Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi a véleményetek a barátzónár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek a barátzónáról? Szerintetek is undorító dolog?

Figyelt kérdés

Itt most nem arra gondolok, hogy egy férfi és egy nő valódi barátságot épít fel, ahol mindketten egyenrangúak.

Azzal van a gond, amikor egy nőnek udvarol, teper egy férfi, és a nő pedig élvezi ennek minden előnyét. Simán hagyja, hogy a férfi megalázza, hülyét csináljon magából. Aztán amikor a férfi jogosan tovább akarna lépni, a nő megalázóan és felháborodottan elküldi a férfit a fenébe. Azért hangsúlyoztam ki a jogosant, mert a nő is tudja mibe ment bele, nyilván a férfiak igen jelentős része nem talpnyalónak akar állni.

2018. febr. 8. 01:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
60%

"teper egy férfi"

"nem talpnyalónak akar állni"

Akkor most melyik?

Van rendes barátzóna is, amikor valamelyik akarna többet, a másik pedig amint ezt érzékeli, mondja, hogy ő nem nyitott erre, és segíteni próbál a másiknak átalakítani az érzéseit, nem pedig kihasználja.

Amit itt leírtál, ahhoz egy nagyon harmóniamentes férfi, és egy baromi önző nő kell. Amúgy elég hibás, hogy így írtad le. Mintha csak férfi-nő felállásban lenne ez. Talán a nó-férfi felállásból több van.. De nagyjából egyforma.., mindegy.

Még annyit, hogy normálisabb rétegben ez változtatható s nem is nehezen, csak az emberek nagyon rosszak pszichológiából.

2018. febr. 8. 02:11
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a határozatlanság miatt van ilyen a lányok részéről, nem akarja megbántani a másikat, vagy nem tudja mit akar és nem gondol arra, hogy ezzel bántja a fiút. Nem egy gerinces megoldás az biztos.
2018. febr. 8. 02:14
 3/22 A kérdező kommentje:

1.: Most komolyan versenyezni kell, hogy kik a gátlástalanabbak?

Igen, olyan házas férfiak is vannak, akik szegény egyedül élő nőket hülyítenek, hogy majd elveszik őket feleségül, közben meg csak sezxelni akar férfi. De most akkor minden ilyen téma alá odaírjuk, hogy de hát van ennél rosszabb is? Szerintem ez csak neked nem egyértelmű!

2018. febr. 8. 02:26
 4/22 anonim ***** válasza:
Szerintem vannak olyan esetek, amikor a nő nem is tudja, hogy a férfi többet akarna tőle, mivel a férfi nem juttatja tudomására, mert pl. félénk vagy bármi. De amikor tudja, akkor tény hogy kihasználja. Csak a nő úgy van vele, hogy jól esik neki a segítség, a beszélgetés, és neki ez előnyös ezért nem szakítja meg. De mondjuk kettőn áll a vásár, tehát én pl férfiként biztos bele nem mennék ilyen helyzetbe, vagy nekem női barátok csak azok lehetnek, akiktől én nem akarok semmit, meg ők sem tőlem. De ha bejövős a csaj de leráz, akkor meg is szakítom a kapcsolatot, nincs értelme tovább folytatni a dolgokat.
2018. febr. 8. 03:09
 5/22 anonim ***** válasza:
60%

Ha nem akar talpnyalónak állni, akkor ne álljon annak. :D Ilyen rohadt egyszerű. Ha én valakitől nem akartam semmit, mert nem érdekelt, mint férfi, viszont jókat beszélgettünk, értelmes és szimpatikus volt, annak felajánlottam a barátságom. Maradt is 1-2 ilyen barátom, a többi lekopott, nekem pedig már azóta párom is van.

Viszont, volt olyan, aki nem értett abból, hogy nem, és önszántából állt talpnyalónak, közben pedig tele volt frusztrációval és rosszindulattal. Na, őket a lehető legeslegmegalázóbb módon küldtem el a büdös francba, és egy pillanatig sem bánom.

2018. febr. 8. 04:07
 6/22 anonim ***** válasza:
90%

Le leszek pontozva, min az atom, de ha a férfinak van egy kis agya, nem lesz barátzónában soha.

Nem igaz, hogy olyan nehéz nem nyalni valakinek a valagát, aki látszólag semmi jelét nem mutatja annak, hogy különb lennél neki a többi random kannál...

Ezt csak azzal lehet játszani, aki hagyja. Aki nem mondja azt, hogy kösz, de nekem ez nem kell.

2018. febr. 8. 08:15
 7/22 anonim ***** válasza:
72%
Mindenki magáért felel. A férfi felelőssége, mennyire alázza meg magát és mit tesz meg a nőnek... Ezen nincs mit tárgyalni. Én sem vagyok senkinek az anyja, ha nem veszi le, hogy egyáltalán nem érdekel, az nem az én bajom.
2018. febr. 8. 08:18
 8/22 anonim ***** válasza:
79%

Nem, nem undorító. Az ilyen "férfit" senki se kényszeríti semmire, magától csinálja, amit csinál.

Van, akit kiraksz az ajtón, és visszajön az ablakon... Ez nem a nő hibája...

