Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mennyi időt adnál a másik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi időt adnál a másik félnek, hogy eldöntse szeretne-e tőled komolyat, ebben az esetben?

Figyelt kérdés

2 hónapja találkozok heti többször egy férfival, minden nap beszélgetünk, telefonálunk is gyakran. Sok közös ismerős van, mindenki szerint megbízható, rendes, az is teljesen fix, hogy nem is próbál beszélni senki mással, mióta szóban vagyok. Viszont a mi megiserkedésünk előtt 2 hónappal történt szakításán azóta sincs túl, holott megismerkedéskor azt mondta, hogy igen, de utána ő is rájött, hogy nem. Egy érzelmileg nehéz időszakon van túl, emellett sok minden történt vele egyszerre. Ezek mellett említette, hogy nehezen kötődik, exén kívül több évig senkihez se, noha voltak hosszabb távú partnerei.

Mi elbeszélgetünk, vannak nézetbeli különbségeink, de semmi óriási jelenleg, az viszont nyilvánvalóan látszik, hogy semmilyen érzelmi közeledés nincs (így annyira az én lelkivilágom se érdekli), lelkizni lelkizik, elmondani elmond dolgokat, de nincsenek kötődést alakító programok, csak ülünk beszélgetni, ha nem épp együtt alszunk, azon kívül se csók, se ölelés, semmi, holott az első hónapban még volt.

Mennyi időt hagynál neki (ebben a "találkozunk, aztán majd meglátjuk mi lesz, majd úgyis alakul idővel, de alapvetően komolyat keresek mindig"), mi ami túl elhamarkodott lenne? Nem tudom, 2 hónap mennyire sok vagy kevés egy ilyen érzelmi kavalkádos helyzetben eldönteni, hogy egyáltalán el tud-e képzelni velem valami komolyat, ha nem is ugrunk bele a mélyébe, vagy csak +1 dolog vagyok, ami segít elterelni a figyelmét a bajairól. Gondolom, ha rákérdezek, ugyan azt kapom, mint eddig "Ez úgyis spontán alakul"

ma 12:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én - és nem mondom, hogy mennyi az okés, de nekem ennyi - két hónap után már semennyit. A jelen helyzetben az sem biztos, hogy ennyit adtam volna neki.

A helyzet, hogy szerintem az embernek érzékelnie kell, hogy túl van-e valakin, készen áll-e az ismerkedésre vagy sem. Ha valaki nem teszi ezt meg, nem zárja le a kapcsolatát, nem gondolkodik rajta, nem méri fel mik történtek vele és mit tanult ebből, illetve nem dolgozik önmagán az nekem mostmár (mert korábban ezzel sajnos volt rossz tapasztalatom) nem elfogadható.

Ha ezekben csak sodródik, nem tesz aktívan, csak éppen benne van abban, ami jön (jelen esetben ez te vagy), meg várja, hogy spontán kialakuljon az szerintem nagyon rossz jel. Egy kapcsolat és a szerelem is a tévhitekkel ellentétben nem csak úgy kialakul magától, hanem két ember folyamatos közös munkája. Ha valaki ezt nem teszi bele, eshet ugyan szerelembe, de a kapcsolat meg fogja szenvedni. Elvégre az életben mindig jönnek nehéz szituációk, amelyekre reagálnunk kell egyénenként és párként is. Ha valaki ezen nem dolgozik, akkor nincsen ráhatása, és is nem fejlődik emberileg.

Szerintem ezt gondold át te is. Azt érzed ezzel megkapod azt az érzelmi biztonságot, amire szükséged van? Azt gondolod, hogy beletesz bármit is a kapcsolatotokba, vagy legalább annyit mint te? Mert ha ezekre a válasz az, hogy nem, akkor szerintem a saját érdekedben zárd ezt le minél hamarabb. Ez a te életed, várd el és dolgozz érte, hogy a megfelelő bánásmódot kapd!

ma 13:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért ő dönt arról, hogy mi és milyen tempóban alakul?

