Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért "bűn" ha nőként a férfias tulajdonságokat szeretem egy férfiban?
Vannak tulajdonságok, amik nélkül egy férfi férfiatlan és vannak, amik nélkül egy nő nőietlen. Persze a pozitív tulajdonságok mindenkiben pozitívak. Egy nőben is tisztelendő ha erős és határozott, de tegye mindenki a szívére a kezét, nem az a nő a legvonzóbb, amelyik gondoskodó és gyengéd? Emellett persze lehet határozott, ami plusz pont, de nem ez az első, ami számít.
A nők is a férfias tulajdonságokat keresik egy férfiban. Ha bárkinek elmondjunk, milyen férfit szeretnénk magunk mellé szívünk szerint, rögtön rosszak vagyunk. És még csak a belső tulajdonságokra gondolok! Ha csak belső értékeket sorolok, már azok miatt is megkapom, hogy tegyem lejjebb a lécet vagy hogy "felszínes vagyok", ez a kedvencem. Szóval, szerintem elsődlegesen mindenki egy erős jellemű pasira vágyik, akire lehet számítani. A lelkierő mindennél fontosabb! Ez itt a kérdésem mozgató rugója, mert számos pasi van megsértődve azon, hogy a nők miért nem kezdenek önbizalomhiányos férfival? Miért csak a határozott pasik kellenek nekünk? Én nem tudom megérteni, hogy ezek a kérdések egyáltalán hogyan merülnek fel? Miért nem magától értetődő, hogy a férfias férfiakat szeretjük? Gondoljatok bele, akarnátok a saját lányotoknak olyan férjet, aki akarat gyenge? Aki majd a felesége elé helyezi a komplexusait, és inkább fut a haverok után, nehogy azok rosszat gondoljanak róla? Aki úgy ugrál, ahogy az anyja füttyent, nehogy az rosszat gondoljon róla? Aki mindeközben önmagáról sincsen jó véleménnyel, ezért folyton attól fél, hogy a felesége lelép valaki mással? Aki a féltékenységével és a bizalmatlanságával állandó stresszben tartja a párját? Ha még csak ezen az oldalon látnám a sok hisztit, röhögnék, de higgyétek el, a való életben is le vagyunk nézve, ha férfit akarunk és nem kisnyulat.
Szerintem fordítva is jogos igény, hogy egy férfi nőies nőt akar. Az is jogos, hogy a kövérség egy nőben jobban taszító. Egy kövér nőben nehezebben fogan magzat, az okokat nem részletezem. Alapvetően az egészségeset tartjuk szépnek, ez evolúciós elvárás. Szóval nincsen részemről kettős mérce és nem értem miért kapom a sok hideget. Azért írtam ki a kérdést, mert nagyon rossz érzés, hogy egy társaságban szeretném én is kimondani a véleményemet, de folyton lehurrognak. Még rosszabb, hogy ezt a saját testvéreim teszik, annyira megalázó! Egy szem lány vagyok a családban és három fiú tesóm van, de az ég szerelmére, nem kamaszok vagyunk!
Azért hurrognak le jányom, mert a véleményed hányadék valahol. Miért? Mert vannak ilyen olyan "szerencsétlenebb" férfiak, akik nem a vasakarat mintapéldányai és máris megfosztod őket a nemiségüktől, nem férfias. Egy kövérebb nő meg miért ne lehetne nőies? Itt embereket fosztasz meg a nemi identitásuktól. Nem értem miért csodálkozol. Kiváncsi lennék milyen képet vágnál, ha téged se néznének mondjuk nő számba, mert ilyen olyan vagy vagy mert formátlan vagy stb. Primitív ez.
Nem az a baj, hogy ilyen olyan férfi kell, hanem a besorolása azoknak, akik nem ilyenek. Kisnyul, férfiatlan stb. Ez rohadt lenéző és megalázó.
Amit a féltékenykedésről, komplexusokról és a stresszben tartásról írtál azzal teljesen értek, mert kevés taszítóbb dolog van egy párkapcsolatban.
Viszont a többi tényleg felszínes, mintha nem ismernéd az értelmüket, hanem valamilyen hamis sztereotípiára asszociálnál, hogy az erős az csak durva, az önbozalomhiányos az csak tutyimutyi
Egy "erős és határozott" nő miért ne lehetne "gondoskodó és gyengéd"?
Ezeknek a tulajdonságoknak semmi közük egymáshoz, pláne nem zárják ki egymást. Sőt, az erős nők általában gondoskodóak, ami viszont távolról sem állandó pátyolgatást jelent.
Vagy önbizalimhiányos férfi miért lenne feltétlenül gyenge? Sokszor még erősebb, hiszen a problémák mellett még a saját önbizalomhiányát is le kell küzdenie.
Jaj,hát még mindig benne van a fejekben az ún. kettős mérce,hogy a pasi elvárhat,amit akar,mert ő az eltartó,egy nő meg örüljön,ha nem verik agyon,tök mindegy hogy néz ki a csávó.
Azért egy átlag magyar pasi ezerszer finnyásabb egy nő kinézetére,öltözködésére,stb,mint pl. egy mediterrán(spanyol,olasz,stb),pedig azért kinézetre van különbség,de inkább az utóbbiak javára.Azért nőből is egyre több van,aki Reneé Zellweger kaliberű tésztaképpel rendelkezik és hozzá ormótlan,de azért jár neki az Alexander Skarsgard kaliberű csávó ,mert sajt.Az utóbbi is elég visszás dolog,na.Mondom nőként.
