Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért dohányzik ennyire sok fiatal,20on éves csaj? Szörnyű látni ahogy szívják azt az egészségtelen cigit. Nektek is nagyon vissza taszítóak az ilyen lányok?
Nekem a szüleim és a testvérem is aktívan dohányoztak annno, gyermekként passzív dohányos voltam. Mindig győzködtem őket hogy ne csinálják mert büdös és undorító, de hát ugye egy gyerek ne szóljon bele a felnőttek dolgába. Otthon mindig zűr volt a nevelőapámmal, sokszor gyomorgörccsel jártam haza. 16 évesen gyűjtottam rá először, nem divatból és úgy kezdtem hogy elszívtam vagy 10 szálat egymás után. Fiatalon már láncdohányos voltam, nő létemre. De mindig zavart és egyszer-kétszer abba is hagytam, csak mindig jött valami érzelmi sokk és rágyújtottam csak egy szálra, mondtam magamnak. De visszakerültem a körforgásba. Aztán kb10 év masszív dohányzás után azt mondtam, elég volt, és letettem örökre. Ma már biztosan tudom, hogy nemdohányzó vagyok, kb 14 éve.
De azért reagálnék egy-két dologra: az intelligens, sőt kiemelkedően magas intelligenciával megáldott emberek nagy része dohányos volt. Tehát a cigi nem az intelligencia fokmérője.
Az adót, tb-t mindenki fizeti és aki egy szenvedély fogságában van, ugyanúgy betegnek számít. És ebből a szempontból össze lehet hasonlítani a gyorsajával, kávéval, számítógépes játékkal stb. Mindennel. Mindenki másba kapaszkodik. A dohányos nem gyengébb ember mint az aki nem dohányzik. Ítélkezni felesleges, mert az ítélkező emberekről mindig kiderül, hogy ők máshol találják meg azt amit egy dohányos a cigiben.
Ettől függetlenül én sem járnék dohányossal. Nem azért mert lenézem, hanem mert undorodom a szagtól. Most már, hála Istennek, nekem nem kell szívnom azt a bűzrudat, én szabad vagyok. De eszem ágában sincs lenézni vagy megbélyegezni azt aki csinálja, szíve joga.
"A dohányos nem gyengébb ember mint az aki nem dohányzik."
Ezzel vitába szállnék.
Az erős ember nemet mond a dohányzásra annak ellenére, hogy megszólják milyen "lúzer".
A gyáva ember pedig képtelen letenni annak ellenére, hogy tudja milyen káros dolgot szív évek óta.
Egyébként minden tisztelem azoké az embereké, akik leszoktak a dohányzásról.
Nekik van akaraterejük ellenben a gyárkéményekkel. Pontozzatok le de a véleményem akkor sem fog változni.
Régebben az orvosok, ügyvédek mind cigiztek, ráadásul munka közben is (nézz csak meg régi filmeket), sőt szerintem ma is teszik, csak ma már nem a munkahelyen, szóval nem feltétlen intelligencia kérdése. Mondjuk az tény hogy a primitívebbje 99%-ban szívja, de sajnos az értelmesek közt is akad bőven...
A másik meg az hogy a befizetett TB-d nem a dohányosokra vagy bármilyen függőkre megy el, hanem stadionokra, meg autópályákra, meg az utak "szükségszerű" évenkénti felújítására...
Ezzel nem a dohányosokat védem, mert én se birom elviselni, de nem kell őket azonnal minden rossz okozójának kikiáltani.
Aki a dohányosok kezelését mondta, annak mondom, hogy én meg nem iszom vagy drogozom, viszont ugyan úgy fizetem az ő kezelésüket. Elméletileg köz teherviselés van, ezért kár ezen vitatkozni, mert mindenki mindenért fizet.
31/f
Azta.... most keltem fel, és hirtelen ennyi komment várt :D
Akik itt pampognak hogy én ebbe mit szólok bele, azoknak üzenném hogy nem bele szólok, csak feltettem egy kérdést, ami ha nem tetszik akkor el lehet innen húzni a francba. Olyan kérdést írok ki amilyet akarok.
És amúgy meg az itt pampogóktól függetlenül akkor is undorító a büdös nikotinos száj és egyéb szag. Nem mellesleg elég kevés észről tanúskodik az, ha valaki VAGYONOKAT FIZET azért hogy dohányozzon, és roncsolja a szervezetét!!
Most jól látom itt tényleg azon pörögnek egyesek, hogy a dohányzás milyen jó dolog és milyen gáz aki ezt nem így gondolja? Hol vagyunk, nyolcadikban? Akkor volt ez divat, hogy a "menők" bagóztak a bokorban és kibeszélték azokat akik nem.
Egyébként én leszarom ki bagózik meg ki nem, csak oldja meg kultúráltan magában. Mindenki úgy mérgezi magát ahogy akarja, de másoknak ne ártson vele. Nem tudom ebben mi a bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!