Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő házastári szerződés esetén?
Csak úgy mennék bele esküvőbe, ha valamilyen szerződésben a hölgy elfogadja azt a feltételt, ha válásra kerül sor, nincs egyik fél részéről sem gyerektartás illetve heti vagy 2 heti felbontásban mindkét szülő neveli a gyereket? Nőknek mi erről a véleménye? Ti belemennétek?
Ez arról is szól, hogy ha már van gyerek, akkor az ő érdekeit kell nézni. Szóval nincs olyan egyik fél részéről sem, ha már be lett például valamelyik oviba, suliba iratva, az egyik gondol eggyet és elköltözik 2 várossal odébb és vinné a gyereket. Szépen ott kell munkát keresni, ha kell wc pucolóként és kész, mert így láthatná csak mindkét szülő a gyereket rendszeresen.

Ismetlem ezekre nem fog egy ugyved kozjegyzo sem szerzodest kotni mert jogszerutlen.
Am meg nem valaz el. Teszel a kapcsolatert. Ha gyerek lesz a 2. evben te maradsz GYEDen a gyerekkel. Vagy karpotolod a kiesett karrier miatt jovedelem kiesest.
Az anya ha o kapja a felugyeleti jogot akkor wlkoltozhwt 250km is.
De ugyan ezek lennenek ervenybe ha a gyerek 24oras ellatast igenyelne ha serultek szuletik?
Gondolom akkor marad anyunal te meg wppen csak fizetnel valami gyt-t...
Igazabol te csak ki akarsz bujni olyan feleosseg alol ami a torveny szerint kotelezo lenne.
Gy hiaba van valtott felugyelet ha a te jovedelmed magasabb akkor kompenzalni kell a masik szulo fele ergo igy is is kell fizetned. Mivel mind a ket helyeneg kell kapnia a gyereknek ugyan azt a szintet...

Ha sérült gyerekem születne nem hagynám ott miért feltételezel ilyet 13-as?
Én nem kibújni akarok! Én felelős apa akarok lenni. Én olyan korban vagyok hogy gyereket akarok vállalni, de hogy a fenébe vállaljak gyereket valakivel, ha érzem azt, hogy ha valamilyen oknál fogva válás a vége én kb. nem bírom ki ha elszakítanák tőlem bármely korában is a gyerekem?
Hát ha az egész fene kapcsolat lemondásokkal és kompromisszum vállaláson alapszik, meg rugalmasságon, akkor ilyen szélsőséges ( de milyen szélsőséges? Mondom ma minden 3-ik esküvő válással végződik, már lassan mindennapos), akkor olyan nagy kompromisszum lenne az anyától, hogy halóó én vagyok az apa, hagy neveljem már én is 2 hetet egy hónapban, nem csak te létezel mint szülő?!

Kizárt. Nem vagyok ellene annak, hogy felesben neveljük a gyereket, ha úgy alakul, de ilyet előre nem írnék alá, mert sok szempont fontos szerepet játszik ebben a kérdésben, amit előre nem tudhatunk. Pl. az apa mennyire fogja kivenni a részét a gyereknevelésből, milyen a kapcsolatuk, a gyerek hány éves a váláskor (értelemszerűen egy babánál nem megoldható az osztott felügyelet, de kiskorban se hiszem, hogy jót tenne neki és az ő érdeke az elsődleges). Illetve szerintem az is nagyon fontos, hogy a szülők együtt tudjanak működni a válás után és megfelelően kommunikáljanak a gyerek dolgairól, különben csak a gyerek szívja meg.
Ha a másik jó szülő és szeretik egymást, természetesen nem akarnám elszakítani őket, de előre biztosan semmit nem írnék alá erről. Amúgy még nincs gyerekem és nem is vagyok benne a témában, szóval lehet nem jól tudom, de én azt hallottam, hogy ha az apa szeretné és megfelel, akkor a bíróság gyakran ítél közös felügyeletet akkor is, ha erről előzetesen nem egyeztek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!