Jó ez így neked? Jól érzed most magad vele? Akkor is, ha ez így marad, és semmi sem változik?

ma 13:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon le lettem alázva egy hasonló (kötődni-kapcsolódni képtelen férfi, aki ki-be mászkál az ismerkedésből) kérdéssel. Egyrészt örülök annak, hogy eddig emberséges, támogató válaszok érkeztek. Csatlakozva hozzájuk, 2 hónap után már tudja azt mindkét fél, hogy akar-e további kapcsolatot, vagy nem. Ha nem tudja, akkor felesleges az okokat keresni, hanem minél előbb sérülésmentesen távozni kell.
ma 13:12
 4/13 anonim ***** válasza:

Jó neki, hogy most vele vagy és meghallgatod, de maga sem tudja, hogyan tovább. Nincs még felkészülve egy új kapcsolatra.

Ez inkább barátság lehet így.

ma 13:13
 5/13 A kérdező kommentje:

Alapvetően abszolút nem kapok ebben meg semmit, mert nem érzelemmentes szex és beszélgetésre vágyom, ahol nem érek semmit és bárki lehetne ott helyettem. De az is bennem van, hogy nagyon ritka a megbízható ember (mármint, akinél nem kell rettegnem, hogy megcsal vagy hazudik) és ő nagyon olyannak tűnik akkor is, ha kicsit neheztelek miatta, hogy úgy keresett meg, hogy az előzőn sincs túl (bár akkor ő is azt mondta, hogy egy jobb periódusa volt és azt hitte marad is) és bennem van a kismanó, nem e csak én vagyok türelmetlen, aki nem képes várni ha már óhatatlanul is belekeveredtem.

Nem tudom, beletesz-e a kapcsolatba annyit, mint én. Hív, keres, válaszol, valamennyire figyel rám az ágyban is, úgy hogy nem vagyunk kapcsolatban, nem tudom mit kéne elvárnom mást, hogy beletegyen ezen a szinten. Csak nekem nem azért kell egy férfi, hogy legyen, elvoltam nélküle is, nem én kerestem, hanem kötődni szeretnék.

ma 13:13
 6/13 anonim ***** válasza:
53%

Vigyázni kell az ilyenekkel mert előfordulhat hogy csak kell neki egy lelki szemetes aki átsegíti egy nehéz időszakon. És ezt "beburkolja" egy párkapcsolat lehetőségébe, pedig csak kell neki valaki aki meghallgatja a sirámait.

Attól is függ hogy mennyi idős az illető, mert egy huszonéves még tapasztalatlan, keresi az útját, sokszor bizonytalanabb. De egy 40-50 évesnél már illene tudni nyilatkozni hogy mit akar.

ma 13:19
 7/13 A kérdező kommentje:
Van esetleg olyan ötletetek, hogy ezt a problémát, témát hogyan lehet hatékonyan felhozni egy beszélgetésben, mielőtt szó nélkül fogom magam és lelépek?
ma 13:24
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez màr most nem alakul sehogy. Egy lyukas garast nem ér ez a faszi.
ma 13:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Már rég le kellett volna lépned...
ma 13:40
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Így semennyit. Azzal nincs bajom, ha valakinek kicsit lassab a tempója, amíg azt érzem, hogy előre haladunk és fokozatosan nyílik meg. A ti esetetekben viszont rájött, hogy nincs túl az exén, érzelmileg el van zárkózva és nem is próbál közelebb kerülni hozzád. Úgy tűnik csak pótlék vagy, hogy ne legyen olyan magányos az exe nélkül, de semmi garancia nincs rá, hogy ha türelmesen vársz, akkor ebből egyszer normális kapcsolat lesz. Lehet fél év után ő dobna azzal, hogy sajnálja, de nem szeret és keresne mást. Erre aztán felesleges várni.

Legközelebb, ha találkoztok, akkor mondd meg neki, hogy azt látod, hogy nem halad semerre a kapcsolatotok és te így nem szeretnéd tovább folytatni.

ma 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!