Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok jó taktika lenne az, ha full őszinte lennék mindenben elmondanám a lánynak, hogy nehezen megy az ismerkedés és egy barátnőm se volt még?
Én már nem szeretném eladni magam, mint egy doboz mosóport, hanem azt szeretném, ha egy érző emberként tekintene rám. Mesélnék arról, hogy miért alakult így az életem és miért mennek nehezen az alapvető emberi kapcsolatok. Azt is, hogy minden vágyam egy párkapcsolat, hogy szeressek valakit, legyenek közös céljaink, boldogabbak legyünk. Persze azt is szóvá tenném, hogy mindig is egy különleges lányt kerestem és hiába volt egy két lehetőségem sose akartam muszájból kapcsolatot csak úgy, hogy vonzódom hozzá testileg és lelkileg is.
Már meguntam azt, hogy állandóan eladni próbálom magam, és semmi eredménye, most már szeretnék csak az érzelmeimről beszélni. Tudom, hogy sokan nem ezt javasolnák, de szerintem legbelül mind erre vágyunk, hogyha szimpatikus nekünk valaki akkor nem nagyzolunk, nem próbáljuk jobbnak eladni magunkat hanem elkezdünk mélyen beszélgetni. Sokan erre vágynak legbelül csak titkolják.
Most is az a gondom, hogy egy pár hónapja elkezdtem beszélgetni egy szimpatikus lánnyal és mivel elég kevés közös témánk volt ezért nem vetettem fel a találkozást és már nagyon bánom. Nem rég írtam rá és még nem válaszolt és az a tervem, hogy elmondom neki azt, hogy túl gyáva voltam elhívni ezért most elhívnálak, sajnos az ismerkedés elég nehezen megy nekem, de szeretném, ha adnál egy esélyt és hátha tudunk egy jót beszélgetni élőben. Volt még egy két hasonló eset, és elrontottam ezt, mert nem mertem őszinte lenni és már annyi minden összegyűlt bennem, hogy kiszeretném adni egy szimpatikus nőnek. Csak attól félek, hogy ezzel elijesztem pedig épp azt szeretném, hogy megbízzon bennem.
Nem tudom mennyire tűnök így ijesztőnek vagy esetleg balf...nak, de már túl teng bennem ez az érzés amit kiszeretnék adni. Tudom, hogy sokan a pszichológust javasolnák ez ügyben, de higyjétek el nem lelkiszemetesnek szeretném használni a másikat, hanem azt, hogy ő is vevő legyen ilyen beszélgetésekre. Már fárasztanak a felszínes mi a hobbid, mi a foglalkozásod szintű beszélgetések és már nagyon vágyom egy mélyebb beszélgetésre egy olyasvalakivel aki szimpatikus.
Mit gondoltok működőképes ez az alternatív ismerkedési vonal, ahol csak egyszerűen kiterítem a lapjaimat?
Amiért azt mondom ne promózd első körben a sikertelenséged, az nem azt jelenti, hogy a sikeresség és férfiasság vetítése a megoldás. Nyilván légy önmagad, de általában minden embernek van jó és rossz oldala, jobb és rosszabb napja, azok előtt, akik nem ismernek és jó benyomást szeretnél tenni, szerencsésebb a vonzóbb feledet megmutatni. Nem hinném, hogy azt csak hazugság árán lehet.
"Tudod azért hoznám fel, hogy legyen velem empatikus és megértő." De ez az, ha rögtön ezt várod, az valami más szerepet hoz ki a nőből.. Inkább egy anyának, nővérkének fogja magát érezni, mint számodra vonzó nőnek. Az hogy pátyolgatásra szorulsz az igenis terhes egy friss kapcsolatban. Mindennek meg van a maga ideje, nyilván senki nem egy stabil, superhero.
#23 Pedig én nem egy pótanyát keresek, mert nem akarom gyereknek érezni magam mellette, hanem szeretném azt, ha egy jó lelkitársam lenne.
