Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Diplomás lányoknak, egyetemet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diplomás lányoknak, egyetemet végzett lányoknak milyenek az igényeik?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalatok, érdemes velük kezdeni? Nekik van realitás érzékük, rendelkeznek erkölcsel, és komolyabban érdekli őket a párkeresés? Vagy azon a szinten még inkább jellemző az anyagiak, hogy olyan párt találjon aki vele egy szinten van vagy magasabban? Nekem nincs diplomám. Sok olyan kapcsolatot ismertek, ahol nem a papírok megléte volt az elsődleges és az anyagiak? Érdemes velük ismerkedni?
2017. aug. 26. 09:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
64%
Nem, mi ufók vagyunk. De nincs esélyed diploma nélkül. Keress másik nőt. Ha nem érdekel a papir, miért nem felel meg neked egy diplomanelkuli nő?
2017. aug. 26. 09:24
 2/19 anonim ***** válasza:
84%
Én ismerkedés esetén kérek egy Europass önéletrajzot, egy 1 oldalas motivációs levelet, a dokumentumok másolatait és minimum 2 ajánlólevelet. Ezek nélkül szóba sem állok senkivel.
2017. aug. 26. 09:27
 3/19 anonim ***** válasza:
76%
2 xdddd en is valahogy igy :D
2017. aug. 26. 09:30
 4/19 anonim ***** válasza:
48%

Diplomás lány vagyok, a papír nem feltétlenül játszott szerepet sosem a párkeresésemben. Végül azért volt mindig szintén egyetemista/diplomás párom, mert értelemszerűen több ilyen embert ismerek, ezekben a körökben forgok. De ha esetleg úgy adódott volna valaha a történelem folyamán, hogy egy teljesen független helyen (szórakozóhely, kocsma, koncert, akármi) odajött volna hozzám egy szimpatikus srác ismerkedni, és tök jól megértjük egymást, el tudunk beszélgetni, azonosak az érdeklődési köreink, akkor az, hogy ő a középiskola után egyből dolgozni ment és nem egyetemre, a legkevésbé sem zavarna. Pláne, ha jó abban amit csinál, és szereti is- akkor nyilván még az anyagiaktól sem kell félni (gondolok itt egy jó és megbízható asztalosra, vízvezetékszerelőre, bármi hasonlóra, akit manapság már kb lehetetlenség találni).

Még azon a nyáron, ami pont megelőzte az egyetem első évét, volt egy kőműves pasim, vele nem ez volt az elsődleges probléma, hogy nem tanult tovább. A munkája sem zavart volna egyáltalán, nagyon menő dolgokat építettek a csapatával. Az volt vele a baj, hogy utálta az egészet, hozzám képest Ő érezte magát alsóbbrendűnek (soha nem éreztettem vele ilyet, hiszen nem is gondoltam így eleve), mindig szabadkozott a pénzügyeken és tele volt kisebbségi komplexusokkal mellettem. Ebből köszi szépen, nem kértem. Mondjuk, az más kérdés, hogy végül ő csalt meg és hagyott el egy alacsonyabb iskolázottságú lányért, aki mellett ilyen problémái nem voltak, de attól még a szakítás a hűtlenségétől függetlenül, elkerülhetetlen lett volna. De ha ugyanez a felállás mellett büszke lett volna arra, amit csinál, nem érzi magát kevesebbnek mellettem, csak mert én tovább tanultam, akkor nekem semmi bajom nem lett volna azzal a kapcsolattal, úgy általában.

Szerintem a legtöbb ember a fentiek alapján ismerkedik egyébként. Ha rátermett vagy, talpraesett, jól megértitek egymást és alapvetően szimpatikusak vagytok egymásnak, akkor szerintem senkit sem fog érdekelni, hogy van-e diplomád vagy sem.

2017. aug. 26. 09:32
 5/19 anonim ***** válasza:
Az emberek különbözőek. Persze lehet általánosítani, de akkor joggal mondhatják rád, hogy ostoba, korlátolt ember vagy. Az olyan meg kinek kell diplomától függetlenül?
2017. aug. 26. 09:36
 6/19 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem nem a papír dönt. Nagyon nagy tévhit, hogy az egyetemisták/egyetemet végzettek között több a normális, pláne emberileg. Most érek az első szakom végére, nem a legkönnyebb szak, 400pluszos a ponthatár, kell ész bejutni, és íratlanul, de azért követelmény az, hogy normális legyél, ha már embereken segítesz. Ennek ellenére itt sem képes az emberek 60%-a (minimum) gondolkodni, vagy kicsit ésszerűen viselkedni, emellett meg vagy szarik a tanulmányaira és csak azt teljesíti, amit eléraknak, vagy szemétkedik a másikkal, itt is megy a szarkavarás, az érdektelenség, a műveletlenség... És el lehet egy szakot simán végezni így is, gyakorlatilag a kezedbe adnak minden jegyzetet, tételt, egy-egy műhelymunkát meg az oktatók istápolásával bárki könnyedén össze tud hozni.

