Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő házastári szerződés esetén?
Csak úgy mennék bele esküvőbe, ha valamilyen szerződésben a hölgy elfogadja azt a feltételt, ha válásra kerül sor, nincs egyik fél részéről sem gyerektartás illetve heti vagy 2 heti felbontásban mindkét szülő neveli a gyereket? Nőknek mi erről a véleménye? Ti belemennétek?
Ez arról is szól, hogy ha már van gyerek, akkor az ő érdekeit kell nézni. Szóval nincs olyan egyik fél részéről sem, ha már be lett például valamelyik oviba, suliba iratva, az egyik gondol eggyet és elköltözik 2 várossal odébb és vinné a gyereket. Szépen ott kell munkát keresni, ha kell wc pucolóként és kész, mert így láthatná csak mindkét szülő a gyereket rendszeresen.

🤣🤣🤣🤣🤣
A sajat gyetek mas...
Baromira mas ...
Aki ilyen feltetelekkel akar gyereket az tenyleg nem tudja mire valakozik...
En meg 2 evig voltam aupair egy csaladnal a gyerekekre kellet vigyaznom jatszani suliba bolcaibe vinni hozzni enni adni nekik heti 5 nap 8oraban ...
Megis mikor meglett a sajat lanyom aki amugy egy abszolut problema mentes gyerek volt, teljesen mas volt...
Nem hiszem h abbol a par alkalombol te felmerted h mennyi dolog van egy gyerekkel.
Szoval aki igy all neki az tenyleg nem akarja tovabb adni a genjeit. Felesleges. Neked ez egy uzlet egy feladat vagy hasonlo letudhato dolog.

Csak tisztázásként, ha hétvégi apuka is lennél, nem havi 2 nap járna, hanem minden 2. hétvége és a szünetek fele. Szóval pl. majdnem a fél nyár. Illetve ez nem jelenti, hogy többet nem láthatod, csak az anya többet nem köteles biztosítani számodra. De ha ti megegyeztek, hogy mondjuk heti kétszer te mész érte iskolába és utána még csináltok valami közös programot, mielőtt hazaviszed, az is lehetséges.
Szerintem feleslegesen parázol ezen. Egyrészt nagyon korai, mikor még nem is vagy kapcsolatban, másrészt meg ha jó apa vagy és vele se csinálsz semmit, ami miatt teljesen megutálna, akkor nem lesz érdeke ellehetetleníteni a kapcsolatodat a gyerekkel akkor se, ha elváltok. Azt akarja majd, ami a gyereknek a legjobb. Ha meg nem tudtok megegyezni, majd keresel egy jó ügyvédet, de az nem megoldás, hogy előre aláíratsz egy ilyen szerződést a leendő feleségeddel. Egyrészt valószínűleg nem is lehetséges, ahogy már mások is írták korábban, másrészt meg épeszű nő nem megy bele. Nem azért, mert előre ki akarna veled cseszni, csak amíg nincs is gyerek és nem tudja mik lesznek a körülmények, mégis hogy egyezhetne bele ebbe. Szóval nem ez a megoldás. Keress megfelelő parnert, majd legyél jó pár és apa és akkor nem kell majd ezen stresszelned akkor se, ha végül elválnátok.

Semmilyen jellegű házassági szerződést nem írnék alá senkivel.
Nem úgy akarok házasodni, hogy megtervezem, hogy mi lesz válás esetén. Számomra esküvő előtt nem opció a válás. Ha látnék rá esélyt, nem mennék hozzá a pasihoz.
A gyerek elhelyezését, meg gyermektartást meg ilyesmit válás esetén a bíróságon beszélik meg. Olyat eleve nem lehet kikötni, hogy egyik fél sem fizet gyerektartást, mert az a gyereknek jár, és nem a szülőnek. Ha közös felügyelet van, akkor nincs gyerektartás, de szerintem a gyereknek az a létező legnagyobb szívás. Sehol nincs otthon, rángatják ide-oda, nem jó az neki.
Ja, amúgy én férjnél vagyok, és nem merült fel a válás még eddig, és a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat mindig megbeszéljük. Szerintem neked nem való a házasság meg a gyerek.

"Szoval aki igy all neki az tenyleg nem akarja tovabb adni a genjeit. Felesleges. Neked ez egy uzlet egy feladat vagy hasonlo letudhato dolog."
Bocsáss meg de tényleg, ennél hülyeségebb dolgot szerintem nem írhattál volna le. Abszolút nincs igazad ebben.

"Hát ha az ember gyereket szeretne, amit nem igazán lehet visszacsinálni ugye, akkor én például ezt nem értem most, hogy lehet ilyet feltételezni. Ilyen egyszerűen nem lehetséges és kész, úgy gondolom."
Onnan tudom feltelezni, hogy tapasztaltam :D sot, csakhogy a mi peldankat hozzam, a ferjem nalunk sokkal nyugisabb tipusu ember. Azt is lehet mondani, hogy talan jobban is akart gyereket, mint en. Mindig mindenki azt mondta rola, hogy milyen nyugodt. Megis o borul ki hamarabb a gyereken, mint en. Csodalkozom is rajta :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!