#24 28 vagyok és nem volt fenékig tejfel életem, mivel apa nélkül nőttem fel nem volt egy rendes apaképem, anyukámat is majdnem 8 éve vesztettem el, ami már felér egy rendes traumával. Előtte későn értem kb. 18-19 éves koromtól kezdtek el érdekelni a lányok. Aztán az ismerkedés se megy könnyen és eddig nem azoknak kellettem, akikhez vonzódom. 2 és fél éve társkeresőn ismerkedtem egy lánnyal, aki nagyon tetszett és rendesnek, kedvesnek tűnt aztán rájött, hogy nem én kellek neki, nagyon bíztam ebben az egészben, mert sok közös témánk volt a szexualitásról tudtunk felszabadultam beszélgetni. Minden a sínen haladt aztán benyögte, hogy nem vagyok az esete, ez nagyon elszomorított sírva is fakadtam mikor rá gondoltam. Aztán abban az évben megpróbáltam a rapidrandit, ott volt egy nagyon szimpatikus lány, volt közös egyezés, úgy örültem, mint a majom a farkának, mert külsőleg abszolút az esetem volt, de aztán később nem törődött velem, facen nem válaszolt a telefont se vette fel. Voltak még hasonló esetek, de ez a kettő szomorított el nagyon.
Persze voltak olyan lányok akiknek esete lettem volna, de nekem nem tetszettek és nem szeretnék egy olyannal együtt lenni, akihez nem vonzódok, mert mi értelme úgy egy kapcsolatnak, ha muszájból vagyok vele együtt. Csak ezt azért írom, mert ilyenkor sokan azt tanácsolnák, hogy vegyem lejjebb és, hogy emiatt egy balhere vagyok szerintük, de nem gondolnak bele abba, hogy ez nem csak nekem lenne szar kapcsolat, neki is ártanék ezzel. Tehát hiába mennek nehezen az emberi kapcsolatok, nem ülök állandóan a babérjaimon és szeretnék majd a párommal élni rendesen. Nincs olyan vágyam, hogy kiéljem magam többel, mert egy lelki társra vágyom, aki vonz testileg, lelkileg.
Akik a korom miatt megítélnének azok egy szívtelen, önző, beképzelt, egoista dögök én nem tekintem az olyan véglényeket embernek. Én úgy vagyok vele, hogy az a fontos, hogy most milyen és nem az, hogy milyen, engem teljesen hidegen hagy volt e valakije vagy nem, az se zavar, ha sok partnere volt, mert lehet, hogy most megváltozott.
Azért se tudok sok jót mondani, mert nem volt egy jó életem és most ezt miért nem lehet elfogadni? Nem hiába keresek valakit, hogy jobb legyen az életem és persze azt is szeretném, ha ez kölcsönös és nem egyoldalú, mert az se jó, ha én érzem jól magam ő meg nem. Persze vannak néha kisebb sikereim az életben, mint 1-2 év alatt sokat változtam a barátom erősítette meg, ennek nagyon örültem, és nem rég volt egy kis fizetés emelésem, de ettől függetlenül összességben nem volt annyira jó életem és gondolom megértitek, miért szeretnék végre nyílt lapokkal játszani.
Sosem jártál pszichológushoz? Sajnálom, ami veled történt! A szakszerű segítség rengeteget segít az ilyen események feldolgozásában! Most se késő elkezdeni.
Tudod az a baj, hogy ez a két eset, ami a legjobban elszomorított nagyon apró dolog (ha jól veszem ki randi sem volt) és ha előrébb jutsz az ismerkedésben és akkor érnek kudarcok lehet, hogy még nehezebb lesz feldolgozni ezért lenne jó, ha lenne egy szakember, aki "fogná a kezed" miközben keresed az igazit. Főként, hogy kissé tű a szénakazalban, ahol ilyen fokú megértésre vágysz és kölcsönös vonzalomra is. Egyikből se kell lejjebb adni csak valahogy jobban csomagolni, erősebbé válni, hogy tovább juss az ismerkedésben.
