Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létesítenétek kapcsolatot vegán emberrel?

Nos én vegetáriánus voltam mikor megismerkedtünk a férjem meg mániákus húsevő. Mivel sokszor közösen főztünk hamar ráálltunk arra hogy otthon csak vega kaját főzünk mert így egyszerűbb , a férjem evett a munkahelyén ebédet ott evett húst ha megkívánta.
Pár év múlva ő vegetáriánus is lett mert egy idő után nem kívánta már a húst a munkahelyén és máshol sem.
Én viszont váltottam a vegánságra így megint kétféle étrndünk lett :)
Most úgy főzünk hogy tejszínből tejfölből vegánt használunk csak, ha sajtos étel van kétfele szedjük és egyik fele vegán sajtos a másik normál. Neki van itthon tej nekem meg növényi tej de a közös palacsinta stb növényivel készül. Ő vajat ken a kenyérére én a saját vegán cuccaim.
A tojást igénylő ételeket mentesen készítjük de ettől még a férjem ugyan eszik rántottát tojásból, bundáskenyeret stb. Én meg tofuból :)
A gyerekek alapvetően vegán étrenden vannak otthon, vendégségben és rokonoknál megkóstolhatnak bármit. Otthon is ehetnek sajtot tejet ha megkívánják de nem igazán fordul elő.
Mi korán elmondtuk nekik mivel jár ezeknek az előállítása és tudnak felelősen dönteni hogy meg akarják e enni vagy sem.
Éves vérvétel mindig nagyon jó eredménnyel van, mind nagyon ritkán vagyunk betegek és az átlagnál jóval sokszínűebben étkezünk.
U.i.: nem kötelességed főzni senkire, csak magadra. Ha a barátod lusta magára főzni az baja. Nálunk ha külnféle ételhez van kedvünk alapvető hogy megcsináljuk magunknak és nem a másikat csicskáztatjuk!

Én is vegán vagyok és a férjem nem az. Igaz, húst otthon szinte sose eszik, vagy nagyon ritkán; szüleinél vagy ha megyünk étterembe szokott, szóval hetente kb. (felvágottakat se tart otthon, bár pl. ha ajándékba kapunk mint most télen kolbászt ismerősöktől, azt megeszi, de magának nem vesz).
Nálunk én főzök gyakrabban, mert a hobbim, imádok főzni; de nem főzök kétfélét. Ha olyasmit ennék, amit ő nem szeret (pl. a tofut ő utálja, én meg imádom), akkor főz magának külön valami mást.
Ha lesznek gyerekek, egyértelmű, hogy vegánnak neveljük majd őket, ezt már rég megbeszéltük.

nem zavarna, ha nem erőltetné rám.
ki is próbálnám, amiket eszik, többször ennék egészséges ételeket. az ilyen vega, vegán dolgokkal nekem mindig gondom, hogy nem valami változatos meg érdekes. nyilván lehet az, de nincs kedvem utánajárni meg ilyenek. úgyhogy még jó is lenne, hogy ő tud ilyeneket.
főzni nem főznék rá. az ő döntése, nem bonyolítanám a saját életemet az ő döntéséért, amihez nekem igazából közöm nincs. nyilván ha mondaná mit főzzek neki, mert neki mondjuk nincs ideje aznap vagy nem tudom, akkor megcsinálom. de hogy nem főznék rá állandóan és bújnék blogokat, vlogokat, hogy én találjam ki neki mit egyen, a boltban kikeressem milyen alapanyagokat használok, az is biztos.
gyereknevelésnél lehetne ebből probléma. ha komolyra fordulna a dolog, akkor biztosan megbeszélném vele. nem mennék bele, hogy a kisgyerekemet full vegán módon neveljük...

Utlsó előtti: érdekes, hogy az átlagemberek nagyrésze rántotthús-sültkrumpli-fasírt-bolognai-pörkölt kombón él egész évben, azt sem tudja hogy hívják azt a sok isteni finom zöldséget, gyümölcsöt ami a hűtőmben van, nem is beszélve a számtalan olajos magról, hüvelyesről, gabonatermékről, és ők mondják, hogy "nem változatos" a vegán konyha.
Érdekes, mert ha 3-4 havonta 1x előfordul ugyanaz az étel nálunk, sokat mondok...
" Egyébként maga az igazi vegánság nem csak az étkezésből áll, ettől jóval összetettebb dolog, és ha valaki olyan szintekig elmegy hogy ez extrém módon kihat az élete más területire is (pl. higiénia, háztartás), az nálam már megint kizáró ok lenne."
Nem értem miért kizáró ok, hogy pl. a másik nem hord bőr vagy gyapjú dolgokat és a háztartásba is vegán öblítőt, tisztítószert, mosógélt használ. A DM, Rossmann stb. sajátmárkás termékei is vegánok pl. olcsók és jók.

Összejönnék, de ugyanúgy főznék magamra, és a gyerek is mindenevő lenne.
A kutya viszont szigorú étrenden van, ha vegán kaját ad neki, akkor feldolgozom és megetetem vele.

Utolsó: köszi, ez nekem nem jutott eszembe!
Bizony, ha a kutyát/macskát megpróbálná vegán kaján tartani, azon kiakadnék.
Nem értem, miért kizáró ok, hogy ő olyan cuccokat vesz magának.... én pl nem vagyok vegán, a kozmetikumaim 90%-a mégis az, mert sok DM/Rossmann sajátmárkást veszek, mert olcsók és jók, és mellesleg vegánok.
Nem értem, ezzel mi a baj... Leírnád? Halál komolyan érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!