Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miert nezik le sokan a falusi lanyokat?
Már megint az a fránya általánosítás...
20 éves lány vagyok és volt lehetőségem mindkét lakóhely típust megtapasztalni, elég éles kontraszttal. Nem tapasztaltam ilyesfajta lenézést és elmondhatom, hogy mindkét helyen találkoztam többféle emberrel.
Ismerek olyan falusi lányokat akik a lábukat sem tették még ki a kertbe és olyan városi csajt aki hétvégente kijárt a tanyájukra és ott dolgozott.
Hozzátenném, hogy a gyermekéveimet falun töltöttem és még az ízig-vérig "paraszt" nagyimnak sem volt érdes a keze :D Nem lőttünk puskával (miért is tettük volna??), nem horgásztunk és fiús dolgokat sem csináltunk..
Az általad felsorolt dolgok szeretete inkább a társadalmi rétegről és a személyiségtől függ.
Elég érdekes a világnézeted.
Ja és hogy konkrétan a kérdésedre válaszoljak. A falusi embereket azért nézik le, mert tapasztalataim szerint itt sokkal több a tanulatlan, beszűkült nézetű, másokat emiatt elítélő, "fogalma nincs a világról" ember. A többségük jól elvan a kocsma-templom-iskola háromszögben és nincs igényük többre, viszont azokat nem értik meg akinek van.
Kollégám pont az ilyen nőket szereti igaz ő faluból költözött Bp-re. És egyébként az én párom is Alföldi földtúró családból származik. Nagyon sok pozitív tulajdonsága van, hátrányai, hogy nem nyitott az új dolgokra, nem nagyon szeret beszélni de egyébként imádom.
39/F
Persze nem érdes a keze, akkor nem is élnék vele, nekem is puha a kezem férfi létemre :-)
Micsoda általánosítások:)
Falusi vagyok, van kertünk, vannak zöldségeink, de nem kemény, nem érdes a kezem, mert kesztyűben dolgozok. Állatot nem tartunk. Ha bevásárolni megyünk, beülünk az autóba/buszra és elmegyünk a városi teszkóba.
(szerintem lassan nem éri meg zöldséget nevelni, mert lelopják a cigók, leeszik az őzek, tönkremegy a napon stb)
Főzni azóta tudok, hogy egyedül lakok, kirándulni sosem szerettem, horgászni nem tudok, puskával szívesen lőnék, de minek. Traktorunk sincs, a piát sem bírom.
Szerintem már nagyon kevés tipikus paraszt létezik, nem lehet megélni belőle. Aki meg ezzel foglalkozik, az nagyban csinálja, és nem biztos hogy ő lesz az, aki kimegy földet túrni.
#16:
Hát ezek rohadt jó programok.
Kár, hogy dunántúli vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!