Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mennyire fontos a nőknek/férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire fontos a nőknek/férfiaknak az iskolai végzettség egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
Diplomás családból származom, mindenkinek volt/van rajtam kívül. Elég nehéz gyerekkorom volt,depresszió, szorongás, stressz. Már kezdek belőle kilábalni, de nem is ez a lényeg, hanem az,hogy (jelen esetben) a nőknél mennyire számít az iskolázottság? Nem jártam egyetemre, maximum büfészakokra tudtam volna bejutni (ne vegye magára senki), aminek én nem láttam értelmét. OKJ-s végzettségem van, hiányszakma, a fizetés is jobb,mint az átlag. Értelmes, kultúrált embernek tartom magam, jóképűnek tartanak mások. Amiatt,mert lusta voltam tanulni, valamint későn érő voltam (és ezeket félig magamra is vállalom) és nem vettem komolyan a dolgokat, nem nagyon tudtam megfelelő partnert találni. Mert mindenki, akivel "egy szinten lettem volna" szellemileg, egyetemre jár/járt(még fiatal vagyok). Szóval ez lenne a kérdésem, ennek a túlgondolt gondolatmenetnek végén, van esélyem a "magasabb szinten lévőknél"?

2016. nov. 14. 17:44
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
78%

19: majdnem minden OKJ-s szakmával lehet jól keresni, a lényeg hogy igazán jónak kell lenni az adott dologban ;)

És hogy mennyire fontos? Inkább az alacsonyabb végzettségűek érzik a fontosságát. Tapasztalat :)

2016. nov. 14. 20:52
 22/62 A kérdező kommentje:

Nem egy hétköznapi szakot végeztem, elég kevesen csinálják, magas szintű volt az elméleti/gyakorlati rész sok-sok vizsgával. Mint mondtam,egyetemen akartam,de oda nehéz bekerülni.

Ilyen marketing-kommunikáció stb szakokkal nem sokat kezdenék, maximum többet lehetne írni az önéletrajzba.

2016. nov. 14. 21:20
 23/62 A kérdező kommentje:
Ha tényleg kérdezted, és nem gúnyolódásból hogy melyik az az OKJ-s szakma,ami hiányszakma,akkor például ott van az informatikai irány.
2016. nov. 14. 21:22
 24/62 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ott rontod el, olyan hiedelmed van, miszerint az emberek a végzettség alapján választanak partnert. Nagyon nem, már aki normális. Sokkal fontosabb az, hogy milyen céljai, tervei vannak a másiknak és hogy milyen lelkületű ember. B aszhatod, ha 500-at keresnél havonta, meg mindenféle kitüntetésed van, miközben emberileg nulla lennél.
2016. nov. 14. 21:42
 25/62 A kérdező kommentje:

Gondolom nem olvastad vissza,amiket írtam. Példának okának azt,hogy így lettem nevelve,hogyha nem vagy diplomás,vagy nem olyanokkal veszed körül magad, akkor egy senki vagy. Engem is lenéznek odahaza, hiába mondja azt anyám,hogy nem.

Még mindig arra irányult a kérdés,hogy másnál mi van, nem nálam, mivel nekem az ismerősi körömben is az egyetemre járó ismerőseim furcsán néztek rám,amikor mondtam,hogy szakmát tanulok okj-n, nem pedig egyetemen vagyok. Hiába volt az az adott ember marketing szakon, neki az egy szint, amit én nem ütök meg szerinte.

2016. nov. 14. 21:46
 26/62 anonim ***** válasza:
melyik szakra szerettél volna bejutni bscre amire nem tudtál volna? mérnökinfo vagy szoftverfejlesztő? infó vonalon milyen okj van a rendszergazdán kívül?
2016. nov. 15. 02:21
 27/62 anonim ***** válasza:
84%
Nekem maga a diploma megléte nem annyira fontos, de attól függetlenül én is az egyetemisták, végzettek között keresgéltem anno, mert közöttük, ha tetszik, ha nem, nagyobb eséllyel találtam olyat, akivel szellemileg egy szinten vagyok (nyilván én is egyetemista, ill. végzett voltam). Ez pont érdekesen jött ki, mert párom akkor még egyetemre járt velem egy órára, amikor először megismerkedtünk, aztán 1 évre rá, amikor újra találkoztunk, kiderült, hogy abbahagyta egy időre, mert volt egy mumus tárgy, amiből többször nem ment át (a többi megvolt). Szóval a kapcsolatunk első 2 évében nem volt meg a diplomája, de közben sokkal tájékozottabb, olvasottabb volt, mint sok már végzett. Időközben befejezte amúgy, sikerült megcsinálnia.
2016. nov. 15. 09:37
 28/62 anonim ***** válasza:
65%

Nálam számít(ott) a végzettség. Nem szentírás, tehát nem utasítottam el senkit CSAK amiatt, mert nincs diplomája. Úgy tudnék fogalmazni, hogy a sok szempont közül EGY volt a diploma.

Hangsúlyozni szeretném: nem nézek le senkit, akinek nincs diplomája, egyszerűen csak az én értékrendemhez, életstílusomhoz, gondolkodásmódomhoz, érdeklődési körömhöz jobban passzol egy értelmiségi.

A páromnak két diplomája van, és jelenleg is egyetemre jár. Én ezt nagyon értékelem benne, azt látom, hogy folyamatos a fejlődésre való igénye, ha valamit el akar érni, azért tesz is.

Nálad is inkább a szemléleteddel lett volna problémám, hogy te magad degradálod a diploma hiánya miatt, de eszedbe nem jut, hogy tegyél ellene. Nekem annak idején az egyetemen volt 70 éves évfolyamtársam is! Sose késő tanulni...

2016. nov. 15. 10:38
 29/62 anonim ***** válasza:
73%

itt a 28assal egyet értek.. Nagyon fontos az azonos szint egy kapcsolatban.

Nekem nincs diplomám mert 2 év után nem jártam be, így jelenleg kénytelen vagyok a diplomát igénylő munkakörökre diplomást felvenni hogy legyen olyan diplomám.

De ez nem elég, mert bár javarészt tudok velük beszélgetni, de mélységeiben máshogy látom a világot, és míg szakmailag megértjük egymást sok esetben a világról alkotott véleménye más.. Egy párkapcsolatban fontos hogy a két fél megértse egymást, vagy az a fontos hogy ne beszéljenek.. De ha beszélnek akkor a hasonló szint fontos..

2016. nov. 15. 10:50
 30/62 A kérdező kommentje:

Sosem késő tanulni, de én nem igénylem a diplomát. Értelmes szakra nem tudnék bejutni és nem is akarnék.

Nem akarok senkit se támadni,de folyton rám térünk ki, hogy én miért nem csinálom ezt-azt, közben nem ez volt a kérdés.

2016. nov. 15. 11:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!