Ha magyar párt akarsz választani,szokj hozzá,hogy a legtöbbjük kritikus,mint az állat,de a kiqrt nagy semmire és ők vannak felháborodva,ha csak egy kis határozottságot is várnak el tőlük.
Nem minden férfi szeretne nőies nőt, de persze nincs gond vele. Én a kívül nőies, belül egy csipetnyi fiú tulajdonsággal bíró lányokat szeretem leginkább. ( nem kell nagy dolgokra gondolni, pl. metál zene, játék és hasonlók )
Viszont:
" Miért nem magától értetődő, hogy a férfias férfiakat szeretjük? Gondoljatok bele, akarnátok a saját lányotoknak olyan férjet, aki akarat gyenge? Aki majd a felesége elé helyezi a komplexusait, és inkább fut a haverok után, nehogy azok rosszat gondoljanak róla? Aki úgy ugrál, ahogy az anyja füttyent, nehogy az rosszat gondoljon róla? Aki mindeközben önmagáról sincsen jó véleménnyel, ezért folyton attól fél, hogy a felesége lelép valaki mással? Aki a féltékenységével és a bizalmatlanságával állandó stresszben tartja a párját? "
Én önbizalomhiányosnak tartom magam. Külső miatt és amiket kaptam miatta. Sose sírtam magamon kívül senkinek és sehol. Nem vetítem rá másra, mert baromság.
1.) Az akaratgyenge jelző viszont nem illik rám. Makacs vagyok. És válogatós. Mint ételben, mint zenében, mint lányokban. Van, amiből nem tudok engedni vagy nagyon keveset. S mindig tervezek.
2.) Nem értem, hogy miért futnék a haverok után nehogy rosszat gondoljanak rólam. Jaa, megvan:D Isten ments. De miért is gondolnának rosszat rólam... olyat nem csinálok. :)
3. ) Nem ugrálok anya, meg más után:D Ha valamit nem szeretnék, akkor nem szeretnék. Pl. nem iszok alkoholt, pedig hány alkalommal próbáltak rátukmálni... mégse vezérelt az, hogy a haverok ne gondoljanak rosszat rólam és ezért most aztán jól beb_szok. Hülyeség.
4.) Van amivel megvagyok elégedve, van amivel nem. Viszont vannak lány barátaim, éppen ezért Neki is lehetnének fiú barátai. A féltékenységet nem mutatnám ki, mint ahogy most se teszem - mivel amúgy szokásom csak barátokra is féltékeny lenni:) De nyilván ha minden ilyet szóvá tennék magam alatt vágnám a fát és tudom, hogy nem normális. Ezért kussolok és rendezem magamban.
Szvsz... az általad feltett kérdések nem biztos, hogy nem állják meg a helyüket önbialomhiányos fiú esetén. Maximum ritka.
23/f
Teljesen rendben van amit írsz, stílusában, tartalmában, érvelésben is. Ezt annak ellenére írom, hogy minden vagyok csak határozott nem. 40 éves koromra pontosan ezt tanultam meg amit leírtál. Aki itt vitatkozik veled, annak is inkább azt javaslom, hogy hiszti helyett tanuljon belőle.
Kis provokatív kitérő, de érdekes és témába vág: Annyira megszoktam már az érzelemvezérelt nőket, te viszont annyira higgadtan és korrekten érvelsz, hogy nem is tűnsz már nőiesnek. Ha nem lennél ennyire empatikus, az is eszembe jutna, hogy nem is nő vagy.
Nekem azért van ellenérzésem amikor ilyesmit fejteget egy nő, mert eddig mindig kiderült, hogy azt érti határozottság alatt, amit én már inkább makacsságnak, nyakasságnak, merevségnek tartok. Amely tulajdonságok ráadásul törvényszerűen együtt járnak a butasággal is. A butaság makacssággal kombinálva pedig a legirritálóbb férfitípust eredményezi. Azon kívül, hogy én alig valamire értékelem ezeket az embereket, elég rossz nézni is, hogy milyen kapcsolatban szoktak élni. Ők nemcsak az anyjukkal határozottak hanem a mézeshetek elmúltával a párjukkal is azok lesznek. Van olyan nő, aki - két sírás közt - ezt is élvezi, más meg elválik pár év - és pár év embertpróbáló pereskedés - után. Így aztán ha egy okosnak tűnő nő elkezd erről a témáról beszélni, akkor csalódást kelt bennem, mert úgy gondolom mégse olyan okos sőt valami lelki akadása is van. Te vagy az első, aki bár beszél a témáról, de ilyen hosszú szöveg után sem derül ki róla, hogy nem fétis szintén vágyakozik a határozottságra.
Azt hiszem én értelek kérdező.
Számomra is egy férfias férfi erős, határozott jellemű, aki tudja mit akar. Önbizalomhiányos, nyuszi pasik nekem nem kellenek. Egy férfi jellemében is legyen férfi. Jelenlegi párom ilyen, négy éve vagyunk együtt. Erős, határozott, ezermester, nem esik kétségbe ha valamit meg kell szerelni, felnézhetek rá, nem féltékeny, mivel önbizalma rendben van.
Ez nem felszínesség, igaza van a kérdezőnek, férfit akarunk nem kisnyulat. Egy önbizalomhiányos, folyton picsogó férfi nem férfi, csak egy probléma, ami nélkül jobb inkább egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!