Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Utálom már ezt az aljas szót, hogy kémia, ami a nőknek az Isten szó egy kapcsolatban? Hogy lehet ezt elnyomni bennük?
"Szerintem nézz már körül a főoldalon, hogy mennyiféle témakörben lehet kérdéseket feltenni és válaszolni, és utána gondold át, amit írtál... "
Az az ember, aki valóban tudatos, és valódi, szakszerű, biztos választ vár a különböző témákban felmerülő kérdéseire, keres egy szakembert, illetve egy tematikus oldalt, és vagy szakkönyvet. Nem pedig vadidegenek vélt, vagy valós tapasztalati és/vagy szakértelme alapján keres választ.
Párkapcsolati témában sokkal fontosabbak a környezetedben élő barátaid tapasztalatai - mert arról biztosan tudod, hogy valódiak, illetve ő is tudja, hogy a te esetedben mi a dörgés- mint egy teljesen idegen közeg "tapasztalatai". Egyébként részben igazad van, szarul fogalmaztam , helyesebben: harmonikus kapcsolatban élőknek nincs gyakoris hozzászólása a párkapcsolati szekcióban egészen egyszerüen azért, mert meg sem fordul a fejükben ilyen témákban elmerülni.
Azt írtad, te megerősítést kaptál ITT. Pedig valójában EZÉRT jöttél ide. Mert a környezetedtől te ezt nem vagy csak részben kaptad meg, vagy legalábbis, úgy érezted, hogy nem. Lényeges különbség. Mindenesetre, azt nem tudom megmondani, hogy jó, vagy rossz dolog e ez. Végsősoron téged megnyugtat. Ebből a szempontból pozitív. Abból a szempontból meg negatív, hogy nem tudhatató, mennyire valós alapokon nyugszik ez a "megerősítés".
De amiben tuti biztos vagyok, hogy a számtalan tökéletes párkapcsolatról regélő hozzászólások legnagyobb része szimpla önigazolás. Nem véletlen, hogy női hozzászólókról van szó 99% ban:) Másik topikokban férfiak is csinálják ezt, ám ők sikerességről beszélnek. Konkrétan arról, hogy ők milyen sikeresek, jól keresnek, megérte a sok tanulás és munka stb és ugyancsak a többségében "nyomorult" társakat okítják .
Érted, mire akarok kilyukadni...
# 31: Azzal kezdtem, hogy érdekel az emberi természet. Rólad például leszűrtem, hogy hajlamos vagy a saját értékrendedet, a szubjektív véleményed kötelező érvényűnek tekinteni. Más véleményt, gondolkodást, működésmódot nem tudsz elképzelni, mint a sajátod. Ami még inkább sajnálatos, hogy ennek alapján alakítasz ki hamis permisszákat: pl. aki itt hozzászól, annak nem lehet harmonikus párkapcsolata.
A feltételezésed azért téves, mert az emberek nagyon sokféleképpen működnek és gondolkodnak. Minden ember egyedi, saját szubjektív valósággal, és az ő valóságában másképp működnek a dolgok, mint a tiédben.
Nagyon-nagyon kevés információ alapján szeretnél véleményt alkotni. Pl. rólam nem tudhatod, hogy MIKOR regisztráltam ide, milyen motivációval, volt-e akkor épp párkapcsolatom, nem tudhatod, hogy hányszor nyilvánulok meg ebben a témakörben és hányszor a többiben. A párkapcsolatomba pedig pláne nem látsz bele. A fejedben kialakított kép alapján próbálsz megítélni, holott lehet, hogy a te elképzeléseid köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.
''A feltételezésed azért téves, mert az emberek nagyon sokféleképpen működnek és gondolkodnak''
Eddig olvastam. Szerintem bőven elég annyi ha azt mondom, hogy ez igy ebben a formában nem igaz. ( lsd nem lenne olyan tudomány h pszichológia, ami pontosan azt mondja, hogy LEHET általános megállapításokat tenni az emberről)
Akkor vessd össze azt, amit írtam arról, hogy részben pozitív, ha téged megerősít valamiben a gyk (vö egyéni megküzdési stratégia), illetve arról, hogy a pszichológia lényege éppen az ( megjegyzem, minden létező tudománynak ez a lényege, ami a saját vizsgálati tárgyát illeti, nem is lehet másképp), azzal amit te írtál.
Szimplán annyit tettél, hogy csökkentetted az általános érvényűség jelentőségét, a változókét pedig növelted. Önkényesen persze. Ami szerény véleményem szerint öreg hiba. Hogy miért? Azért, mert ez a út egyenesen a semmitmondáshoz vezet.
Dióhéjban: az a megállapítás, hogy minden ember egyedi és vagy különböző nem emberismereti, hanem Müller Péteri kategória.
De egyébként nem érdekes.
"csökkentetted az általános érvényűség jelentőségét, a változókét pedig növelted. Önkényesen persze."
Maradjunk annyiban, hogy te emeltél ki önkényesen a hozzászólásomból EGY tényezőt, növelve annak a jelentőségét, míg a többi felett átsiklottál, holott azok is szerepet játszanak az itt-létemben. Történetesen sokadik tényezőként soroltam fel a megerősítést, mégis ebbe kapaszkodtál bele. Önkényesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!