2018. febr. 8. 08:48
 9/22 anonim ***** válasza:
40%

A barátzóna olyasmi, mint amikor valaki nem akarja lelőni a döglődő lovat, hanem inkább végignézi, ahogy az kimúlik, természetesen mindezt egy másik ló hátáról nézve.

Az elutasítás című műfajt lehet normálisan is művelni. Ha valakitől nem akarsz semmit, akkor mond meg neki.

"Bocs, de veled nem tudom elképzelni a jövőmet". Ennyi.

A barátzónás rész ott kezdőik, amikor ehhez a mondathoz hozzácsapsz egy rövidke kiegészítést, nevezetesen azt, hogy "Bocs, de veled nem tudom elképzelni a jövőmet, de legyünk azért barátok". És itt kezdődik a döglődő ló hosszú haláltusája. Ahelyett, hogy nyíltan közölnéd, hogy elvetettél minden esélyt vele kapcsolatban, inkább aljas módon fenntartod a hamis remény lángját és folyamatosan abban az illúzióban ringatod, hogy egyszer, egy nap, talán még még lehet valami. Egy férfi számára ezt megélni olyan, mint éhezve végignézni, ahogy lakomáznak előtted.

Aztán mi is a reakció a barátzóna elutasítására? Ja igen:

"Ha nem akarsz a barátom lenni, akkor mégis hogy képzelted, hogy lehet közöttünk valaha komolyabb dolog is?" Ha valaki megkér titeket, hogy definiáljátok a képmutatást, akkor mondjátok vissza nekik ezt a mondatod, ebben a kontextusban. Hogy könnyebben értelmezhetővé tegyem miért is végtelenül képmutató és pofátlan dolog ezt vágni egy férfihoz képzeljük el a következőt: évekig spórolsz egy jó kocsira, aztán egyszer eljön a nap, hogy leballagsz a boltba és megveszed, ám az eladó közli veled, hogy sajnos erre a kocsira előjegyzés kell, de szívesen adna neked egy olcsóbb, kevésbé jobb kocsit, amit te elutasítasz természetesen, mert nem az olcsó szart akartad, hanem a buzogány verdát. Erre az eladó közli veled, hogy "ha nem becsülöd az 50 lóerős talicskát, akkor hogy akarsz te 120 lovas tankot magadnak?" Egy férfi azért közeledik egy nőhöz, mert párt akar magának, amikor pedig egy nő ehelyett odadob neki egy baráti státuszt, akkor senki ne kövezze már meg a férfit, mert a pofátlanság teteje odadobni olyasmit neki, amit egyáltalán nem akar, közbe meg úgy tenni, mintha szar ember lenne, mert nem akar másodhegedűs lenni.

Igen, undorító dolog a barátzóna, viszont könnyen elkerülhető, ha van annyi önbecsülésed, hogy nem mész le kutyába azért, hogy a nő közelébe maradhass. Ha egy nő felhozza azt az elutasítás után, hogy "azért barátok meg lehetünk", egy normális férfi válasza erre az, hogy "én nem barátságot akartam tőled, ezt te is tudod, szóval hagyjuk inkább az egészet", egy béta férfi persze erre azonnal rávetődik, mert annyi önbecsülése sincs, hogy felismerje azt, hogy őt betették egy ketrecbe, ahonnan neki végig kell néznie hogyan hódítják el azt a nőt, akire ő pályázott, miközben ő semmit sem tehet.

Ja és még valami:

A férfiaknál nincs barátzóna, ők nem pakolnak oda senkit. A férfiaknál a barátság egy sokkal bensőségesebb dolog, mint egy nőknél, hisz amíg egy nő megteheti, hogy mindenki előtt kiönti a lelkét és elpanaszolja minden baját, addig ezt egy férfi csak a hozzá nagyon közel állókkal teheti meg, máskülönben megszégyenítenék és nevetség tárgyává tennék. Éppen ezért, egy férfi számára a barátság nem játék, nem dobálózik csak úgy a barát titulusokkal és legfőképp nem erodálja le azzal ezt a kapcsolatot, hogy büntetésből adja oda másoknak. A férfiak számára a barátzóna legközelebbi megfelelője a tartalék pi€sa státusz, aki arra jó, hogy amikor a férfi összeveszik a a "normál" barátnőjével/feleségével, akkor a tartalék pi€sához megy és addig használja a testi igényeinek a kielégítésére, amíg a normál barátnővel meg nem békél. Ez is ugyanolyan undorító dolog, mint a barátzóna, csak amíg a barátzóna minden nő számára elérhető és közülük sokan élnek is vele, addig tartalék pi€sát csak a férfiak egy kis része tarthat.

2018. febr. 8. 09:56
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

" a férfiaknál nincs barátzóna"

Hiszed. Ritkább, de van. Náluk a kúrózóna gyakoribb, és sokkal megalázóbb is. De az is a nő döntése, ha valaki van olyan hülye, hogy hisz benne, hogy a farokszopkodástól (ffiak esetében pitizéstől, puncsolástól) lesz vki szerelmes, úgy kell neki.

2018. febr. 8. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!