyilván ha nonstop salátát kéne enni az már húzós, van egy pár kaja (pizza, spagetti, pörkölt) amiről nem modnanék le, de simán tudnám csökkenteni heti 1-2x ennék ilyet, a többi meg lehet "egészséges" kaja. Ha ő meg is főzi annak külön örülök.
Egyébként meg a mesterséges vitaminban semmi káros nincs, csak vitamin.
Nem tudhatod mi áll a dolgok hátterében...
Én nemrég kezdtem el étrendet váltani, mert kiderült, hogy PCOS és Inzulin rezisztens vagyok...ráadásul mióta terhes lettem (ami szintén nem volt fáklyásmenet) pár hete a vércukrom is imbolyog. Szakorvos mondta, hogy amennyiben nem kívánok cukorbeteg lenni vagy rosszat a gyerekemnek sürgősen álljak át 150g CH diétára. (pedig eddig sem étkeztem egészségtelenül, de tény h a kelleténél többször engedtem a kísértésnek)
Ez csak úgy kivitelezhető, hogy precízen figyelem, mit eszek grammra mérem és vezetem az étkezéseket.
És igen le kellett cserélnem a fehér kenyeret barnára mert tilos a fehér liszt. Nincs péksüti mert 1 kakaós csigával gyakorlatilag fél napi ch limitemet kilövöm. (plusz ha 1x megengedem magamnak akkor már másnap is megengedem stb) Tilos cukrot használnom így én is édesítőzöm.
A magyaros kajákat habár szeretem és szoktam főzni, most próbálom leváltani mert nagyon nehéz olyan fogást találni ami belefér az étrendbe. (pörkölt nokedlivel dolog elég esélyételen.) Kétfele főzni viszont napi 8 órás munka mellett nem tudok, így köztes megoldásokat keresünk párommal. (neki sütők húst krumplival, magamnak meg salátát csinálok mellé)
Fehérjeport azért fogyasztok mert egyrészt telít és jóllakat, másrészt növeli a napi kalóriabevitelt úgy, hogy nincs benne szénhidrát. (a babának meg kell a kalória attól függetlenül, hogy kevesebbet ehetek)
És igen minden nap igyekszem mozogni, nem megterhelő tornával.
Nyilván aki kívülről lát az nem érti a sok méricskélést, és körülményeskedést, de én tudom, hogy ezt nem kényeskedésből vagy feltűnési viszketegségből csinálom hanem mert azzal ártok a legtöbbet a babámnak ha nem figyelek erre (pedig én is boldogabb lennék fagyival meg csokival így kívánósan) aztán meg csodálkozom, hogy miért születik túl nagy súllyal/ komplikációk között stb...
Nekem ehhez ez a betegség kellett, hogy rájöjjek, hogy az eddigi egészségtelen életmód/étrend bizony nem jó a testemnek, és ha nem változtatok rajta akkor 5 év múlva cukorbeteg és elhízott és meddő leszek.
A kollégád is így gondolkozhat...ha ő így érzi magát jól, az miért fáj neked? Miért gondolod, hogy boldogtalan ettől?
Álomnő! 😍
Én is pont ilyen étrenden vagyok. Össze tudnál hozni vele?
25f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!