Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, Ti adnátok esélyt egy enyhén autista srácnak?
#20 Te szandekosan felremagyaraztad, amit irtam, de oke, akkor leirom ovodas nyelven.
Nem vagyok muvesz, mert a belso feszultsegemet nem tudom muveszi formaban feloldani, a muveszet lenyege ugyanis a forma. Az emberek ezer eve is ugyanazokat a dolgokat ereztek, szerelem, banat, honvagy, a kulonbseg abban van, hogy ezt egy szonettben, regenyben, egy koreografiaban, vagy tuzzomancban vezetik le. A muveszek nem az erzeseikben, hanem az erzeseik kifejezeseben kulonboznek tolunk, ezert vannak rank is hatassal a muveik.
A netto gunyolodasoddal nem tudok mihez kezdeni, az ilyen vitapartnerrel szemben bevallom fegyvertelen vagyok. Nem akarok beszallni a "Ki tud bantobban kotozkodni?" versenybe.
Jaj 19-es, látom nagyon erőlködtél, hogy valami értelmesnek tűnő reakciót kinyomj magamból. Egyébként igen, lenézek/kinézek a világra. Mindig is szerettem megfigyelni az emberek viselkedését/ az embereket..
Valóban más, más mindenki. Ja, és egy szóval nem írtam olyat, hogy én az életet "problemakozpontuan" kezelem, uzalást sem tettem rá. Ha probléma van? Írtam, nyugodtan mondja el, és mindent megbeszélünk. A "nyissa ki a száját" visszanézve valóban durva, de ha utána továbbolvastad a kommentemet, írtam, hogy fontosak az érzelmek nekem is.
Mérnökiesség... Beletrafáltál, villamosmérnök akarok lenni, nagyszülők óta szinte minden felmenőm mérnök... Valóban nem jönnék ki egy művésszel. (Mondjuk ki a művész? Aki fest, vagy hidakat tervez? Aki regényt ír, vagy programot?)
Nem birod elfogadni, hogy masok masok mint te, megis errol szonokolsz
Nyersen fogalmazva leszarom, hogy ki milyen. Mindenki úgy él, ahogy szeretne, de ha nem lennél benne az általam említett kommersz szar társadalomban, tudnád, hogy az ember ha csak egy picit különbözik, már kinézik. Gyerekként egy évtizedig kiközösítettek, gúnyoltak, 10 cigány rám támadott engem stb. Senki, De Senki nem mondta, hogy mit változzassak! Anyámék meg ugyanolyanok, mint én. Mindegy, nincs közöd az életemhez...
"Látszik, hogy Ő sosem volt autista. Egy kicst sem."
Hogy lettem volna te iq bajnok? Ez veleszuletett dolog, nem lehet tanulni meg beleelni magad
Ha nem vagy kicsit sem autista, nem éltél huzamosan auval, inkább ne beszélj róluk. Tutisicher olvastál valamit a neten, aztán ideböffentetted. Ha volt/van au ismerősöd, vagy inkább akármilyen ismerősöd, maradj tőlük távol.
A legtobb, amit elvarhatsz egy idegentol, hogy ne artson.
Ezt nem tudom, hogy mire véljem. Beszólásnak nagyon gyenge (kb az általános iskolás szinten lenne), tanácsnak nem venném, mert szerintem nem jóindulatból írtad ezt nekem.
Végszó: mégis mit akartál nekem mondani? (Nehogy elkezdd elmagyarázni... )
Azonkívül, hogy párszor be próbáltál szólni, a lelki világomról írtál nagyon, de naggyon lesújtó véleményt, nem igazán látom a lényegét.
Gondold ezt újra...
Vegiggondoltam. Haladjunk is akkor bekezdesenkent.
"értelmesnek tűnő reakciót kinyomj magamból" Szimpla gunyolodas, nem tudok vele mit csinalni.
