Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vannak olyan nők, akik az egyenjogúságért sírnak, de a kezdeményezést a férfi dolgának tartják? Ez milyen logika? És miért r|bancozzák le sokan ezek közül a nők közül azokat, akik mégis kezdeményezésre vetemednek nő létükre?
78%-os, egyetértek. Én folyton kiállok a férfiak mellett itt is, főleg a szépség kategóriában, mikor ápolt férfiakat lebúzáznak. Triviális példa, de akkor is.
És igen, van különbség az egyenjogúság és egyenlőség közt.
Akkor mi ketten egyenlőek vagyunk? Ugyanolyanok? Pontosan ugyanabban vagyunk jók/rosszak, ugyanúgy vagyunk kötelesek viselkedni, beosztani a napunk, stb? Klónok vagyunk?
Soha semelyik két ember nem lesz egyenlő. De ha ügyesek vagyunk, egyenjogúság lehet. (Nem, most nincs az. Vannak dolgok, amikben a nők vannak elnyomva, vannak, amikben a férfiak.)
Btw a jelenlegi páromat én szedtem fel, "nő létemre", szóval rossz embernek szóltál be. :D
Mindazonáltal válaszolhatnál, mert érdekelne... Szerinted ugyanolyanok vagyunk?
(Amúgy az "egyenlőség" ilyen kontextusban "törvény előtti egyenlőség"-et jelent. Bonyolult?)
Bocsi de munkaidőben nem fogok neked jogleckét tartani. Ha magyarázni kell, az amúgy is szomorú. De pl gyors példa, neked a nők korai nyugdíja egyenlőnek tűnik? Vagy hogy nő nem lehet tűzoltó, férfi meg igen? Gyerekvállalás utáni munkajogokat is ajánlom figyelmedbe.
Azt már nem keverem ide, hogy nőként vagy férfiként nehezebb felvetetni magad munkahelyre...
Jó olvasgatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!