Ebből kifolyólag az elvárások is eltérőek. Van, akinek sokat jelent a papír, még ha értemileg/érzelmileg ő sem rúg feljebb a középiskolás szintnél, van, aki más miatt tartja fontosnak a papírt (én is ilyen vagyok, nem kőbe vésetten fontos, hogy diplomás legyen a párom de érdekelne, hogy egy ember ha megteheti, hogy "ingyen" éljen egy ilyen lehetőséggel, mi okosabbat talál, ami miatt nem teszi mégsem). Az anyagiak ugyanígy. Engem például csak az érdekel, hogy tud-e magának összerakni egy olyan életet, amiben fenn tudja magát tartani, és alkalmas annyit keresni valamikor, ami mellett fel lehet nevelni egy gyereket, vagy sem. Nekem nem kell a pénze, nem azért töltök éveket a felsőoktatásban, hogy más pénzét számításba vegyem valaha. Sokaknak elég a külcsín és a "kirakat" (pénz, papír, kocsi) itt is, engem meg az vonz, ha az illető tud. Úgy értem, ha logikus, érdeklődő, komplex személyiség. A többiekkel csak szórakozni lehet, azt meg nem akarok.

Amúgy meg ettől függetlenül itt is vannak nálunk jegyesek, friss házasok, jó kapcsolatok, széthullott párok, függetlenül attól, hogy ki mennyire van toppon és mit vár el... Zsák a foltját, ha két normális egymásra akad, az is sikeres, ha két kevésbé normális, akkor viharosan, de az is működik így vagy úgy. Amennyire én látom, csak az veszett ügy, ha egy hülye akad normálisra. Ha akad.

2017. aug. 26. 09:39
 7/19 anonim ***** válasza:
36%

Hát minimum keressen már azért 500at, mert én ugye azért járok egyetemre, hogy ne tudjam magam eltartani. Meg minimum főzzön, mosson, takarítson, a műkörmömet fizesse. (Érezd az iróniát.)

Na szóval komolyra fordítva a szót. Nem a végzettségem miatt, hanem a gondolkodásom miatt én társat keresek (illetve már pár éve megtaláltam, de elméleti síkon beszélek). Nem papírt várok, hanem egy bizonyos szintű élettapasztalatot meg intelligenciát. Nyilván itt nem arra gondolok, hogy el tudja nekem szavalni a Petőfi összest fejből, hanem hogy tudjak vele beszélgetni bármiről, legyen véleménye.

Páromnak szakmunkás végzettsége van. De építi az életét, van karrierje, sok maszek munkája, referenciája. Tesz azért, hogy legyen belőle valaki. És ennél többet én nem várok el. Neki a kapcsolatunk az első, ahogy nekem is. Egymásért élünk, építjük a kis életünket, támogat mindenben, motivál. Nekem erre van szükségem egyetemistaként vagy egyáltalán nőként. És ezt veszem észre a többieknél is. Nem is nagyon ismerek olyat, aki mondjuk az anyagiakra vagy a papírra megy. Az egyetemi ismerőseim nagy része hosszútávú kapcsolatban él a legkülönfélébb emberekkel. Nincsenek nagy elvárásaink, de szerintem ez nem azért van, mert egyetemre járunk, hanem egyszerűen mert normális gondolkodású emberek nagyunk.

2017. aug. 26. 09:42
 8/19 anonim ***** válasza:
82%
Aki bármilyen papírt vár el, az egy korlátolt idióta. Mondom ezt értelmiségiként.
2017. aug. 26. 09:42
 9/19 anonim ***** válasza:
91%

jajj istenem még mindig itt tartotok?

tiszta unalmas...

csak a GYK-n van ez a diplomás vs. szakmunkás proli összeesküvés elmélet.

biztos hogy egy valaki gyártja ezeket nevetséges kérdéseket, jó sok élete lehet :)

2017. aug. 26. 09:47
 10/19 anonim ***** válasza:

"Nekik van realitás érzékük, rendelkeznek erkölcsel, és komolyabban érdekli őket a párkeresés?" - persze, egy andragógia szakos vagy szabad bölcsész diplomától exponenciálisan nő az ember erkölcsi minősége is...

Nézd, ismerek sima érettségivel bíró halál okos, intelligens csajt, meg olyat is, akit ügyvéd apuci/anyuci tíz év alatt rugdosott végig az ELTE ÁJK-n, megvan a Szent Papírja, de párkapcsolati szándékkal a közelébe nem mennék.

Szerintem azzal ismerkedj, aki szimpatikus neked, slussz.

2017. aug. 26. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!