Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mennyire fontos a nőknek/férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire fontos a nőknek/férfiaknak az iskolai végzettség egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
Diplomás családból származom, mindenkinek volt/van rajtam kívül. Elég nehéz gyerekkorom volt,depresszió, szorongás, stressz. Már kezdek belőle kilábalni, de nem is ez a lényeg, hanem az,hogy (jelen esetben) a nőknél mennyire számít az iskolázottság? Nem jártam egyetemre, maximum büfészakokra tudtam volna bejutni (ne vegye magára senki), aminek én nem láttam értelmét. OKJ-s végzettségem van, hiányszakma, a fizetés is jobb,mint az átlag. Értelmes, kultúrált embernek tartom magam, jóképűnek tartanak mások. Amiatt,mert lusta voltam tanulni, valamint későn érő voltam (és ezeket félig magamra is vállalom) és nem vettem komolyan a dolgokat, nem nagyon tudtam megfelelő partnert találni. Mert mindenki, akivel "egy szinten lettem volna" szellemileg, egyetemre jár/járt(még fiatal vagyok). Szóval ez lenne a kérdésem, ennek a túlgondolt gondolatmenetnek végén, van esélyem a "magasabb szinten lévőknél"?

2016. nov. 14. 17:44
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
nem számít az iskolázottság ami fontos az az intelligencia és az egymásra szánt minőségi idő. hasonló nézetek a párkapcsolatról világról az iskolázottság nem első.
2017. febr. 4. 18:52
 42/62 anonim ***** válasza:
Nekem apámnak nincs felsőoktatási végzettsége, anyámnak van, sose volt belőle probléma.
2017. febr. 4. 18:56
 43/62 anonim ***** válasza:
Kábé egy szinten legyünk szellemileg, végzettségtől függetlenül. Illetve ne nézze le az én diplomámat (volt már ilyen, rögtön kiadtam az útját).
2017. febr. 5. 10:37
 44/62 anonim ***** válasza:
A kölcsönös szerelem a fontos.
2017. márc. 6. 20:43
 45/62 anonim ***** válasza:
Nem sokára diplomázok,de ezt a partnereimtől sose vártam.Viszont érettségi után nálam egy csak nyolc osztállyal rendelkező emberke labdába se rúghatott.Érettségit vagy szakmát minimum elvártam végzettségileg.Nem hiszem,hogy az én anglisztika diplomámmal-ami majd lesz- le kéne néznem azért valakit,mert szakmát tanult.Annak is meg vannak a maga buktatói meg azon belül is lehet fejlődni.Na meg szakmunksából pont,hogy hiány van,tehát ha jól csinálja a szakmáját,szépen lehet vele keresni.Pl. egy asztalos,ha tényleg ügyes,olyan szép dolgokat létrehozhat,hogy fú-apukám erre ékes példa-.Igaz,valahol bezártak az asztalos műhelyek,de másik szakmát ingyen ki lehet még tanulni,amiben fejlődhet.Mert nekem az pl. nem lenne pálya,ha a pasasom asztalos lenne,de neki semmi életcélja azon kívül,hogy árút pakoljon.Ideiglenes melónak persze,megteszi,de az,hogy ezen felül semmi célja ne legyen,nekem váló ok lenne.
2017. márc. 20. 18:03
 46/62 anonim ***** válasza:
48%
Előző, a te értékrendszered szerint mi számít életcélnak? Pl a lehetséges, potenciális párod milyen céllal létezzen és mivel kapcsolatban - a munkavégzés terén, vagy pedig egyébként?
2017. márc. 20. 20:33
 47/62 anonim ***** válasza:

Én diplomás férfi vagyok, de pl. most éppen udvarolnék egy szakmát tanult lánynak, aki helyes. Sajnos van pasija...

Ill. van egy másik szakmát tanult csaj is aki tavaly tettszett, de neki is van pasija...

Úgy értem, hogy van pasijuk, hogy vőlegényük, azaz nem akarnak ismerkedni.

Sohasem a van-e munkád, meg a van-e diplomád érdekel ismerkedés közben.

Diplomások között viszont tapasztaltam, hogy pl. informatikus, pszichológus, bölcsész, orvos, jogász csajoknál nekem nem sok sikerem volt, miután megtudták a másmilyen TTK-s diplomámat. A biológus, pénzügy-számviteles, tanár, nővér, pedagógus, gyógypedagógus, stb. diplomás lányoknál már inkább. Sajnos vannak kasztok...

A mérnököt azért nem írtam, mert alig van ott pár lány a sok fiú között, szegényeket "szétszedik".

2017. márc. 20. 20:56
 48/62 A kérdező kommentje:
Azért is érdekes ez a téma,mert pl a legtöbb diplomás ismerősömnél jóval nagyobb lexikális tudással és élettapasztalattal rendelkezem. A család mondta mindig anno, hogyha nem megyek egyetemre, akkor a lányok rám se hederítenek majd a jövőben, és én erre mindig azt válaszoltam, hogy aki alapból lenéző ilyen szempontból, az egyáltalán minek kellene nekem? Ha 4322 diplomám lenne, ezt akkor is így gondolnám egyébként.
2017. márc. 20. 21:28
 49/62 anonim ***** válasza:
0%
Én azt várom el, amit én is nyújtok: egy egyetemi diplomát.
2017. márc. 30. 09:47
 50/62 anonim ***** válasza:
59%
Kérdezd meg tőlük.
2017. márc. 30. 09:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!