Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nagyon nagy lúzerság és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon nagy lúzerság és szánalmas lenne az ha csúnya pasiként egy átlagos kedves lányt azért utasítok el, mert csak érettségije van?

Figyelt kérdés
Én diplomás vagyok és nekem ez kevés...
2017. máj. 12. 23:29
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
96%

Fogalmi ellentmondás, hogy diplomával tanulatlan maradna valaki.

Talán azt akarta mondani, hogy az élet más területein tanulatlan. Az "okos" ember egyébként kibírhatatlan, ha az nem társul egy bizonyos bölcs türelemmel, miszerint nem kell mindig észrevenni és kiigazítani a másik tévedését.

A kérdezőnek: típuspéldája annak, hogy a diploma talán szakmai ismeretet adott, de intelligenciát nem. Az érettségizett tovább is tanulhat, szabad neki segíteni. Erre miért nem gondolsz?

Ha meg a diploma fontos, akkor sok csúnya lány van a diplomásak között is, legalább egyenszilárdságú lesz a kapcsolatotok szerkezete.

2017. máj. 13. 07:25
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Csúnya pasiként már az is csoda, ha egyáltalán szóba áll veled egy lány, úgyhogy igen. De szerintem is kitaláció a kérdés, mert ahogy már írtam, csúnya pasiként ez csoda lenne.
2017. máj. 13. 07:44
 23/44 anonim ***** válasza:
71%

Csak a műszaki diplomáról tudok beszélni. Annak a lényege hármas: elvont gondolkodásra tanít, alapismereteket ad, szemléletre nevel.

Ennyi.

Talán igaz, hogy az egyetemisták nagyobbik része a papírért jár oda, szerencsére az állások jó részében nincs is másra szükség. De belőlük sosem válik jó alkotó mérnök. Van olyan, aki sokra vitte, miután otthagyta az egyetemet. A legjobb példa Bill Gates. De akkor miért nem vagyunk körülvéve Bill Gatesekkel? Rengetegen hagyják ott az egyetemeket az első szemeszter után... Azért, mert ez egy rendkívül ritka kivétel, és nem szabály. A szabály az, hogy az ösztöndíjas, jeles diplomát szerzők válnak jó mérnökké.

2017. máj. 13. 07:58
 24/44 anonim ***** válasza:
92%

És ez milyen hatással van a párválasztásra? Csak mert kiemelted a felsőoktatás egyetlen szegmensét, de nem tudtunk meg semmi komolyat azon túl, hogy Bill Gatesből csak egy van.

2017. máj. 13. 08:10
 25/44 anonim ***** válasza:
65%
A te diplomád is erősen kérdőjeles, a helyesírásod alapján.
2017. máj. 13. 09:18
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, később valószínűleg meg fogod bánni, ha elhajtod.

Adhatnál neki egy esélyt, az még semmire nem kötelez. Lehet nem is illetek össze és a lány hagy majd el. Az is lehet, hogy kiderül, ő a másik feled.

Egy próbát megér ;-)

N29

2017. máj. 13. 09:58
 27/44 anonim ***** válasza:

A kérdés szerintem kamu, arra utalva hogy sok lánynak fontos a diploma.

Én diplomás vagyok és sosem volt fontos maga a diploma, de két dolog mindig nagyon fontos volt: az egyik a megegyező kulturális igény a másik pedig hogy ő maga miként éli meg hogy nincs diplomája. Olyanokkal szóba sem állnék, aki folyton azt hajtogatja hogy a diploma hülyeség, a diplomások mind bunkók stb, vagy azért sír mert nem akart tanulni és nem keres eleget. Ha valamilyen okból ő diploma nélkül is ki tud teljesedni, pl jó szakember, ács, autószerelő mittom én és szívesen végzi a munkáját, akkor nincs gond.

De papírtól függetlenül fontos számomra hogy egy férfi olvasott legyen, művelt, tájékozott. Viszont azt is megértem hogy ha valaki ezt állítja be szűrőnek társkeresésnél, mert bár vannak intelligens nem diplomás emberek, a társkeresőn azért sok suttyót ki lehet szűrni azzal, hogy diplomát vársz el. Ez csak egy ötlet hogy sokan ezért csinálják.

2017. máj. 13. 09:59
 28/44 anonim ***** válasza:
49%

Én nem bírom a nem-diplomás emberek többségét. Nekem alapvetően nem baj, ha valaki inkább szakmát tanul, vagy bármi más módon boldogul. De hihetetlenül felháborítónak tartom, amikor valaki hosszan ecseteli, hogy diplomát csak az idióták végeznek, egyébként is minden büfé szak, és bármilyen idióta el tudja végezni.

Ezek szerint akkor ők azok az idióták akik még a nyomorult büfészakot sem tudták elvégezni. Nem olyan egyszerű 3-6 évnyi tanulást időben előkészíteni, rávenni magad, közben dolgozni, hogy ne halj éhen, kibírni a vizsgaidőszakokat, ami minden egyes karácsonyi ünnepi időszak feláldozása a tanulás oltárán, meg jobb esetben csak a nyarad fele.

És a legjobb az egészben, amikor valaki próbál meggyőzni róla, minimálbér közeli fizetéssel, egy olyan munkával, amit gyűlöl, hogy megérte nem tanulni, mert...? De sose tud rá jó érvet mondani, de még sz

..r érvet se, hogy miért volt jó ötlet nem tanulni. Csak mondja, hogy a diploma hülyeség.

De ez az a pont, ahol vállat szoktam vonni, hogy jól van, hát minden ember tényleg nem lehet sikeres.

2017. máj. 13. 10:19
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos diplomák szakmai ismeretet sem adnak. Gondolok itt a kommunikáció, andragógia, közgazdász és egyéb szakokra. Nem akarok ezzel senkit megsérteni, én is ilyen szakon tanulok, ezért tudom. :D Ezek csak arra jók ha valamelyik munkahelyen elvárás a felsőfokú végzettség, akkor fel tudj mutatni valami szakterülettől függetlenül.

Kérdező, te milyen szakon végeztél?

2017. máj. 13. 10:22
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem lúzerség, ez egyszerű síkhülyeség, ami jól be is mutatja a magyar felsőoktatási rendszer "színvonalát".

De nyugodtan utasítsd csak vissza, elég lesz az a lány másnak :D

2017. máj. 13. 11:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!