Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létesítenétek kapcsolatot vegán emberrel?
Tulajdonképpen nem kellene mindent duplán csinálnod, hiszen pl a rántott akármi + köret kombinál a köret akár ugyanaz... Csak én pl a zöldséget rántanám előbb, mint a húst... Rám is csak a műszakos napokon kell, mert akkor nem igen van időm, se -és bevallom férfiasan- kedvem sem... Egyébként meg egyen mindeni amit akar...
Ma már nem tévedek el a konyhában, bár a múltkor még a sütésre váró pizzát majdnem a hűtőbe tettem... De az tuti csak az izgalom miatt volt...
MOSTAZONNAL!
Még az is lehet, hogy megvegánulnék mellette.
Kérdező, elég nagyot tévedsz.
A drágább parfümökben szürke borostyán van (nem hangzik állatinak, ugye?:),ami a spermabálnák emésztőrendszerében termelődő anyag.
Ezenkívül gyakran van a parfümökben a pézsmaszarvas mirigyeiből kiválasztott pézsmaanyag is.
De az oil hyraceum se rossz, szintén minden 2. parfümben van - megszáradt prérifarkas-húgy.
A rúzsokban kollagén (állati fehérje) ill. kárminféreg.
A szemhéjpúderbe szoktak rakni halpikkelyt (guanin)
A balzsamok is gyakran kollagént tartalmaznak
A keratin, ami sok hajformázó szerben vagy samponban van általában szintén állati forrásból származik (szőr, köröm), hacsak nem nevezik meg, hogy növényi.
A lanolin azaz bárányzsír szintén az ajakápolókban, rúzsokban, balzsamokban fordul elő.
A szkvalán azaz cápamájolaj egy cápákból nyert anyag, ami pl. hidratáló krémekben fordul elő.
A kozmetikai és tisztítószer ipar gyakorlatilag állati hulladékfeldolgozás. Ami nem ehető, nem hordható (bőr, szőr) azt megpróbálják minden egyéb termékbe beletenni.
A tisztító-és mosószerekben, testápolókban, tusfürdőkben hasonlóan undorító dolgok vannak, de légyszi hadd ne soroljam fel az összeset.
utolsó: pont ellenkezőleg. Két ember havi kajája kijön nálunk 50-60.000 ft-ból, és mint írtam néha kétfélét is főzünk. A zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, gabonák, hüvelyesek alapvetőek olcsók, az a drága, ha valaki késztermékeket vesz. De pl. a mandulatej vagy rizstejszín fillérekből előállítható otthon is. Bár én nem mindig készítem otthon az ilyesmit, nagyobb mennyiségben is be szoktam vásárolni ha akciós, pl. nemrég volt a szójatejszín 200ft-ért a tescoban, ilyenkor veszek egy kartonnal aztán az elég egy időre. Ennyi pénzért felesleges vele pepecselni. Ugyanígy a növényi tejekkel is, ha valami akciós hozok belőle sokat. Nem kell őket hűteni így elállnak évekig. Sokszor olcsóbban hozzájutok mint a normál tej ára. A margarin eleve olcsóbb; növényi sajtot meg csak itthon készítek.
Tésztából a tojásmentes szintén olcsóbb, mint a normál.
én ezt írtam: nem valami változatos meg érdekes. nyilván lehet az, de nincs kedvem utánajárni.
ezzel nem állítottam azt, hogy NEM LEHET, hanem hogy nem tudok kapásból neked felsorolni 3-4 havi vegán kaját úgy, hogy nem eszem két nap ugyanazt. szerintem nem állítok valótlant azzal, ha azt mondom az emberek 90%-a ugyanígy van ezzel. a többi meg a vegán emberek, akik már utána jártak ezeknek, de erősen kétlem, hogy előtte ismerték azt a sok isteni finom zöldséget, gyümölcsöt ami a hűtődben van.
Alapvetően értelmetlen a kijelentésed, mert bármilyen étel ismerete "utánajárást" igényel.
A kommentednek kb. annyi értelme van, minthogy ha kijelentetted volna, hogy az olasz konyha egyhangú, mert te csak a pizzát és a pastát ismered belőle.
Egy étrend vagy egy diéta sokszínűsége vagy egyhangúsága nem attól függ, hogy egy kívülálló hány ételt ismer belőle; tehát tökéletesen irreleváns volt a megfigyelésed.
tehát azt állítod, hogy vegán kajákra áttérni nem jelent macerát?
én nem érveltem a vegánság ellen. nem erről szól a kérdés, annak nyiss egy újat, de az enyémbe ne képzelj bele semmit. én csak elmondtam, hogy én magam nem járnék utána annak, hogy akivel együtt vagyok miket ehet és miket nem, nem olvasgatnám én a boltban a különböző termékek címkéit, hogy miket vehetek meg, nem keresném hogy ezt vagy azt az alap élelmiszert mivel helyettesíthetem neki stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!