Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van ez a dolog a nőknél,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ez a dolog a nőknél, hogy élettársi kapcsolatba nem mernek, akarnak gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Az egyik itteni friss kérdés adta az én kérdésemhez az ihletet. Nem érzik elég biztosnak, stabilnak az élettársi viszonyt ehhez? Vagy mi az oka? Én úgy érzem, ez a felfogás egy divatjamúlt, elavult hozzáállás, amihez sokan mind a mai napig valamiért foggal-körömmel ragaszkodnak, pedig el kéne engedni. Tudjuk nagyon jól, hogy a házasság sem egy "életbiztosítás" manapság, sőt, sokszor egy addig kiválóan működő együttélést úgy vág haza a papír, mint annak rendje és módja.

Vannak férfiak, akik mereven elzárkóznak a házasságtól, az azzal járó felhajtástól, hajcihőtől, nem bírják a megjátszott bájolgást, amit a vendégek előtt kell leművelni(akiknek jó részét talán nem is ismerik), és visszatartja őket a dologtól a sok zátonyra futott házasság, amit környezetükben látnak. Viszont szeretnének apák lenni egyszer. Az ilyenek mondjanak le arról, hogy egyszer átélhetik az apaság örömét, vagy szimplán csak egy ugyanilyen, felhajtáskerülő hölgyet kell keresniük?

Mit gondoltok erről? Hölgyek, miért van ez nálatok?

2017. júl. 10. 11:01
1 2 3 4 5
 11/46 Ollókezű Edward ***** válasza:
100%

Ha cask egy darab papír, akkor igazán meg lehet tenni a társadért, partneredért, vagy akinek gondolod, hogy egy délutánt rááldozol, és elmész vele meg a szűk családdal az anyakönyvvezetőhöz meg a templomba. Hiszen cask egy darab papír.

De ha ennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy nem és nem, akkor jogos lenne a szakítás, hiszen ez cask azt mutatja, hogy nem akarsz érte tenni, márpedig ő rengeteget feláldoz azzal, hogy gyereket szül neked: kinézet, karrier, esetleges szakítás után esély újabb párkapcsolatra.

Ehhez képest aláírni azt a darab papírt kutyaf@ß@.

2017. júl. 10. 12:46
 12/46 anonim ***** válasza:
53%
6.os, na azok meg is érdemlik egymást. Az a pasi aki olyan hülye, hogy el is veszi utána a csajt, meg is érdemli. A gyerekkel attól még törődhetne, de a csajjal nem kell neki. A másik az a csaj sem normális akik annak tudatában hozzámegy valakihez, hogy tudja csak ezért veszik el. Mit gondol majd jobb lesz, majd beleszeret a pasi? Lesz a sok szar házasság, aminek a gyerek issza meg a levét.
2017. júl. 10. 12:48
 13/46 Ollókezű Edward ***** válasza:

10-es: Amit írtél, az részben abból fakad, hogy gyereket vállalnak. Ha gyerek után nincs szex, akkor tökmindegy, hogy házasok-e vagy sem. Az a nő, aki nem maga akar sok pénzt keresni, hanem a pasitól várja el, még nem tudja, de hatalmasat fog koppanni. A szexhiány pedig a legtöbbször arról szól, hogy a nő lelke, mondom LELKE nem nedvesik már rád, mert elhíztál, elkreténesedtél, stb. Szóval ezekben a dolgokban mindketten sárosak, és mindegy, hogy házasok-e vagy nem.

És nem, nem szemét a pasi ha elválik, feltéve, hogy fizeti a gyerektartást, és racionális mértékben támogatja a gyerekét, pl. a kiadások felét ő állja.

2017. júl. 10. 12:49
 14/46 anonim ***** válasza:
32%
Pont azért, mert egy papír mi a fenének olyan fontos, ha nem anyagilag akar többet? A házasság egy vagyonjogi szerződés, vagyon közösségre lép valaki és egyéb jogi vonzata van. Basszus egy jogi dolog. De ok, papír, menjünk házasodjunk, de akkor a vagyoni rész a maradjon az élettársi jog szerint. Az már ugye nem tetszene, hogy mellég házassági szerződés, hogy vagyon nem fele felébe menjen, hanem mint az élettársaknál szerzés arányában? Akkor Ő is kössön kompromisszumot, aki nem ennyire fontos. Annyiban jó a házasság, hogy ott örököl már a házastárs és ha valami baj történik hirtelen, akkor ez tiszta sok. Amúgy lehet élettárs, lefektetve közjegyző előtt, lehet végrendelet, azok is papírok, az miért is nem jó? Azok ugyan olyanok jogilag, minta házasság, csak az arányok mások. Ne mondja nekem senki,aki ilyen hisztis p...ként ragaszkodik a házassághoz, az nem bebiztosítani akarja magát anyagilag és, hogy a pasi nyalja ki a seggét, házasságra, gyerekre hivatkozva. Aki őszintén szereti a másikat, annak nem kell bebiztosítani magát, mert tudja a párja szereti, mellette áll mindenben. Sokkal stabilabbak ezek a kapcsolatok.
2017. júl. 10. 12:55
 15/46 Ollókezű Edward ***** válasza:
50%

Álltak ám mellett is, aztán egyik napról a másikra elálltak mellőlem.

