Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mennyire fontos a nőknek/férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire fontos a nőknek/férfiaknak az iskolai végzettség egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
Diplomás családból származom, mindenkinek volt/van rajtam kívül. Elég nehéz gyerekkorom volt,depresszió, szorongás, stressz. Már kezdek belőle kilábalni, de nem is ez a lényeg, hanem az,hogy (jelen esetben) a nőknél mennyire számít az iskolázottság? Nem jártam egyetemre, maximum büfészakokra tudtam volna bejutni (ne vegye magára senki), aminek én nem láttam értelmét. OKJ-s végzettségem van, hiányszakma, a fizetés is jobb,mint az átlag. Értelmes, kultúrált embernek tartom magam, jóképűnek tartanak mások. Amiatt,mert lusta voltam tanulni, valamint későn érő voltam (és ezeket félig magamra is vállalom) és nem vettem komolyan a dolgokat, nem nagyon tudtam megfelelő partnert találni. Mert mindenki, akivel "egy szinten lettem volna" szellemileg, egyetemre jár/járt(még fiatal vagyok). Szóval ez lenne a kérdésem, ennek a túlgondolt gondolatmenetnek végén, van esélyem a "magasabb szinten lévőknél"?

2016. nov. 14. 17:44
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
67%
Jó, magyar egyetemet végeztem. Volt takarítónő barátnőm is, de inkább a hasonló végzettségűek között keresek. Igaz, hogy nem a papír számít, de a szemléletmód igen, és tapasztalat szerint minél magasabb végzettségű a barátnőm, annál jobban kijövök vele. Vagyis mint látszik, ha úgy adódik, akkor nem zárok ki senkit, de kevés az esély hogy egyáltalán ismerkedjek egy jóval alacsonyabb végzettségűvel. 40f
2016. nov. 17. 00:53
 32/62 anonim ***** válasza:
63%

Én 2 egyetemet végeztem el, Közgáz és Sorbonne a legmagasabb pontszámú szakokon.E mellett több tanfolyami papírom is van. 3 nyelven beszélek anyanyelvi szinten. Dolgoztam külföldön, belföldön, magyar cégnél, multinál, szinte mindenhol a világban.És ennyit a papírokról.

Sokat utaztam és utazok mai napig, sokféle emberrel találkozom,a szobainasoktól az elnök vezérigazgatókig de szerintem nem a papír dönti el hogy ki milyen.

Én a takarítónővel is szivesen elbeszélgetek, ha lehet értelmesen és az igazgatói pozícióban lévő embert is ignorálom ha nem lehet vele normálisan két szót váltani. Mert a kulturát, intelligánciát nem a papírral együtt adják. Ennek sajnos itt Magyarországon van a legnagyobb kultusza.

A papír, a pénz nem minden.Ezeken boldogságot soha nem tudsz venni.

2016. nov. 17. 08:55
 33/62 anonim ***** válasza:
50%

Mennyi okos itt a gyakorin!

De az eletet meg itt tanuljatok?!

A kerdesedre valaszolva:

Nem,sajnos,nincs "eselyed magasabb szinten" levoknel,mert alarendeltnek fogod magad erezni.

2016. nov. 17. 15:40
 34/62 A kérdező kommentje:
Volt barátnőm egyetemre járt, és nem éreztette velem,hogy kevesebb vagyok, sőt. Én is annak a híve vagyok,hogy mindenkit az alapján ítéljünk meg,hogy hogyan viselkedik másokkal.
2016. nov. 17. 18:12
 35/62 anonim ***** válasza:
100%
Nem követelmény nálam, viszont talán nagyobb eséllyel értelmesebb akinek van dipije. Persze hosszú távon a diplomás is bizonyítani tudja az értelem hiányát, és akár egy diploma nélküli is meg tud győzni arról, hogy nem fogyatékos. Az esélyt mindenkinek megadom, aztán idővel kiderül :)
2016. nov. 27. 20:08
 36/62 A kérdező kommentje:

"Akár egy diploma nélküli is meg tud győzni arról, hogy nem fogyatékos."

De szép példa :D

2016. nov. 27. 22:15
 37/62 anonim ***** válasza:
100%

Utálom azokat az embereket, akik a végzettség alapján ítélnek meg másokat. Legyen szó diplomásról vagy szakmunkásról, mindkét oldalról undorító dolog.

A párommal már 8 éve együtt vagyunk, neki két szakmája van, nekem egy diplomám. Van amihez én értek, van amihez ő. Szeretjük egymást; sosem volt probléma köztünk a végzettség miatt.

Kérdező, messziről kerüld el azokat, akik a végzettséged miatt lenéznek.

2017. jan. 7. 20:20
 38/62 A kérdező kommentje:
Köszönöm, próbálkozom. Egyébként is értelmes embernek tartom magam, a lexikális tudásom is elég jó, az agyam is gyorsan jár. Nem úgy alakult az életem, ahogy akartam, csupán ezért nem mentem azon az úton, ahol mások. Csak azt nem szeretem,amikor valaki a suliról kérdez és amikor elmondom, hogy OKJ-s végzettségem van, lenézően tekintenek rám.
2017. jan. 7. 20:38
 39/62 anonim ***** válasza:
Szia! Megkérdezhetem, hogy milyen okj-t végeztél el?
2017. jan. 8. 11:40
 40/62 anonim ***** válasza:
79%

megmondom őszintén, nekem elég fontos, de ez azért van, mert diplomások között az ember könnyebben talál olyat, aki kicsit hasonló értékrendű. Diplomások között is van bőven felszínes ember, pl. a munkahelyemen két diplomás nő folyton a hajáról/körméről/csizmákról és hasonló ostobaságokról beszél, hallgatni is borzalmas, irritálóan buták.

Engem más témák érdekelnek, és jó, ha a férfi is tud olyasmiről beszélgetni, ami engem érdekel. sajnos ez most maradéktalanul nincs így, bár a társam is diplomás ember, de ő nem szívesen olvas, és én pedig mindig fejlesztem magam, és érzem a különbséget, félek is, hogy a jövőben nőni fog közöttünk a különbség. Ugyanakkor ő más dolgokban jobb, pl. érzelmileg sokkal melegebb szívű, mint én, ami nekem úgymond "jól jön" cserébe, és mindig mondja, hogy általam sokat nyert ő is, mert jobban kinyílt a kultúra felé az élete.

Mindent összevetve nekem nem a diploma lenne a fontos, hanem, hogy szellemileg hasonló kaliber legyünk, vágjon neki is az esze, akarjon tanulni/fejlődni, de sajnos kevés az ilyen férfi.

Persze, akinek nincs diplomája, az könnyen mondja, hogy az csak egy papír, de ez nem így van, és ezt tényleg csak azok mondják, akiknek nincs diplomájuk. Az egyetemi évek alatt rengeteget lehet fejlődni világlátásban, személyiségben. Rengeteg kitartás, ész, stb. kell hozzá, már ha egy normális egyetemről van szó.

2017. febr. 4. 17:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!