Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van ez a dolog a nőknél,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ez a dolog a nőknél, hogy élettársi kapcsolatba nem mernek, akarnak gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Az egyik itteni friss kérdés adta az én kérdésemhez az ihletet. Nem érzik elég biztosnak, stabilnak az élettársi viszonyt ehhez? Vagy mi az oka? Én úgy érzem, ez a felfogás egy divatjamúlt, elavult hozzáállás, amihez sokan mind a mai napig valamiért foggal-körömmel ragaszkodnak, pedig el kéne engedni. Tudjuk nagyon jól, hogy a házasság sem egy "életbiztosítás" manapság, sőt, sokszor egy addig kiválóan működő együttélést úgy vág haza a papír, mint annak rendje és módja.

Vannak férfiak, akik mereven elzárkóznak a házasságtól, az azzal járó felhajtástól, hajcihőtől, nem bírják a megjátszott bájolgást, amit a vendégek előtt kell leművelni(akiknek jó részét talán nem is ismerik), és visszatartja őket a dologtól a sok zátonyra futott házasság, amit környezetükben látnak. Viszont szeretnének apák lenni egyszer. Az ilyenek mondjanak le arról, hogy egyszer átélhetik az apaság örömét, vagy szimplán csak egy ugyanilyen, felhajtáskerülő hölgyet kell keresniük?

Mit gondoltok erről? Hölgyek, miért van ez nálatok?

2017. júl. 10. 11:01
1 2 3 4 5
 21/46 Ollókezű Edward ***** válasza:
54%

19-es: akkor vegyél el egy roma nőt, problem solved.

Amúgy igen, el lehet válni, és igen, én is fénysebességgel válnék el, ha a férjem elkreténesedne, nőzne, bántalmazna, vagy cselédnek tekintene. Ezekben a helyzetekben elég nagy gđc!ség a családra hivatkozni párás szemekkel meg ájtatos tekintettel.

2017. júl. 10. 14:10
 22/46 anonim ***** válasza:

A nők 80%-a csak azért neveli a gyereket, mert a legtöbb apuka meg sem próbálja, hogy nála legyenek elhelyezve. Az csak városi legenda, hogy nő ellen csak akkor nyer Apuka, ha anyuka drogos, alkoholista prosti (az utóbbit alapban figyelembe sem veszik, ha amúgy józan életű). A másik, sok apuka hülyén próbálja meg, és hiába beszél neki az ügyvédje, hogy ezt nem kellene, vagy ne így, hajtja az igazát, akkor is ha a törvény mást mond, utána meg szid mindenkit. Az amúgy szerintem kicsit mélyebb téma, és összetettebb, miért a nők adják be a válást, de tény az is benne van, mert a házassági nekik egy biztosíték volt anyagilag. Amúgy a pasik inkább vannak szar kapcsolatban, ők tartanak szeretőt, otthon eljátsszák a jó fiút, meg van az élvezet, a lelki társ is, otthon meg főznek mosnak rájuk. Illúzió i ne legyenek senkinek, olyan 20-30 éves házasság nem nagyon van, ahol soha nem volt félrelépés, de mondjuk az egy dolog, az a lényeg, hogy lendülnek túl a lelki dolgokon. A nő más, talál egy lelkileg stabil társat, mikor már nem 20 éves csitri, pár év házassággal, lemennek az illúziói a szeméről és menni fog rosszabb anyagi körülmények közé is, csak lelkileg kapja meg amire szüksége van, és persze szexuálisan is. Mert az sem igaz, hogy a nő elvan szexnékül. Nem nincs el, ha egészséges. Mondjuk manapság nincs nagyon 20 éves házasság, már úgy értve, nagyon ritka aki nem vált el egyszer minimum 40 éves korára, de gyakori a 2 x elvált erre az időre. Több ismerősöm 40-1-2 évesen már 3. házasságában él. Persze özvegység elkezdve elég sok minden bejátszik miért alakult így.

A kérdezőnek is válaszolva, szerintem jobban jár az a férfi, aki felhajtást, külsőségeket nem fontosnak tartó nőt keres az ilyen férfi. Kölcsönösebben bízhatnak egymásban. Akinek meg házasság, csinnadratta kell, az keressen olyat. Azért sok férfinak is a látszat fontos. Mindkét típusból van bőven.

