Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Alkalmatlan vagyok párkapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Alkalmatlan vagyok párkapcsolatra?

Figyelt kérdés
Már volt egy komoly kapcsolatom, de ott is én voltam aki szakitott. A mostani is komoly, ahogy közeledünk a következő lépéshez, ahhoz, hogy összeházasodjunk, egyre jobban beijedek. Nagyon a szivemre tudok venni dolgokat, és nagyon aggodalmaskodó vagyok. Mindig van valami bajom, egyszer az, hogy a párom nincs eleget velem, máskor az, hogy nem megyünk sehova. Alkalmazkodnom kell, az elvárásoknak eleget tenni. Dolgozni, vezetni a háztartást, háborúzni a másikkal hogy kinek mina dolga (sok helyen látom ezt). Aztán miután eleget teszek minden téren, szüljek is gyereket de ne is csak egyet, ja meg legyek tip-top mindig. Aggódjam magam halálra ha valamelyik téren nem teszek eleget. Nem érzem magam elég jónak, és ezt annak köszönhetem, hogy a visszajelzés felém az az, hogy nem vagyok elég jó. A páromnak még elég jó is vagyok de pl a szüleimnek nem. Sőt, még idegen emberek is felhatalmazva érzil magukat arra, hogy megmondják mit hogy kellene tennem a sajátéletemben. Már sikerült olyan munkahelyet találnom, ahol elvonulhattam az emberek többségétől. Attól tartok az egész életem erről fog szólni, hogy mindig valaki elégedetlen lesz velem. A házasság ötletétől is e miatt kezdek elzárkózni egyre jobban. És azt hiszem nincs az az ember, akivel meg tudnék ilyen módon lenni. Mi a véleményetek?
2016. aug. 15. 17:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Rettenetesen görcsös vagy, lazulj már egy kicsit, így nem lehet élni. Minek aggódsz ennyire a jövőn? Valószínűleg teljesen máshogy lesz, mint ahogy most idegességedben ide leírtad.

Csak annyit tervezz előre, amennyi feltétlenül szükséges. Örülj a percnek, a többit majd megoldja a sors.

2016. aug. 15. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Tök általános dolgokat írtál, nem kellene ezen agyalni. Ha szereted a párod, akkor arra koncentrálj. Ha neki elég jo vagy, akkor mi a baj? A véleményem az, hogy belehajtod magad egy teljesen fölösleges problémába, ami tönkre fogja tenni a maradék önképedet is, ha folytatod. Higgadj, és élvezd azt amid van!
2016. aug. 15. 18:08
 3/6 Blade Bone ***** válasza:
Nem vagy alkalmatlan, csak nem becsülnek meg, nem bátorítanak, hanem navigálnak. Ami nem is tudom kinek jó... Ez inkább leterhelő kapcsolatnak tűnik, mintsem fejlődőképesnek.
2016. aug. 15. 18:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Jaa, értelek...

Ezt picit le kell rendezned magadban, hogy csak saját magadnak kell megfelelned (na meg a btk-nak :D ). Nem szabad, hogy külső dolgok, mások befolyásoljanak.

Ha nem szeretnél komoly párkapcsolatot, akkor szállj ki... :/

Nem gondolom, hogy alkalmatlan lennél, csak mondjuk lehet te egy nyílt kapcsolatban tudnál élni...

2016. aug. 15. 18:52
 5/6 anonim ***** válasza:
buta és tapasztalatlan vagy, majd egyszer felnősz gondolatban is
2016. aug. 15. 19:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindenki máshogy működteti a kapcsolatait, máséból nem tudsz elég jól tanulni, kellenek a saját tapasztalatok is. Fontos, hogy ne sztereotípiákból indulj ki, és főleg ne máséból. Sok mindent furcsán látsz, de ez nem a te hibád, neked is kell a párkapcsolat, mint bárki másnak.

Van, aki háromszor válik és negyedszerre is ugyanolyan szűrőkkel, ugyanabból a halmazból választ ugyanolyat, és csodálkozik, hogy megint nem sikerült. (Ilyen például anyám, de nyilván ő nem rontott el semmit.)

A legfontosabb, hogy képes legyél az önreflexióra, ne játszmának tekints egy vitát, akkor tudsz lélekben fejlődni. Senkinek sem kell megfelelni, csak hallgass a belső hangodra, onnan mindig súgnak neked, amikor dönteni kell. Ha valamit nem szeretnél csinálni, akkor ne tedd.

2016. aug. 15. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!