Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok az olyan emberekről, akiknek a társkeresős profiljában sok a helyesírási hiba?
Az illető férfi/nő hosszasan jellemzi magát, majd leírja, milyen lenne számára az ideális pár. Nagyon szimpatikus, szívhez szóló, amiket leír, viszont a kialakult kezdeti szimpátiát nagyon csúnya helyesírási hibák árnyékolják be.
Pl.: "nem egyéjszakás kallandot keresek", "normális pasit keresek, szintén budapesti lakóhejjel", "csakis hosszú halyú lány jöhet számításba", és hasonlók...
Ha ilyet láttok, mi a véleményetek az illetőről? Ha egyébként fotói és jellemzése alapján szimpatikus, akkor sem ismerkednétek vele emiatt? Esetleg már 1-2 helyesírási hiba is képes lehet kiváltani ellenszenvet? Kijelenthetjük, hogy a helyesen írni nem tudó ember valószínűleg az élet más területein is igénytelen lehet?
Hogy látjátok ezt a témát?
Bonyolult dolog ez kicsit szerintem.
Ne menjünk bele miért, de sok iskola erőltetett olyan dolgokat amiket nem kellett volna és lelki alapon kialakult sok embernél diszlexia
24es vagyok, csak közben lemerültem
- nagyszüleim 80+osok is gyakran ejtenek hibát, mégis tökéletes gazdálkodó és templomba járó emberek
- vannak akiknek 4 osztály 10 év alatt jött össze, ők az általam látogatott társkereső oldalak tagajainak 50 %-át teszik ki (lányok). Azt gondoltam 15 évesen már ismerik a férjüket ...:) ..."hercegnők királylányok hercegek " legalábbis ilyen néven regisztrálnak na meg a lányok ..keh
- divat lett a + h "jah " keh"
-Ly/j nem ismerik
Nagyon durvákat nem viselem el de valamennyitől még szerintem lehet valaki rendes lány/pasi
na még egy gondolat:
nagyon begyorsúlt világot élünk...az a nő az enyém amelyiken fekszem kb..Ami ide vonatkozik sokan úgy érzik,ha nem küldik el rögtön az irományukat (szintén nem az elit emberek kategória,inkább az önbizalomhiányosak) valaki még megelőzi őket és nem olvassák vissza amit írtak.
Az én férjem diszlexiás, soha nem tudott helyesen írni, de nem is ezért mentem hozzá. :) Őt is nagyon zavarja, de nem tud mit tenni, ráadásul csúnyán is ír.
Ha e-mail-t kell írnia, vagy elektronikus formában valamit, általában megkérdezi tőlem, hogyan kell leírni egy-egy szót, amit nem tud. Egyébként pedig egyáltalán nem unintelligens bunkó!
Ökölszabályként kijelenthetjük, de érdemes felkészülni rá, hogy nagy kivételek is lehetnek.
Szóval a helyesírás is egy jelzője a színvonalnak, de nem abszolút jelzője.
Én például az sms-szlengre tudok kiakadni ("h","vok","mki", stbstb..), mert szerintem igénytelenség.
Engem zavar, igénytelennek tartom az ilyen embert. Ma már ott a szótár minden elektronikus szerkezeten, pirossal aláhúzza a hibákat fél pillanat kijavítani, még akkor is ha valamilyen probléma mondjuk diszlexia áll a háttérben.
Persze egy két hiba belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!