Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Rossz helyesírása miatt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rossz helyesírása miatt, megszakítanád az ismerkedést kezdeti fázisban?

Figyelt kérdés
2017. jún. 25. 20:04
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
30-as, sztem pont azért írta a kérdező, hogy olvas... azért az emberek többsége szépirodalmat ért alatta, nem Kolompár Rikárdó facebook-bejegyzéseit.
2017. jún. 26. 14:25
 32/38 anonim ***** válasza:

Nekem akkor tűnt fel, mennyire nem figyelnek oda erre a kiadók, amikor egy olyan 1000x oldalas könyvvel birkóztam, aminek szinte minden oldalán volt valami hiba, ami miatt volt, hogy újra kellett kezdenem a bekezdést, hogy megértsem, miről is van szó. Azóta észreveszem a többi könyvben is ezeket, addig nem tűnt fel, mert egy könyvben sem volt jelen ilyen mértékben ez a jelenség, ott fordult az én véleményem is egy nagyot az olvasás és a helyesírás kapcsolatáról. Aztán utána már abban is észrevettem ezeket a bakikat, amiket egyébként korábban már olvastam, de utána is újraolvastam (mert kedvenc könyvek egyike), és akkor már ott is feltűnt, hogy hoppá, hát ebben is hagytak hibát.

Azoknál meg ez halmozottabban probléma, akik csak nyomtatott vagy online sajtót olvasnak, mert ott még kevésbé foglalkoznak vele, hogy hogyan kerül ki 1-1 szöveg. Egyszerűen azok, akiknek erre figyelni kellene, elhanyagolják, és akkor csodálkozunk azon, hogy tömeges szinten rossz, pontatlan az emberek helyesírása?

2017. jún. 26. 14:29
 33/38 anonim ***** válasza:
Én is szépirodalomra értem.
2017. jún. 26. 14:29
 34/38 anonim ***** válasza:
Klasszikus kötelező olvasmányokban is vannak hibák, csak addig nem vettem észre én sem, amíg nem szembesültem azzal a borzalommal, amit a kiadó helyében ebben a formában inkább a szemétbe dobtam volna és kirúgtam volna a fordítót egy fillér nélkül...
2017. jún. 26. 14:40
 35/38 anonim ***** válasza:

Én is olvasok elég frissen kiadott könyvet, és azért elég ritka az, amiben tényleg elejétől végéig csapnivaló a helyesírás. Hibák mindenhol vannak, emberek dolgoznak a könyv lektorálásán is, tökéletes munka nem létezik. De azért olyan szarvashibákat, mint a milyen j-vel írva, nagy nevű kiadó kiadásában nem láttam még.

Plusz azért emellett a gyerekek suliban is tanulnak.

2017. jún. 26. 14:43
 36/38 anonim ***** válasza:

Szerintem az emberek többsége a klasszikusokkal kezdte. Napjaink bestsellereit egyszer lektorálják, azzal el is van intézve, értelemszerűen 1-2 ember igényességén múlik az egész könyvé. Egy igazi klasszikus esetében, ami a kötelezők közt is szerepel, vagy épp szakirodalommal más a helyzet, rengetegszer átfutott már a gépezeten újabb és újabb kiadásokban jelenik meg és sorolhatnám.

Olvasok regényeket, de alapvetően híve vagyok annak, hogy az ember a gyökerektől induljon el és igenis kapjon elő egy Goethe vagy Shakespeare művet, vagy olvasson Kinget, ha annyira nem akar visszamenni az időben, az ő könyvein is felnőttek páran és elnyűtték már őket olvasás közben.

Sajnos igazad van abban, hogy tragédia, ami a kiadóknál megy, egy ismerősöm most adatott ki könyvet, konkrétan a határidő előtt 2 nappal közölte a felelős emberke, hogy amúgy több hiba van most a könyvben, mint amennyivel az első kéziratot leadták és csúszik minden, ha nem pénzel magának valakit, aki vállalja, hogy átfutja is korrigálja, mielőtt a nyomdába vinnék, mert hibakereső versenyt lehetne indítani az olvasókkal... Arról nem is beszélve, hogy a nyelvezet sem az igazi. Értem ezalatt, hogy ha képes valaki a polcokra pakolni (és sikeresen eladni!) olyan könyveket, amikben a szexjelenetek igénytelenebbül vannak megfogalmazva, mint egy szakácskönyv,, nem helyén való szókinccsel, röhejes vagy orvosi szavakkal, akkor ki lehet egész bátran jelenteni, hogy kezd a könyvpiac is ott tartani, ahol a popzene, hogy minden a termelésre és a hatásvadászatra megy rá. Viszont ez már az off része, nekem csak vérzik a szívem érte, mert hobbi szinten foglalkozom írással és most puhatolózok az igények tekintetében, hogy mit hogyan kellene csinálni, ha szeretnék publikálni valamikor a távoli jövőben.:)

2017. jún. 26. 14:44
 37/38 anonim ***** válasza:

Ha értelmezhetetlenül ír, az már zavarna, meg a nagyon durva hibák, de a kisebbek nem.

Párom diszlexiás, rossz a helyesírása, mégis vele vagyok és szeretem. (Mondjuk ő igyekszik is fejlődni, nem csak nyafog, hogy jajj neki nem megy.)

2017. jún. 26. 14:48
 38/38 anonim ***** válasza:
Jó, még egyszer nem részletezem, KLASSZIKUSOKBAN IS VANNAK HIBÁK, aki érti, érti, aki felfogja, felfogja, aki képes szöveget értelmezni, az képes megérteni, hogy mit írtam, aki nem, az meg úgyis úgy marad. Én nem akadok ki mások helyesírásán, amíg az értelmezhető, érthető, és nem divatból ír hülyén. Mert vannak, akiknek ez nehézséget okoz, és az én diákéveimben még nem foglalkoztak a diákokkal olyan mértékben fejlesztő pedagógusok, mint manapság, van, aki úgy ír, ahogy tanulta, tanították, ha az hibás, akkor is (mert a pedagógus is hibázhat), és akinek nem szakmája, nem tanulja újra az új szabályok szerint, és ettől még lehet értelmes, értékes, szimpatikus, rendes ember valaki, hogy vét hibákat, hogy keveri a zöngés-zöngétlen párokat, hogy belevertek annak idején valamit, és nem áll rá az agya, keze arra, hogy más módon írja le... stb.
2017. jún. 26. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!