Pici Hölgy kérdése:
Élettársi szerződés esetén, ha az egyik fél elhalálozik jár-e a másik félnek házastársi pótlék?
Figyelt kérdés
Már nyugdíjasok vagyunk mindketten. Hol és kinél lehet olyan élettársi szerződést kötni, ami majdnem egyenlő a házastársi kapcsolattal?2023. dec. 1. 10:34
1/5 anonim válasza:
Nem teljesen értem, mit szeretnétek pontosan. Nincs olyan, ami "majdnem egyenlő" a házastársi kapcsolattal, és az államra nézve különösebben releváns lenne (hacsak nem egynemű élettársi kapcsolatról van szó).
Házasodjatok meg, ha az kell.
2/5 anonim válasza:
Mit gondolsz, miért hívják házastársi pótléknak? Azt hiszem a neve elárulja a kérdésre adandó választ.
3/5 anonim válasza:
Miért nem házasodtok össze? Hétköznap ingyen van.
4/5 NTBS válasza:
Szerintem nem. A házastársi pótlék házastársnak jár.
5/5 anonim válasza:
Házastársi pótlékot szerintem vagy 20 éve nem állapítanak meg.
Nem özvegyi nyugdíjra gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!