Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beszédhibával, hogy érdemes ismerkedni?
Nem erősen de dadogok és komoly frusztrációim vannak emiatt, ezért ismerkedni sem nagyon ismerkedem. Vannak itt hasonlóak akik beszédhibával be tudtak csajozni?
26/F
Nekem van, az R betűt nem jól ejtem. :(
Sokáig zavart és inkább csendben voltam. Mára megtanultam élni ezzel. Kicsit kerülöm azokat a szavakat, amiben az r hangsúlyos, de ez inkább már tudat alatt teszem. Régen néha kinevettek emiatt, de most én is 26 vagyok. Határozott vagyok, és ha nem tudnám h rosszul ejtem fel sem tűnne mások reakcióból. Nem is emlékszem mikor említette ezt valaki...
Sztem nem kell másképp ismerkedni, ez van...
Én is dadogok és eléggé gátlásossá tesz, de maga a beszédhiba egy csajnak sem jelentett problémát, akihez eddig valami közöm volt.
Keress logopédust és/vagy gyakorold önállóan a beszédet otthon.
Mesélj vicceket és mond sokat, hogy "mimimicsoda reremek közönség!"
vagy légy zenész mint Scatman :) Ő is dadagással küzdött és mégis milyen sikeres lett és a felesége is szerette és igazi ikon volt a németeknél meg a japóknál.
A fő kérdést látván egyből ennyi ugrott be: írásban.
Miután már megismert valamennyire és megkedvelt, élőben sokkal kevésbé lesz zavaró a dadogás, amit mellesleg, szerintem mint hallgató, simán könnyen meg lehet szokni, van ismerősöm, aki dadog, ha vele beszélek, szinte észre sem veszem, hacsak direkt oda nem figyelek. És azt mondod, nem is erősen dadogsz. Akkor meg? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!