2017. júl. 10. 14:15
 23/46 anonim ***** válasza:
20-as a vagyonon csak akkor kell pereskedni és bármin váláskor ha nem tudok megegyezni. Normális emberek meg tudnak egyezni és akkor 10 perc alatt elválhatnak 30 ezer Ft-ból. Ha van gyerek két tárgyalás, de ha szépen megegyeznek mindenben sok bíró már ahhoz sem ragaszkodik. A házasság előtti vagyonát mindenki tudja a házasság utánit is, nem ördöngösség utána nézni, szóval a jog nem ismerte nem mentség, az alól, hogy nem lehet közös-megegyezéssel gyorsan elválni. Nem kikcse...ni kellene egymással és akkor nem húzódnak a perek. Igen öröklésnél más jogilag, meg a hitelfelvételeknél, máshol nem számít nagyon. Amúgy szerinted nem tudja úgy a bőröndjét valaki bepakolni és menni valahova? Ugyan már. A legtöbben amúgy is ezt csinálják, mert sokan nem akarna egy fedél alatt lakni addig sem, amíg a válás tart. Téged megverne a párod, nem húznál el otthonról azonnal valahova? Ha gyerek van pláne. Vagy a mentő vinne el úgy megverne, még oda mennél haza? És sok ilyen van, hidd el, tele vele az SBO. Visszatartana jaja mert ott lapul a szekrényben egy papír?
2017. júl. 10. 14:25
 24/46 anonim ***** válasza:
50%
Nem a vagyonon pereskedni. A vállóperről beszélek ÉS külön a vagyoni rendelkezésről. Egyébként is, ha tényleg csak egy papír, ahogy a nagy, okos férfiak hangoztatják, miért olyan nehéz ezt a "nagy" áldozatot meghozni a kedvesért?:D Vicces ez az ellenkezés, mintha féltenék egyesek a szabadságukat. Ja, hogy az elköteleződés pont a felelősségvállalást jelenti...? Így már értem. Nevetséges
2017. júl. 10. 14:38
 25/46 anonim ***** válasza:
Azt azért tegyük hozzá, hogy én a házasságról úgy beszélek, amibe csak akkor megyek bele, ha nem egy tróger a leendő férjem, aki egy ujjal is bántana. És csak úgy mondok igent, hogy az egy életre szól, nem valami, amit fel lehet bontani. Más az, mikor a kis csitrik tizenévesen egymást jegyezgetik hobbiból...
2017. júl. 10. 14:46
 26/46 anonim ***** válasza:
52%

Ha annyira fontos a papír, akkor legyen kettő. Egy házassági anyakönyvi kivonat és egy házassági szerződés, aztán el van sikálva. Érdekesmód az ellen a papír ellen szinte minden nő ágál. ^^

30/f

2017. júl. 10. 15:29
 27/46 Ollókezű Edward ***** válasza:

Szinte minden nő, kivéve kb. mindenki, aki itt írt. mindenki egyetért vele, és ajánlja, hogy készüljön papír.

De szinte mindenki ágál ellene. Értem. Mesélj még kérlek.

2017. júl. 10. 15:44
 28/46 anonim ***** válasza:

"Egy házassági anyakönyvi kivonat és egy házassági szerződés, aztán el van sikálva."

Te 30F aruld mar el, hogy mit irnal bele egy ilyen hazassagi szerzodesbe, ha a feleseged is ugyanugy dolgozik, max. talan 2-4 evet lenne otthon a gyerekekkel, de esetleg korabban is be lehetne oket adni bolcsibe? Ha a keresetuk kozel megegyezo, egyutt vesznek hitelre lakast, kocsit es egyeb nagyobb erteku haztartasi gepeket, butorokat, akkor mi szerepeljen a szerzodesben? A hazassag feltetelezi, hogy a felek kozosen hajtanak a kozos celokert. Te eleve azt feltetelezed, hogy a ferj milliokat keres mikozben a feleseg otthon a sgget vakarja.

2017. júl. 10. 16:03
 29/46 anonim ***** válasza:
52%

Csak így vállalnám nőként is. A házasság alapvetően érzelmi. Minden másban egyáltalán nem kellene összemosni az ügyeket. Lehet segíteni a másiknak, kisegíteni, támogatni, de a minden közös dolog nekem sem fekszik.

2017. júl. 10. 17:01
 30/46 anonim ***** válasza:

Hmm. Ez egy nagyon jó kérdés.

Én egyiket sem akarom. Se gyereket, se házasságot. Sok pénzem van, nem akarok közösködni senkivel.

Ha valahogy lehetne külön kassza a házasságban, és el akarnának venni, belemennék, nem oszt, nem szoroz.

Gyereket csak akkor vállalnék, ha örökké velem maradna a férfi. Mondjuk halálbüntetés járna, ha félremegy vagy elhagy. Mert én nem akarok egyedül lenni egy gyerekkel.

A férfiak gyerek iránti igényét meg soha nem fogom megérteni. Ha otthon akarnának vele maradni, azt mondanám, ezt értem. De csak úgy otthonra egy gyerek, hogy anya legyen vele... olyan, mintha akarnék egy kutyát, de nem velem élne, hanem anyáméknál.

2017. júl. 10. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!