"Azért se tudok sok jót mondani, mert nem volt egy jó életem és most ezt miért nem lehet elfogadni?" De a jelenben lehet olyan munkád, hobbid, ami örömet okoz és mondhatod, hogy "most jól vagyok". Ilyen állapotban kell ismerkedni, mert az ilyen közös sebnyalogatás nem vezet jóra. Persze nem kell titkolni, púderozni a múltat, de majd a maga idejében megbeszélitek, ezzel "csajozni" nem lehet, hogy neked milyen rossz.
Nőben az a baj, hogy ilyet nem fogsz találni.
Nekem például nem lennél szimpatikus. Viszonylag a családi háttér miatt nyugodt életem van, nincsenek gondjaim, a legnagyobb problémám, hogy nem lett meg két vizsga.
Hogy mondjam? Hasonló lelkületű embert keresek, akinek szintén nincsenek világmegrengető gondjai. Nem akarok lelki szemetesláda, terapeuta meg hasonló lenni. Ilyen társ mellett úgy érezném, hogy nekem nem szabad panaszkodni semmi miatt, mégha nagyobb gondom is lenne, mert biztosan rákontráznál vagy valami.
Személy szerint preferálom ezt az eladós dolgot, hogy kifelé a jót hangsúlyozzuk. Persze, lehet finom utalást tenni, hogy nem volt túl jó gyerekkorod stb
Neked nem barátnő kéne, hanem tényleg egy szakember, aki rendbe teszi a lelked és ad önbizalmat.
Egy kapcsolatban sokkal több inger jön, amit még a normális emberek is nehezen kezelnek. Gondolom látod a tévében, mennyi öngyilkos van vagy épp pszichopata, aki bántja a barátnőjét.
Itt most nem arra akarok kilyukadni, hogy te is fogod, meg így teszel. De, most gondolj bele, hogy fülig szerelmes vagy belé, ő meg elhagy? Hogy dolgozod fel, mikor még a szüleiddel kapcsolatos emlékek is ilyen élénken élnek benned?
#28 Te egyáltalán nem ismered az emberi természetet csak a közhelyeket, féligazságokat firtatod. Hol olvastad azt, hogy lelkiszemetesládát keresek? Tudod mit jelent az a kifejezés? Azt hogy állandóan, panaszkodok neki, a gondjaimmal traktálom, de leszarom őt csak a saját dolgom érdekel. Én meg arról írtam, hogy szeretek mélyebb dolgokról beszélgetni és szeretném, ha vevő lenne erre, mert megszeretném őt ismerni. A lelkiszemetest meg nem akarják megismerni, kicsit legyünk már tisztálva fogalmakkal. Ugyanez van a sajnáltatással az nem sajnáltatás, hogy nem egy terméket csinálok magamból hanem érzelmes emberi lényként szeretnék ismerkedni. Ebben mi a sajnáltatás?
Jó lenne, ha megtanulnád az empátiát és nem lennél egy felszínes lány. Hidd el gyakorolható!
Hidd el, nagyon empatikus vagyok, csak kozben ismerem a masik nemet is. Akinek nem olyan gondjai vannak, mint neked, is folyton panaszkodik.
De ezt te hogy kepzeled egyebkent el? Mert nekem a melyebb temanal mondjuk a filozofalas, elvont dolgokt boncolgatasa jut eszembe, esetleg valami tudomanyos teny vagy ilyesmi kivesezese, nem ez, hogy elmeseled neki a fajdalmas multadat.
Amigy ezt persze, el lehet mondani, csak ne elso randin. De tenyleg. Engem mar attol kiraz a hideg, amikor valaki arrol mesel, hogy az exei atbasztak.
Elobb inkabb kezdj pozitiv dologgal, ha vevo ra, kesobb elmondhatod neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!