Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha senki sem szimpatikus?

Figyelt kérdés
Már 2 éve szingli vagyok, jól nézek ki, le szoktak szólítani az utcán, ugy érzem két társkeresőn mar minden szóbajöhető férfi írt nekem, de senkivel nem érzem, hogy szívesen beszélgetnék, vagy akár lefeküdnék. Tudom, hogy nagyon bezárkóztam mostanában, és két emberen kívül minden kapcsolatom leépítettem, de egyszerűen nem élvezem a társaságukat már. Szeretnék valakit akivel jól érzem magam, ezért is társkeresőzök. Egyedül is jól el szoktam lenni, de tudom, hogy ez nincs rendben. Csak akkor beszélgetek mással, ha muszáj, kerülöm ezeket a helyzeteket. Van pszichológus ismerősöm, szintén leépítve, voltam már másiknál is, kidobott pénz volt. Szóval ez nem opció. 26/L
2016. máj. 13. 11:55
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Talán lépj ki az ajtón, csukd be az ajtót, és menj ki a világba és ott ismerkedj, a külsőn, a külső vonásokat hamar leveszed legalább. És sokkal gyorsabb és sokkal kevesebb idő b**aszol el azzal ha mégsem jó.
2016. máj. 13. 11:57
 2/26 A kérdező kommentje:
Szóval erőltessem magamra azt, ami kellemetlen, hátha sikerül hozzászoknom?
2016. máj. 13. 12:00
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Maradj szingli. Így jár, aki nem él a lehetőségeivel. Mi mást lehetne erre mondani?
2016. máj. 13. 12:05
 4/26 anonim ***** válasza:
74%

"voltam már másiknál is, kidobott pénz volt"

Elmentél egy alkalommal, és attól vártál csodát? Én két év terápia után váltam alkalmassá normális párkapcsolatra.

2016. máj. 13. 12:29
 5/26 anonim ***** válasza:
Ami nem megy, ne erőltesd. Majd ha nem keresed, összefutsz vele véletlenül.
2016. máj. 13. 12:31
 6/26 A kérdező kommentje:
Három alkalommal voltam, a negyedik beszélgetésért már nem akartam fizetni, mivel igen, úgy éreztem a beszéltetésemre akárki képes. Mondjuk az ismerősöm és az ő szaktársai miatt sem voltam nagy véleménnyel a pszichológusokról.. de igen, ennyi idő után vártam volna, hogy legalább szívesen menjek oda beszélgetni, esetleg jobban érezzem magam az alkalmak után, vagy közben.
2016. máj. 13. 12:51
 7/26 A kérdező kommentje:
Az elmúlt két évben én is vártam, de egyre zárkózottabb mogorvább és elutasítóbb vagyok. Már az is zavar, ha valakinek túl közel vannak a szemei, esetleg valami olyat szeret, amit én nem. Ez lehet apró dolog, mondjuk egy film, és már is arra gondolok, mégis milyen ember szerethet ilyen filmet..és ennyi. De ezt már étellel, szóhasználattal vagy ruhadarabbal is eljátszottam.
2016. máj. 13. 12:58
 8/26 anonim ***** válasza:
Te most komolyan azt mondod, hogy lenéztél valakit az alapján, hogy milyen kaját szeret?
2016. máj. 13. 13:05
 9/26 anonim ***** válasza:

A pszichomókusnál sokkal hatékonyabb, ha magadban is képes vagy felismerni a hiba okát, hogy mi okozza a zárkózottságot. Bizonyára lassan alakulhatott ki, de valahonnan elindult, valaminek át kellett kattanni benned. S azt kell magadban felidézd, hogy milyen érzések, hatások értek azóta, amelyek méginkább elmélyítik benned a zárkózottságot. Hidd el, ha megnyitod a lelked, egyre többen lesznek szimpatikusak is. Ez egy ördögi kör. Először neked kell a változás rögös talajára lépni, s veled együtt fog változni a világ is. Tudom, sokkal könnyebb leírni, mint megvalósítani, de van már ezirányú tapasztalatom. :) Kitartás!

33/F

2016. máj. 13. 13:08
 10/26 anonim ***** válasza:

# 6: Az, hogy a terápia mennyire hatékony, rajtad is múlik. Ha csak felszínesen fecsegsz, abból nem lesz eredmény. Ha azt várod, hogy jobban legyél varázsütésre, abból nem lesz eredmény. A terápia fájdalmas. Nagyon. Amikor a legrosszabbul vagy, na akkor kezd el igazán hatni.

Ha nem tudsz megnyílni, az nem a terapeuta hibája (bár tény, hogy vannak kóklerek is, de akkor sem az a megoldás, hogy feladod, hanem ha tényleg változást akarsz, keresel egy JÓ pszichológust).

Elárulom, hogy ezzel a kötődési zavarral, ami neked van, még ha lenne is kapcsolatod, abban sem éreznéd jól magad hosszú távon. Nekem is hasonló volt, és hiába voltak kapcsolataim, magányosnak éreztem magam. Nagyon sok intenzív és igen, fájdalmas önismereti munka kellett ahhoz, hogy végre képessé váljak harmonikus párkapcsolatra. Amíg csak azt vártam, hogy valakivel jól érezzem magam, nem működött. Ugyanis én voltam az, aki képtelen volt bárkivel is jól érezni magát, nem másokon múlt.

2016. máj. 13. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!