Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nincs már olyan, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nincs már olyan, hogy a férfi nyugodtan meg merhet szólítani egy nőt közlekedéskor?

Figyelt kérdés

Rengeteget jár a fejemben, hogy hirtelen ötlettől vezérelve megszólítok egy lányt, csak mert szimpatikusnak találom, de leblokkolok, mert attól félek, hogy nem lesz rá vevő és másodlagosan megszégyenülhetnék.

Soha nem láttam olyat, hogy bárki is megszólítana random egy lányt és lányokat se láttam kezdeményezni senki felé.

Régen állítólag olyan történetek voltak, hogy a vonaton beszélgettek emberek, de csak azt látom a világban, hogy mindenki (beleértve engem is) a telefonjával foglalkozik, a többiek pedig fülhallgatóznak.

A mai fiatalokra (25-35 éves korosztály) rá se merek köszönni se, pedig igényem lenne a szocializációra, ismerkedésre.

Tisztában vagyok azzal, hogy társkeresésezés létezik, de ha élőben nincs lehetőség adekvát kommunikáció indítására, megmosolyogtatásra, kapcsolat fenntartásra, mert mindenki mobilozik és bezárkózik, akkor miért lenne más, ha netán társkeresőn randit megbeszélve első randi történne meg?

Megönreflexióztam magam, és tudom, hogy sármos vagyok, a barátaim szeretnek és számítanak rám, a munkámat jól végzem, az önkéntes munkásságom során jelentősen javult a közösség általános kedve, saját magam szereztem meg mindent amire szükségem van, el tudom magam tartani, tehát olyan rossz nem vagyok.

Többen javasolták, hogy a hobbimhoz tartozó közösségben keressek, de megfigyeltem, hogy a nagytömegű emberszámmal rendelkező rendezvények leblokkolást csinálnak bennem és csak rosszul érzem magam idegen környezetben.

Pontosan tudom, hogy ha kapnék esélyt arra, hogy beszélgethessek, akkor jó alaposan ki tudnám fejezni magamat, de még a beszélgetéselindítást se tudom, hogyan kell kezdeményezni anélkül, hogy attól félnék, hogy rosszul kifejezve magam elkezdenének tőlem félni, gyűlölnének engem vagy átnéznek rajtam.

Az is lehet a félelmem oka, hogy az utóbbi években rengeteg szociális kudarc ért, elveszítettem szeretteimet, letiltottak többen, csak mert autista vagyok.

Olyan is sokszor van, hogy kihűl a beszélgetés, mert a lányok a legendákkal ellentétben már nem beszédesek. Hogy kommunikáljak, ha nem tudom meghallgatni, mert nem mond semmit?

34/F

2023. nov. 22. 19:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
59%

Régen is történtek ilyenek és ma is vannak.

Attól, mert te nem látod, attól még létezik ilyen.

2023. nov. 22. 19:30
 2/22 anonim ***** válasza:
35%

Hát már ne is haragudj, de beismerted hogy te is a telefont nyomkodod, akkor innentől kezdve nem panaszkodhat, része vagy a problémának...

Én simán beszélgetek, nagyon közvetlen vagyok. Persze észszerű határokon belül, aki stresszesnek tűnik, vagy siet, nem akarja hogy zavarják, azt nem fogom.

Fülhallgató pedig nem jelenti automatikusan azt hogy hagyj békén, csak lehet szeretni kihasználni az időt, hangoskönyvet hallgat, beszélgetős műsort, stb.

2023. nov. 22. 19:38
 3/22 anonim ***** válasza:
42%
Van erre most is lehetőség, csak nem kel bexarinak lenni.
2023. nov. 22. 19:44
 4/22 anonim ***** válasza:
81%

Azért, mert sok a beteg állat a világban és

félnek az emberek.

2023. nov. 22. 19:45
 5/22 anonim ***** válasza:
17%
Gallyra vágták a férfiak önbecsülését a nők vagy túlzottan tartózkodóak a sok sérülés miatt.
2023. nov. 22. 19:50
 6/22 anonim ***** válasza:
81%
Én az a fajta vagyok, aki oda mer menni és le meri szólítani a nőt, ha tetszik. De tényleg ez van, hogy félnek. Az első reakció mindig egy pánik szerű összerezzenés, már attól hogy valaki hozzászólt. Aztán lefagyás, szavak keresése, majd 2 perc múlva menekülés valahova máshova. A külsőmben, megjelenésemben nem lehet hiba, durva sem vagyok. Egyszerűen kiveszett a köztudatból az effajta ismerkedés.
2023. nov. 22. 19:54
 7/22 anonim válasza:
82%
Egyetértek veled kérdező! Nem csak ismerkedés tekintetében, hanem általában is, az emberek eltávolodtak egymástól. Ha nem is mindenki, mert azért még van olyan, aki jó néven veszi ha elkezdesz vele ismeretlenül is beszélgetni, de tényleg egyre több ilyen van, mint akikről írsz.
2023. nov. 22. 19:57
 8/22 anonim ***** válasza:
5%
Kezdjük azzal, hogy aki nem kocsiból ismerkedik hanem BKV-val vagy gyalog, az offos. Most ezzel a hozzáállással?
2023. nov. 22. 20:05
 9/22 anonim ***** válasza:
27%
Meg a telefonjaikat bámulják járdán közlekedve is, azt sem tudják hogy a másik a világon van, pláne hogy megakarja szólítani őket.
2023. nov. 22. 20:06
 10/22 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ez akkor működőképes, ha a nő is ad valami jelet. Látod, hogy többször rád néz, hosszabban, ilyesmi. Ha csak igyekszik valahova, és észre sem vesz semmit magakörül, akkor abból lehet kellemetlen szituáció, ha hirtelen leszólítod.
2023. nov. 22. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!