Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ez a dolog a nőknél, hogy élettársi kapcsolatba nem mernek, akarnak gyereket vállalni?
Az egyik itteni friss kérdés adta az én kérdésemhez az ihletet. Nem érzik elég biztosnak, stabilnak az élettársi viszonyt ehhez? Vagy mi az oka? Én úgy érzem, ez a felfogás egy divatjamúlt, elavult hozzáállás, amihez sokan mind a mai napig valamiért foggal-körömmel ragaszkodnak, pedig el kéne engedni. Tudjuk nagyon jól, hogy a házasság sem egy "életbiztosítás" manapság, sőt, sokszor egy addig kiválóan működő együttélést úgy vág haza a papír, mint annak rendje és módja.
Vannak férfiak, akik mereven elzárkóznak a házasságtól, az azzal járó felhajtástól, hajcihőtől, nem bírják a megjátszott bájolgást, amit a vendégek előtt kell leművelni(akiknek jó részét talán nem is ismerik), és visszatartja őket a dologtól a sok zátonyra futott házasság, amit környezetükben látnak. Viszont szeretnének apák lenni egyszer. Az ilyenek mondjanak le arról, hogy egyszer átélhetik az apaság örömét, vagy szimplán csak egy ugyanilyen, felhajtáskerülő hölgyet kell keresniük?
Mit gondoltok erről? Hölgyek, miért van ez nálatok?
"a házasságtól, az azzal járó felhajtástól, hajcihőtől, nem bírják a megjátszott bájolgást, amit a vendégek előtt kell leművelni(akiknek jó részét talán nem is ismerik)"
Te nem tudod, hogy a házasság és az eskuvo nem szinonimák, vagy csak úgy teszel, mintha nem tudnád? :D Ez mind nem kotelezo. En is rosszul vagyok ezektol, mégis szeretnék házasságot, kis eskuvot. Ezek csak hulye kibeszélések a férfiak részérol. Mint a "csak egy papír", "úgyis elválunk" stb. Az igazság az, hogy nem veszik el a not, mert nem ot akarják egy életre. Na ezért nem akar a legtobb no házasságon kívul szulni :)
Évekig éltem együtt nem csak egy, hanem rögtön két férfival is, mikor közösen béreltünk egy lakást egyetemistaként. Nem csak laktunk együtt, hanem barátok is voltunk, segítettük egymást, mindenki tudta, hogy számíthat a többiekre. Néha bevásároltunk egymásnak vagy főztünk egymásra, sokat beszélgettünk, együtt tanultunk és jártunk bulizni is. Érzéseim szerint a szex is működött volna egyikükkel, mert egyébként bejöttünk egymásnak, de sosem próbáltuk meg. Mégis, gondolom, mindenki megérti, hogy miért nem akartam neki(k) gyereket szülni. Miért akarnék akkor gyereket egy olyan pasitól, akivel majdnem ugyanilyen a kapcsolatunk, csak kézen fogva mászkálunk és az ismerősöknek azt mondjuk, hogy járunk?
Egy olyan pasival, aki nem adja automatikusan a nevét a családunkhoz, nem alapítok családot. De hálisten alapból nem tervezek gyereket, így nálunk ebből nem lesz vita.
#28. Inkább azt feltételezem, hogy mivel vagyonközösség, lehet, hogy túladnak a javaikon és invesztálnak közösbe házba vagy egyéb ingatlanba. A pénzt nem számítják, ha jól tudom, tehát fele-fele. Csak hogy értsd a példát, legyen a nő gazdagabb. Van neki egy 12 millás lakása/háza a hapinak egy 8 millás lakása. Összeállnak, eladják és vesznek 20 milláért egy közös házat azaz közös szerzemény. Éldegélnek benne, míg beüt a krach, aztán "igazságosan" elfelezik nekik. Ez szerintem nem buli. Azt meg vegyük tudomásul, hogy egy életre szóló kötelék nem azért bomlik meg, mert hű de nagy szeretet/korrektség/partnerség van a párocska között. Ennek az eredménye az, hogy valaki rosszul jár, ennyi. A házasságot megelőző állapotokat kell rögzíteni és a szerzett ingatlannál érdemes záradékba foglalni, hogy a csajé 65% a hapsié 35% ha válásra kerül a sor. Ha nem és együtt maradnak, akkor fele-fele. Én ezt személy szerint tartanám. Ugyan már, hát ez is csak egy papír, ne tessék már így felfújni. ^^
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!