Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Péter0255 kérdése:

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Kicsit elszakadt a cérna az emberi kapcsolataimat illetően, nagyon egyedül érzem magamat, magányos vagyok... 25 éves férfi vagyok, hallássérült és autista vagyok. Épp hallóként születtem, a hallásromlás az utóbbi évek eredménye. Hál istennek sikerült stabilizálni, nem romlik tovább. Annyi maradt meg a hallásomból, ami kettesben, megfelelő körülmények között (háttérzajok, akusztika, artikuláció, stb) elég a kommunikációhoz, de közösségben nemigen, maximum foszlányokban. Kevés barátom van. A tapasztalataim alapján sajnos kevés olyan ember van, aki rászánná az idejét kettesben a másikra. Hiába próbálok mindent megtenni, felkelteni az emberek figyelmét, kapcsolódni, nem nagyon megy, általában kívülálló maradok.

Nagyon igyekszem ugyanakkor a nehézségeimből előnyt kovácsolni. A történésekkel egy új világba kaptam bepillantást, sokat tapasztaltam, és egy életre szóló hivatást kaptam. Szívügyem lett az esélyegyenlőség, amiért tenni is szeretnék. Önkénteskedek egy fogyatékos alapítványnál, és újságíró gyakornok leszek, tervezek írni is a témában. De azért csak nehéz az ismerkedés, ami kezdi felőrölni az erőmet... 8 koponyaműtéttel a fél életemet kb a kórházban töltöttem. A kortársaim élték az életüket, ismerkedtek, buliztak, stb, addig én az életemért küzdöttem... Az Élet megtanított küzdeni, sosem adom fel. A kórházban töltött idő alatt is ismerkedtem a szobatársaimmal, többel a mai napig tartom a kapcsolatot.

Jelenleg az egyetem befejezésére koncentrálok. A tanulás mellett dolgozom, sportolok, célom még az újságírás mellett a történelem doktori is. Sok hobbim van. A társadalmi témák, elmélkedések központi helyet foglalnak el az életemben. Legkedveltebb elfoglaltságom az írás, verseket, novellákat, regényt írok. Szeretem a természetet, a fotózást, szívesen táncolok, kézműveskedek, festek, túrázok, kirándulok, kertészkedek. Szenvedélyes gyűjtő vagyok, a polcaim roskadoznak otthon a sok "kacattól". Érdekel minden, ami új, érdeklődő és nyitott vagyok, szeretek új dolgokba belekezdeni. Sajnos a műtétek után eléggé leromlott az állapotom, ebből a sport segített kilábalnom: Járni is alig tudtam már, most viszont 8-10 km-t futok (célom tavaszig a fél maraton), súlyzózok, és evezek. Célom hogy versenyevezős lehessek, fokozatosan építkezem. Imádom a vizet, minden alkalom egy kaland, ahogyan vízre szállunk a hajóval és evezünk a csapattal. Nem hagyom el magamat, és igyekszem pozitívan gondolkodni, tudatosan élni.

Párkapcsolati téren viszont leírni nem tudom, mennyire vágyok egy lányra, akit szerethessek, és aki viszontszeret... Minden mást szavakba tudok önteni, de ez a vágy...

dec. 5. 01:10
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Tehát most mi is a gond? Ismerkedsz, de visszautasítanak vagy nem mersz ismerkedni/nincs rá alkalom?

Tanácsot kérsz, hol ismerkedhetsz?

Elég aktívnak tűnsz, hobbijaid alkalmával találkozhatsz lányokkal szerintem. Eddig nem ment valamiért?

dec. 5. 04:35
 2/7 anonim ***** válasza:
57%
Hallókészüléked van? Ha nincs, akkor legyen! Onnantól ezen a téren teljes életet tudsz élni. Viszont az autizmus mindig is nehezíteni fogja a párkeresést. Olvass, tanulj a testbeszédről! Sokat segít, ha megtanulod felismerni, hogy mi zajlik a másikban!
dec. 5. 04:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen autista csoportok...lehet körbe kéne nézned.

Én se értem nem mersz ismerkedni vagy mindenki visszautasít?

A leírtak alapján nincs veled baj sztm.

dec. 5. 06:33
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Rengeteg megpróbáltatáson mentél keresztül. Valószínűleg az autizmusod és az elszenvedett traumaid gátolnak.

Egy ilyen aktív és intelligens, világra nyitott, sportos pasi kell, hogy találjon maga mellé.

Talán nem is baj, hogy várnod kell a megfelelőre. Én közel 10 évet vártam... 10! De nem alkudtam meg. Viszont jártam pszichológushoz, kineziológushoz és családállításra is. Muszáj megdolgozzuk ami bennünk trauma, különben sosem fog változni semmi.

dec. 5. 08:04
 5/7 anonim ***** válasza:

"Mit tennétek a helyemben"

Ismerkednék.

dec. 5. 12:46
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Igyekszem mindegyikre válaszolni valahogyan.

A nehézségem abban van, hogy akárhogyan próbálok ismerkedni, kicsit felszínesek maradnak a kapcsolataim, nem nagyon sikerül elmélyíteni. Ennek két legfőbb oka a hallásromlásom és az autizmusom. Van sajnos egy szociális szorongásom is. Kettesben nem jön elő, nagyobb közösségben viszont igen.

Van hallókészülékem jobb oldalra, bal oldalra cochlearis implantátum. Sajnos a hallásrehabilitáció által nem kaphatom vissza ami elveszett. Annyira elég ez, hogy kettesben leülve beszélgessek valakivel. Közösségi kommunikációra nem. Fáradékonyabb is vagyok amiatt, kevesebből kell kihoznom ugyanazt kvázi. Örülni kell persze ennek is, mert még mindig jobb, mintha az egész repült volna a kukába.

Pasiból vagyok, lányt keresek 4-es, de azért köszi :) Egyébként kb hasonlót keresek, csak lányban. Tudod a frusztrációt az okozza, hogy nekem eddig még semmilyen tapasztalatom nincs... Körülöttem pedig már mindenkinek volt vagy van, sokaknak már a sokadik... Nehéz így türelmesen tovább keresni, olyanra, akire én is vágyom.

dec. 5. 19:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha magadhoz hasonlóak körében keresel, akkor nagyobb a siker. Jobban megértenek. Milyen olyan elfoglaltságaid vannak, amikor hasonlóaakkal találkozol? Ez az egyik opció. Másik a társkereső.
dec. 5. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!