Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Rossz helyesírása miatt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rossz helyesírása miatt, megszakítanád az ismerkedést kezdeti fázisban?

Figyelt kérdés
2017. jún. 25. 20:04
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Igen. Bele sem kezdek ilyesmibe.
2017. jún. 25. 21:04
 12/38 A legrosszabb ***** válasza:
85%
Néhány hiba, elírás, félregépelés belefér, vagy még talán az, ha komolyabb szabályokat nem vágja, pl. sydneyi, sidney-i, monacói, San Marinó-i. Belátom, ezek még (hasra ütök: a földrajzi nevek, tulajdonnevek melléknévképzése) a gyakorlottabbaknak sem egyszerű. Szóval ha ezekkel nincs tisztában, az még nem gáz. Viszont ha ilyet látok, hogy "álltalános", "90ven", "3minc", "hadjátok", "elörre", "fojik", "megilyed", akkor szépen lehúzom a rolót.
2017. jún. 25. 21:04
 13/38 anonim ***** válasza:
Ha súlyos helyesírási hibákat vét akkor igen. Ne mondja nekem senki, hogy messengeren nem lehet odafigyelni arra, hogy: lessz, hüje, muszály. Sőt ilyet is láttam már: minddedj. Ez nem arra utal szerintem, hogy valaki siet az írással hanem, hogy igénytelen és buta. Azzal meg a beszélgetés is ilyen, tapasztalatból tudom.
2017. jún. 25. 21:08
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

soha nem a helyesírást nézem egy embereben, hanem a fogalmazás módját.

jó persze az ilyen súlyos hibákat mint a lessz meg az ojan stb. már én sem tolerálom, hisz ez már tényleg...hogy is mondjam értitek.

de pl. ha egy irkál helyett írkál -t ír, azért nem fogok lemondani róla.

amivel még ki lehet kergetni a világból, az a teccik és társai, amit általában a fiatal fészbúkos korosztály használ előszeretettel.

egyébként pedig a telefonon való írás senkit nem mentesít az alól, hogy helytelenül ír.

ékezetek nélkül is lehet "helyesen" írni, de az már igénytelenség ha a vesszőket és a mondatvégi írásjeleket elhagyja valaki. hisz ezek nélkül megváltozhat egy mondat mondanivalója is, vagy értelmezhetetlenné is válhat.

2017. jún. 25. 21:11
 15/38 anonim ***** válasza:
Ahol lehet, szeretem kikapcsolni az automatikus javítást írásnál, mert még a végén a program felülírja, amit írni akarok, és valami nagy hülyeség jön ki a végén. Jó ezeken nevetni időnként, de amikor folyton belejavít a program, és emiatt engem néznek idiótának, az már bosszantó.
2017. jún. 25. 21:13
 16/38 anonim ***** válasza:

#15 az online ellenőrzők 99,99%-ban megbízhatóak, mivel folyamatosan frissítik.

évek óta használom a félregépelések elkerülése miatt, és soha nem "írta még felül" a mondandómat.

az offline rendszerekben már más a helyzet, pl egy tört Word amit évek óta nem frissítettek, tud csúnya dolgokat csinálni :)

2017. jún. 25. 21:19
 17/38 anonim ***** válasza:
61%

Igen! Muszály(!), meg ilyesmi hibák miatt egyből :D

A múltkor chateltem egy sráccal. Megkérdezte: milyen országokba jártál már? Ööö na igen, írtam is, hogy milyen országokbaN? :D direkt így nagy N-el. Soroltam, visszakérdeztem, válasz: én Horvátországba meg Szlovéniába meg anyámba meg akármibe :D szóltam is neki, hogy tök alapvető dolog, hogy valaki azt rendesen, N betűvel a végén írja, és mondta is, hogy igaz, csak reflex volt, de mostantól odafigyel. A következő mondatában ugyanígy elhibázta! Megszakítottam kapcsolatot :D

Amúgy én helyesen írok, de van, hogy rövidítek meg ilyenek, itt se biztos, hogy tökéletesen írtam :D de az internet más, alapból helyesen írok, és nem mindegy, hogy az illető tudja-e, hogy rosszul írta, csak chatnyelven beszél, vagy kajak azt hiszi, hogy jól írta :D az mondjuk idegesítő, ha chaten is valaki pontot rak a mondat végére, én pl nagy kezdőbetűt se használok (tulajdonneveknél igen, de a legelső szónál nem)

22/L

2017. jún. 25. 21:21
 18/38 anonim ***** válasza:

Folyamatosan frissített céges használatú telefonnal és folyamatosan frissen tartott céges office csomaggal botlottam ilyen hibákba munkahelyen, rendszeresen, kollégákkal mindig jót nevettünk, mikor visszaolvasták, hogy ment el 1-1 üzenet, pedig ők nem is úgy írták le, én egyből lezártam az automata javítást, a figyelmeztetést meghagytam, de nekem egy szoftver ne javítson bele magától abba, amit leírok, mert lehet, hogy okkal írom úgy, ahogy leírtam, mert mondjuk nem magyar kifejezés, vagy éppen idézek valamit, ami úgy van írva (Fülig Jimmy sem lenne ugyanaz a szereplő, ha nem rossz helyesírással álmodta volna meg Rejtő Jenő).

Egyik volt informatikatanárom mondta egyszer, hogy nem kell feltétlenül megbízni ezekben a helyesírási ellenőrző programokban, jobb, ha mi egy kicsit jobban tudjuk, vagy ha bizonytalanok vagyunk, utánajárunk vagy másképp fogalmazunk (amit lehet).

2017. jún. 25. 21:25
 19/38 anonim ***** válasza:
57%
Maga a helyesírás közepesen fontos nekem, de múltkor nagyon kiábrándító volt a következő mondat: Úgy volt jönnek a haverok és zsá bulizni.
2017. jún. 25. 21:31
 20/38 anonim ***** válasza:
52%
Meg mikor egy csaj mondja: dzsaljunk, meg a dikk :D Ha ilyennel találkozok annak ellenére, hogy magyar csajról van szó, azonnal megszakítok velem minden kommunikációt.
2017. jún. 25. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!