Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért félek ennyire a nőktől?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért félek ennyire a nőktől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegyük fel beszélgetnem kell egy nővel vagy egy lánnyal aki szimpatikus nekem (bár az az igazság,hogy oda sem merek menni hozzá) akkor a lehető legrövidebben befejezem a beszélgetést és elmenekülök és erre nem is vagyok büszke. Az a baj, hogy még a megszólítás sem megy mert nagyon ideges vagyok miatta és mindig attól félek,hogy elrontok valamit. Egyszerűen nem tudok a nőkkel az alap témákon kívül másról beszélgetni,kicsi korom óta félek a nőktől. Nekem ez nagyon kellemetlen,hogy csak ott ülök némán és nem szólok egy szót sem és a lány is hülyének tart,hogy meg sem tudok szólalni. Bevallom őszintén a 18 éven alatt kb. talán ha kétszer beszélgettem lányokkal, ők soha sem keresték a társaságomat és én sem az övékét. Szeretném a segítségeteket kérni,hogy hogyan győzhetném le ezt a félelmemet? Vajon befolyásolhatja az egészet,hogy nincsen önbizalmam és az, hogy az önértékelésemmel is komoly problémáim vannak?

Válaszaitokat előre is köszönöm szépen. 18/F

2017. aug. 16. 20:28
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

Nos, ha már kicsi korod óta félsz a nőktől, akkor szerintem a megoldást az édesanyáddal és a család többi női tagjával való kapcsolatodban kell keresni. Törődtek veled? Beszélgettetek a nemi sajátosságokról?

Egyébként a nők ugyanolyan emberek, nem harapunk. Ne istennőként tekints a kiszemeltedre, hanem egy emberként, akivel kölcsönösen boldoggá tehetitek egymást egy olyan kapcsolatban, ahol egyenrangúak vagytok.

21/L

2017. aug. 16. 20:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Nyilván szerepe van ebben az önbizalomhiányodnak is. Anyukád véletlenül nem domináns típus? Kaptál valakitől férfimintát? Egyébként véleményem szerint nem a nőktől félsz, hanem a kudarctól, illetve attól, hogy megtudják, hogy gátlásos vagy. Szerintem gyúrnod kellene az önbizalmad építésére, társaságot kialakítanod, gyakorolnod a kommunikációt. Lehet, hogy évekbe telik, mire helyrejössz, de ha nem kezded el most, később még nehezebb lesz. Első körben gyakorolhatsz úgy is a csajokkal, hogy odamész, megkérdezed, melyik busz megy erre és erre (ha pl. nagyobb városban laksz), vagy ha szoktál utazgatni, akkor busznál/vonatnál megkérdezed tőlük, hogy segíthetsz-e felvinni a csomagjukat, adott esetben ez is jó kiindulópont lehet. Ezt eljátszod párszor, és rájössz, hogy te is tökös vagy annyira, hogy oda mersz menni, és meg mered őket szólítani. Én gyerekként hasonló cipőben jártam, mint te, még a szomszédokkal sem tudtam igazán kommunikálni, ami egy kis faluban elég ciki. Aztán valahogy mégis kinyíltam, csak sokat kell gyakorolni. Ami a nőket illeti, eljutottam odáig, hogy ha kell, akkor tudok pimasz lenni velük (nyilván olyanokkal, akikkel valamelyest már ismerjük egymást), van, aki ezt kifejezetten élvezi. Plusz nagyon fontos, hogy legyen humorod, az már szinte fél siker a csajoknál.
2017. aug. 16. 20:51
 3/6 Diavolino44 ***** válasza:
Waoh, vegre ertelmes tanacsok!! Bar amit ir a masodik, azert a dolog nem ennyire egyszeru, de nagyjabol en is ezt szomtam tanacsolni. A ferfi mintaert meg kulon ment a kepzeletbeli pacsi. :)
2017. aug. 16. 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Közeledek a 30-hoz, de még mindig hasonló vagyok.
2017. aug. 16. 23:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is 30 körül járok hasonló cipőben. :(
2017. aug. 16. 23:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos még mindig ugyan úgy Félek a nőktől :(.
2017. okt. 7. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!