Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Cigány lányként mennyi esélyem van a magyar férfiaknál?
Sziasztok!
Nekem roma lányként itthon mennyi esélyem lenne a magyar férfiak körében? Magyar családban nevelő szülőknél nevelkedtem fel. Az igazi szüleimet nem ismerem így tartani se tartom velük a kapcsolatot. A cigány/roma nyelvet,hagyományt,szokásokat nem ismerem. Cigány barátaim sincsenek,nem ilyen közegben nőttem fel és nem faluban. Nekem csak magyar ismerőseim,barátaim vannak. Normálisan beszélek és visszafogott,csendes, zárkozott lány vagyok. Ápolt vagyok,tiszta, és a stílusom inkább sportos próbálom követni a divatot. De nem járok csicsás, kihívó ruhákban. Bulizni nem járok és még sosem voltam szórakozóhelyen. Engem valamiért nem vonz az a világ. Alkoholt nem fogyasztok soha, még jeles alkalmak során sem. Dohányozni sem dohányzom. Nem is próbáltam,már a szagát sem bírom elviselni. A nevelő szüleimmel jó a kapcsolatom olyan mintha a saját szüleim lennének. Van érettségim+szakmám. Most cukrászként dolgozom,de majd szeretnék még egy szakmát, valami OKJ-s képzést elkezdeni.
Kilenc éve teniszezem és úszni járok. Nagyon szeretek olvasni főleg ami az álatvilággal kapcsolatos. Nekem még nem volt barátom. Kisebb próbálkozásaim voltak,de azokból nem lett semmi. Nem a származásom miatt! Más okai voltak. De azért értek néha atrocitások. Volt aki hosszú ideig nem tudta rólam,hogy cigány vagyok. Pedig a hajam sötét barna nagyon és a bötőm kreol. Nem olyan sötét,de nem is fehér. A vezetéknevem sem Orsós,Kalányos. A nev.szüleim vezetéknevét vettem fel. Végülis amikor magamtól elmondtam,hogy amúgy én nem magyar hanem roma származású vagyok,de magyar állampolgárnak tartom magam akkor az illető teljesen máshogy viszonyult hozzám és elég lekezelő, ellenséges lett velem. Próbálok másokkal barátkozni, de nagyon nehezen megy és félek az elutasítástól,mert elítélnek azonnal. Szerintetek nekem kevés esélyem lesz így?
L
Szia!
Bár lány vagyok, de a bemutatkozás alapján nem hinném, hogy "gond" lenne veled :)
A származásodról pedig azt gondolom, hogy lehet, genetikailag cigány felmenőid vannak ( a magyar lakosság nagy részében van 1-2 vonóval amúgy) de, mivel magyar családban, magyarnak neveltek, nem vagy cigány.
Nyilván van pár árulkodó jel a külsődben ill. nem is kell letagadni, hogy honnan származol, de "te" mint személy ezen felül állsz. Az értékeidet, világnézetedet a (nevelő)szüleidtől kaptad.
Tekints a külsődre úgy, mint egy szűrőre, aki ostoba, felszínes és nem akar megismerni, megkímél egy körtől :)
Mondjuk, a külsőből levont következtetések csalókák. Nálunk a családban ükszülői ágon van német, szlovák, kun ős, plusz apai ágon egyik legrégebbi nemesi család leszármazottai vagyunk.
Anyai ágon mindenki vörös vagy szőke hajú, apai ágon mindenki szőke, kék szemű és nagyon fehér.
Nos, testvérem sötéthajú, szemű, kreol, ( cigánynak nézhető, de az arcvonásai apu családjára hasonlítanak, olyan kun vonasúak) gyerekei szőkék, kékszeműek.
Én hófehér bőrű, sötétvörösesbarna hajú, zöld szemű vagyok.
Volt, hogy azt hitték, más az apukánk :D
Megmondom oszinten, az utobbi idoben tortentek olyan dolgok , amik a cigany ellenessegemet taplaltak.
En a legtobb cigany ismerosommel az esetek 90%-ban porul jartam.
Ami most tetozte , abbol egy rendorsegi dolog lett , mivel tettem egy feljelentest.
Tehat bocsassa meg a vilag , ha egyre kevesbe szertnek ciganyt a kornyezetemben.
Ugyanakkor normalisnak tunsz , es nem forogsz cigany kornyezetben.
Ugy gondolom , jok az eselyeid.
Volt,hogy nem cigánynak néztek hanem valami más származásúnak. Nekem kék szemeim vannak és a börőm sem nagyon barna csak picit. Meg magas is vagyok (175cm) és vékony. Nagyon egyenes a hajam. Nem feltétlen cigánynak gondolnak. A barátaim nem tudták,hogy az vagyok. Ezt én mondtam el nekik.
Köszi a többi választ.
Szerintem az alapján, amit leírtál, nem rossz esélyekkel indulsz. Viszont kérlek, ígérd meg, hogy ilyesmit soha nem csinálsz:
A magyar emberek a lusta, "nekünk mindent szabad" típusú cigányokat nem szeretik, akiket a dolgozó emberek tartanak el. Persze nagyon sokan általánosítanak és mindenféle előítéleteket, sztereotípiákat gyártanak.
Amúgy szerintem amint megszólalsz, tudni lehet, hogy nem vagy AZ a fajta. És hidd el, hogy egyetlen normális gondolkodású ember sem fog a bőrszíned miatt elítélni, csak a rasszista, beszűkült, egyszerű gondolkodású és rosszindulatú emberek, azokkal meg tényleg nem érdemes foglalkozni.
Egyébként nekem is van most az egyetemen egy cigány szaktársam, akivel tök jóban vagyok és a fiúk konkrétan futnak utána🙂
19/l
Nagyon szépen fogalmazol. :3 Szimpatikus vagy.
Egyébként ismerek egy roma nőt, aki már vagy húsz éve egy magyar férfi felesége, közös gyermekük is van.
22/N
Nekem és a családomnak nagyon rossz tapasztalatunk van a cigány emberekről. Sajnos aki olyan környezetben nő fel hogy napi szinten konfrondtálódik velük azokban kialakul az előítélet attól függetlenűl hogy jó vagy rossz emberek.
Elsősorban nem a bőrszínnel van a baj hanem azzal hogy többszöröse a valószínűsége annak hogy egy cigány deviáns lesz. Ez elsősorban környezeti hatások és másodsorban a genetika miatt van így.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Igen, értelmes, okos nő vagy, csupa jó tulajdonsággal. Minden esélyed megvan arra hogy magyar férjet találj magadnak. A fentiek ellenére 2 cigány is családtag lett, az egyik tanulatlan de szinte minden kétkezi munkához ért, szorgalmas, jólelkű, a kedvenc sógorom. A másik egy cigánylány, az unokaöcsém menyasszonya, jogi egyetemre jár, most csinálja a második diplomáját.
Szóval szurkolok neked hogy találj egy ilyen férjet, olyannal meg ne foglalkozz aki az előítéletek miatt elvakultan gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!