"Ha probléma van? Írtam, nyugodtan mondja el, és mindent megbeszélünk." Es ha nincs problema, csak szeretne a lany lelkizni, akkor mit csinalsz? Egy uveg borral beszelgetni, nem pedig megbeszelni, megtargyalni vmit? Erted a kulonbseget a megbeszeles es a lelkizes kozott? Tedd meg kerlek, hogy beleolvasol egy "ot tipp ferfiaknak" tipusu cikkbe, mindegyikben szerepelni fog, hogy a noknek neha szukseguk van a ferfiak szempontjabol ertelmetlennek tuno beszelgetesre. Nem targyalasra, nem megoldasra, hanem dumcsira. Nem irom le amit masok mar leirtak, jarj utana.
"Mondjuk ki a művész?" Relativizalsz. Nagyon utalom, amikor vki kiesik egy kategoriabol, es emiatt kenyszert erez az ujradefinialasra, hogy ne kelljen kenyelmetlenul ereznie magat. Ha mindenki muvesz, akkor valojaban senki sem muvesz.
"ha nem lennél benne az általam említett kommersz szar társadalomban"
Ez egy megalapozatlan allitas, ugyanis nem ismersz. Miert vagyok kommersz? Az nem er, hogy mert olyat mondtam ami neked nem tetszik.
"tudnád, hogy az ember ha csak egy picit különbözik, már kinézik" Miert feltetelezed hogy nem tudom? Megint olyat allitasz, amire semmi bizonyitikod. Tudomanyos gondolkodas lvl99. Ezt mindenki erezte mar, nem te vagy az egyetlen csodabogar.
"Ha nem vagy kicsit sem autista, nem éltél huzamosan auval, inkább ne beszélj róluk. Tutisicher olvastál valamit a neten, aztán ideböffentetted." Az ideboffentesrol: probalj meg tisztessegesen beszelni massal, a folenyeskedo stilus nem jelent gyozelmet. Hogyne lenne veluk tapasztalatom? Szerinted az, ahogy te most velem beszelsz, agressziven, folenyeskedve, butan ervelve nem tapasztalat? Tobb ilyen parbeszedet is lefolytattam mas autistakkal, ugyanolyan felsobbrenduen viselkedtek, mint te. Az is arulkodo, hogy az elso hozzaszolasomat nullara szavaztak erdemi kritika nelkul! Egyedul te valaszoltal, a tobbieknek csak a sertodes megy, az erveles nem. A temaban nem egy, hanem rengeteg cikket olvastam, ugyanis sokat foglalkozom divatdietakkal es vedooltasokkal, es mindket tema erinti az autizmust is. Hogy a valosagban talalkoztam-e ilyennel? Diagnosztizalttal nem, diagnosztizalatlannal egeszen biztos. Az olvasmanyelmenyek es a forumos tapasztalatok alapjan levontam a koveteztetest, hogy nem jonnenk ki jol egy autistaval, es ezt en minden alkalommal kulturaltan irom le, es megis minden alkalommal veres szajjal nekem esik a sok tolerans, hogy legyek elfogado, legyek nyitott, ilyen-olyan-amolyan, kulonben egy ostoba, gonosz kommersz szar alak leszek. Nem furcsa ez az ellentmondas?
"Ezt nem tudom, hogy mire véljem. Beszólásnak nagyon gyenge (kb az általános iskolás szinten lenne), tanácsnak nem venném, mert szerintem nem jóindulatból írtad ezt nekem."
Ha nem felteteleznel rolam rosszindulatu dolgokat, akkor tudnad mire velni. Nem szoktam beszolni, mert az nem viszi elore a beszelgetest. Ez tenyleg egy tanacs volt, ugyanis a "fogadj el mindenkit!" elv betarthatatlan (azoknak szokott a legkevesbe menni, akik errol nyivakolnak), a nem artas elve viszont betarthato. Ezt nem is csak neked irtam, hanem mindenkinek, aki ezt olvassa, ugyanis ez napjaink egyik uralkodo tevhite (egy kommersz szar, ha igy jobban tetszik).
"Végszó: mégis mit akartál nekem mondani? (Nehogy elkezdd elmagyarázni... )" Nem ertelek, akkor minek kerdezel? Ha nem akarsz valaszt kapni akkor ne forumozz, hanem irj inkabb naplot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!