Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az ilyet nyugodtan vehetem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ilyet nyugodtan vehetem visszautasításnak?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudok csajozni, sem ismerkedni. Érzem, hogy feszengek, szorongok és senkihez sem merek úgy odamenni, hogy szimpatikus vagy, meghívhatlak-e valamire. A nőkhöz tényleg nincs semmi "tehetségem".

A visszautasítástól pedig félek, úgyhogy azt szoktam csinálni, hogy akin élőben láttam, hogy kedves, nem túl közömbös velem, arra ráírok valamilyen ürügy kérdéssel. Nem kérdezek semmit, hogy hogy van, vagy mit csinál, csak az adott kérdést. S ha válaszol rá, de ő nem viszi tovább a témát, nem kérdez semmit, vagyis nem tér el a tárgytól, akkor többet nem írok neki és a beszélgetést is lezárom.

Az én véleményem szerint ilyenkor, ha tényleg érdekelném, akkor beszélgetne velem tovább. Volt már barátnőm, de én ugyanolyan gyáva vagyok mint tizenévesen. Már vagy öt csajra írtam így rá, de nem alakult semmi, úgyhogy elkönyveltem úgy, hogy nekik nem jöttem be.

febr. 16. 11:20
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

"ilyen személyiség vagyok"

Az ember nem ilyen, vagy olyan. Folyamatosan változik a körülmények hatására. Ha olyan vagy, mint a gyurma és hagyod, hogy minden körülmény kénye-kedve szerint alakítson téged, akkor tőled függetlenül fogsz majd alakulni a külső hatásoktól függően.

De te egy önálló, gondolkodó, felnőtt emberi lény vagy, szabad akarattal. Jogodban áll és érdeked is küzdeni saját magadért, tenni a céljaidért, eredményeidért és dolgozni a saját fejlődéseden. Ha szeretnél jobb eredményeket elérni, akkor dolgozni kell rajta, hogy sikerüljön!

Csak úgy alapállapotban egy maratont sem vagy képes 5:40 alatt (vagy egyáltalán) lefutni. De ha módszeresen edzel, felkészíted rá a szervezetedet, kondiba hozod magad és rákészülsz, akkor képessé válhatsz rá, hogy meg tudd csinálni.

Ugyanez igaz a nyelvtanulásra, matematikára, pénzügyekre, programozásra, vagy bármi másra a világon.

Attól függően, hogy milyen előzetes kondíciód, ismereteid, tudásod, érdeklődésed, szokásaid, gondolkodásmódod, egyebeid vannak, ez a felkészülés lehet akár sokkal könnyebb is (lehet, hogy már mindegyik megy alapból, így a felkészülésen már túl is vagy), vagy ha még sosem próbáltad őket, akkor lehet jóval nehezebb is a képességek megszerzése. De nem lehetetlen senki számára. Legfeljebb nem érdekel a dolog eléggé ahhoz, hogy belefektess annyi energiát, amennyi szükséges lenne, mert még az eredmény sikerélménye, az elérhető jobb fizetés, vagy bármi egyéb sem tud eléggé motiválni.

De ismerkedés? Még hajléktalanok is vannak, akiknek van nője. Bárkinek sikerülhet. Egyedül a fejedben él a tévképzet, hogy pont te nem vagy erre képes.

Addig kell próbálkozni, amíg sikerrel nem jársz. Előbb egy perccel sem szabad abbahagyni a próbálkozást.

Olvasgass egy kicsit a szocializációról, a személyiség fejlődéséről és az önbizalom (meg annak hiányának) pszichológiájáról és kezdj el dolgozni saját magadon!

Még irtó fiatal vagy, minél előbb elkezdesz eredményesebben működni, annál hosszabb sikeres élet áll előtted.

"mások után meg kapkodnak és mindig van új barátnője"

Mások életéből mindig csak a csillogást látod, amit ő mutat meg belőle. Nem látod, hogy ő mennyit dolgozik, küzd, hány elutasítást kap, mire egy összejön és akár mennyit szenved ő is magában a zárt ajtók mögött, amikor épp nem kell senkinek sem.

Egy rakás pasi rémesen primitív dumákkal próbálkozik csajoknál "kő kóla?" meg mindenféle szexuális nyomulás. De ha nekik az a stratégiájuk, hogy így csinálják és addig csinálják így, amíg sikerrel nem járnak, akkor sikeresek lesznek vele, mert ha csak 1000-ből 1x is működik, amit és ahogyan csinálnak, akkor annyi a dolguk, hogy addig ismételgetik, amíg sikerrel nem járnak.

Ezt lényegében bármilyen módszerrel lehet csinálni. Csak idő és kitartás kérdése. Pont olyan, mint a horgászat. Belógatod a csalit a vízbe és várod, hogy arra járjon egy hal, ami rákap. Egyedül idő és kitartás kérdése, hogy fogsz-e valamit.

Persze, ha csak egy picivel kifinomultabb vagy, akkor előtte mérlegelheted, hogy a módszered mennyire fog működni, sőt akár menet közben is folyamatosan finomhangolhatod a próbálkozásodat, hogy eredményesebb legyen, mint eddig volt.

"egyből hozzájuk kapcsolom, hogy neki biztos..."

Ez egy mindset kérdés. Alapvetően két féle gondolkodási mód létezik. Az egyik ember abból indul ki, hogy "nekem ez nem megy, bezzeg másnak" és leírja magát, kesereg, panaszkodik és feladja.

A másik ember meg úgy van vele, hogy "Jé, neki sikerült valahogyan. Nézzük, mit hogyan csinált, mit lehet, tőle eltanulni, hogy nekem is menjen?"

Nyilván a te dolgod, hogy mit akarsz vagy nem akarsz csinálni. Ha nem is akarsz énekelni, síelni, héberül beszélni és különben is sokkal jobban érzed magad egyedül, mint egy párkapcsolatban, akkor nincs olyan nagy tétje lemondani róla, hogy ezeket nehezebb megtanulnod, mint amennyi energiát igényelne tőled a fejlődés.

Viszont, ha életed álma, hogy festő legyél, ha sokkal jobban élhetnél egy jól fizető szakmában dolgozva, ha szeretnél barátnőt, akkor érdeked dolgozni a változáson, megtenni, amit lehet, hogy fejlődj ezekben a dolgokban, mert neked ezek vannak olyan fontosak, hogy befektesd a szükséges időt, energiát, erőfeszítést.

Feladhatod próbálkozás nélkül, de mire jó az?

Az ismerkedéshez semmi köze, de ajánlom neked Ryan Holiday: Az akadály maga az út című könyvét. Szemléletformálásra nagyon jó. Szerintem hasznát fogod venni.

tegnapelőtt 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!