Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg egyre több nő marad...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg egyre több nő marad egyedül, mert túl magasak az elvárásaik, vagy egyszerűen csak a neten más kép alakul ki erről?

Figyelt kérdés
Az utóbbi években rengeteg podcast, vlog és cikk foglalkozik azzal, hogy a férfiaknak egyre nehezebb párt találni, mert a nők elvárásai egyre magasabbak. A közösségi médiában sok nő a saját értékét is feljebb pozicionálja, ami miatt úgy tűnhet, hogy a többségük csak a legfelső rétegű férfiakat akarja. Ha ez tényleg így lenne, akkor a legtöbb nő végül egyedül maradna, mert egyszerűen nincs annyi ’high value’ férfi, mint amennyi nő annak tartja magát. De vajon a valóságban is így van, vagy csak a neten tűnik úgy? (És vannak, akik erről nem is hallottak és vígan élnek kapcsolatban?) :)

ma 15:51
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Én azt látom, hogy ez inkább az idősebb, korosabb nőismerőseimet érinti.

A fiatalabbak nagy része párkapcsolatban vagy házasságban él, igaz, akad olyan, aki sokára találta meg a párját, addig egyedül volt, mert nem akart megalkudni, amin nem lehet csodálkozni. Az ismerőseim közül csak egy szűk réteg van egyedül.

ma 18:31
 32/35 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom, mennyi high value férfi van, de én pl találtam, és igen, addig egyedül voltam, másfél évet. Ha nem ismertem meg volna őt, akkor meg tovább lettem volna egyedül. Annyira nem probléma, mint amennyire hiszitek, mert a nők nagy része nagyon jól elvan egyedül is, nekünk többnyire vannak barátaink, normális viszony a családdal, stb, a férfiak szoktak nő nélkül totális magányban élni általában, mert sokaknak a dugás az egyetlen motiváció arra, hogy bármiféle kapcsolatot alakítsanak ki egy másik emberrel.
ma 18:36
 33/35 anonim ***** válasza:
79%

Én is 35 éves korom után mentem férjhez.

Addig is buliztam, éltem. 🙂

Olyannal nem kezdtem kapcsolatot aki nem bánik jól velem. 🙂

Türelmesen vártam. Magányos nem voltam mert szerettem a szabadságot is, bár most is oda megyek azt csinálok amit akarok.

ma 19:04
 34/35 anonim ***** válasza:
75%
A városi legendával ellentétben a kor előrehaladtával nem a nőknek, hanem a férfiaknak nehezebb párt találni. Amikor nagyanyám 50 évesen megözvegyült, hirtelen rengeteg udvarlója lett, de neki már nem kellett férfi. Nem volt hülye, tudta, hogy vénségére már nem akar kiszolgálni senkit, ápolni meg főleg nem. Szóval ezek a férfiak szépen egyedül maradtak, nagyanyám meg kinyílt és barátnőzött meg utazott ezerrel. Szerintem élete legboldogabb időszaka volt és nagyon sokáig is élt.
ma 21:18
 35/35 anonim ***** válasza:

40 feletti elvált nő vagyok a mai korban.

Jól élek, jó munkám van, alapvetően midig van kisebb-nagyobb célom az életem több területén, így sem nem unalmas, sem nem céltalan az életem.

A múlt évtizedek/évszázadok átlagához képest egyedül is sokkal jobban élek, csak anyagiak miatt nem kell társ, nem vagyok jogilag vagy társadalmilag sem korlátozva, elítélve. Direkt kényszer tehát nem hajt és ez is nagy szó, azt hiszem.

Így igen, mondhatjuk, hogy válogatós vagyok, ha nem felel meg bárki, hiszen nem is kell megfelelnie bárkinek.

Egyébként meg a korban hozzám illők közül azok, akik kb ugyanezt a szintet le tudják tenni az asztalra, amit én (nemcsak és nem főleg anyagiakra gondolok, hanem az egyéb általános dolgokra is, mint hasonló életvitel és értékrend, ami azért általában hasonló mentális állapotot, képzettséget, élettapasztalatot stb is jelent akár), nos ők kevesen vannak a “szabadpiacon”.

Az én korosztályomban az emberek többsége párkapcsolatban él, akik nem, azoknak a többsége sokszor terhelt mentálisan vagy zűrös életvitelben/anyagiakban- a kettő együtt is jár.

Nem kell egy lecsúszott alkeszt elviselnem, hogy legyen fedél a fejem felett.

Nem kell egy életképtelent eltartanom, hogy legyen, aki hozzám szól.

Nem kell egy buta miatt szégyenkeznem, hogy ne érezzem magam félembernek vagy magányosnak.

Nem kell egy igénytelennel megalkudnom, hogy legyen kivel ágyba bújnom.

Nem KELL… most épp az van igen, hogy amire, akire igényem van, olyan nincs a környezetemben… hogy ez azért van, mert én vagyok túl válogatós vagy azért, mert igenis képviselek én is egy olyan szintet, amit elvárok a másiktól is, nos ez nem változtat a tényen, hogy nincs társam.

Egy állapot ez is, mit sok más. Lehet hozzá alkalmazkodni, elfogadni, kihozni belőle a legtöbbet, meg ezek ellenkezőjét is.

A tények az alapvető leíró dolgokban azt igazolják számomra (megjelenés, társadalmi státusz, kulturális érték stb), hogy nem pozícionálok felül senkit, magamat sem.

Egyszerűen kevesebb ebben az életkorban is a legalább középosztálybeli, egészséges és kellemes megjelenésű, átlag feletti képesítéssel/műveltséggel rendelkező, átlagosan ép pszichéjű férfi, mint ahány lecsúszott, szenvedélybetegség felé tartó, alacsony iskolázottságú/műveletlen, igénytelen megjelenésű alak.

Mindenkinél van egy szint, ami alá nem megy.

Minél magasabb az a szint, annál magasabb lesz az a kompromisszumos szint is, amivel még “meg lehet barátkozni”, lehet mással kompenzálni stb.

Azt gondolom, hogy nem könnyű egyik nemnek sem.

ma 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!