Egyébként miért ne lehetne elosztani, hogy aki hozta az adott cuccot, pénzt, akármit, az viszi is? Aki vette, az viszi? Miért olyan hihetetlen, hogy valaki nem lehúzni akarja a másikat? Ja igen, mert mindenki pénzéhes k****, értem már. Biztos a te női rokonaid is mind azok, azért gondolod ezt.

A bejegyzett élettársi kapcsolat is jó megoldás lehet, mert legalább kap valamit mindekét fél, a házasság-fóbiás pasika meg a szerencsétlen nő is. De nekem pl. cask házasság jöhet szóba, mutassa meg, és vállalja fel, hogy velem akarja leélni az életét. Akár úgy is, hogy cask a templomban házasodunk össze, de valamilyen formában legyen meg.

Ja, és amúgy ti vagytok a hisztis p****, amiért ennyire kapálóztok a házasság ellen. Biztos ti is várjátok a jobbat az aktuális helyett, ezért nem köteleződtök el.

2017. júl. 10. 13:15
 16/46 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, hogy szeretnék-e valaha gyereket, most még nem érzem magam elég érettnek erre. De az tuti, hogy házasságon kívül nem szülnék. Nekem ez az értékrendem, hogy a gyerek olyan családba szülessen, ahol apu és anyu férj és feleség.

Aki férfi meg nem akar megházasodni, de gyereket meg akar, az keressen házasodni nem akaró nőt, abból is van annyi, mint a tenger. Viszont az már nem járja, ha tudja a párjáról, hogy házasságpárti, mégis hülyíti, aztán hoppá, csináljunk már gyereket, de házasság az neeeeem.

2017. júl. 10. 13:32
 17/46 anonim ***** válasza:
Ok szülessen olyan családba, de meddig lesz úgy az a család? 1 év, 5 év, 15 év? Arra mi a garancia, mert a házassági anyakönyvi kivonat nem az. Nézz körül a bölcsődékben, óvodákban hány gyermeknek vannak együtt a szülei? Bölcsiben még talán kétharmad, oviban már jó esetben is csak a fele, az alsó tagozatot mire befejezi, már alig van akinek a szülei együtt vannak, talán 1/3-nak sem.
2017. júl. 10. 13:39
 18/46 anonim ***** válasza:

Attól még nekem az az értékrendem. Nem fogok olyan kapcsolatba szülni sosem, ahol "csak" élettárs vagyok, és a páromnak esze ágában nincs velem összekötni az életét. Ennyi. Nem garancia semmire sem a papír, de én úgy érzem, hogy jobb úgy.

És pont ezért az sem garancia semmire, ha csak élettársként vállalnak gyereket. Ugyanúgy "elválnak" azok is.

2017. júl. 10. 13:48
 19/46 anonim ***** válasza:
50%

A "17" válaszoló rátapintott a lényegre.

Egyre kevesebb gyerek nő fel családban, egészen elképesztő adatok vannak az óvodás korú gyerekek esetében (6 éves) korban ez állítólag már kevesebb mint a fele.

Nagy divat lett elválni, a válások majd 3/4 a Nők kezdeményezik és több mint az esetek 80% ban a Nők kapják meg a kizárólagos felügyeletet. A magyar jogrend ilyen, a Nők pontosan tudják, hogy a válás során mire számíthatnak, nem gondolkoznak túl sokat meglépjék-e. Sokan hivatkoznak a gyerek érdekeire, de nagyon sok eset van, ahol ez csak indok, ahol anyuka nem azt kapta apukától amire számított és gond nélkül tovább lép, az eskű manapság már nem jelent szinte semmit.

Nem akartam ezzel előhozakodni, de a cigányoknál manapság sem divat a válás, ott a család az első, szinte mindent annak rendelnek alá.

2017. júl. 10. 13:54
 20/46 anonim ***** válasza:
60%

Mondhat bárki bármit, hogy az csak egy papír... Nem, nem az. Azannak a jele, hogy az ember hivatalosan is vállalja az elköteleződést. Sokkal nehezebb a válóper útján kilépni egy kapcsolatból, mint nemes egyszerűséggel elköltözni. Tudtommal a vagyonmegosztás is másképp zajlik, ha nincs szerződés külön a házasság után erről. Sok dologhoz egyébként is jobban joga van még mindig a házastársnak, mint az élettársnak, bár a jog is átállt némileg a trendekre.

A másik oldal meg az, hogy szeretném azt mutatni a gyerekemnek, hogy ez a normális és nem csak úgy járogatni meg együttéldegélni. Ennek súlya van és szeretném, ha azt látná, hogy nem csak úgy odapottyannak emberek és nem csak úgy együttmaradnak. Nem mellesleg, kedves gesztus. Szembe lehet köpni a hagyományt egész nyugodtan, de nem én leszek az a nő, aki bárki olyannak szül gyereket, aki még arra sem képes, hogy elvegye feleségül.

2017. júl. 10. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!