Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért zavar, hogy a pasi akivel ismerkedem még viszonylag fiatal (26 éves) de már most 2 diplomája van, és magas pozícióban dolgozik?
5
Nekem meg inkább az a tapasztalatom, hogy az ilyen "antik tárgyak" sokkal rosszabb vezetők, munkatársak és el is mondom miért.
Alapból a kor miatt elvár egy plusz tiszteletet.
Mindig az a jó, amit ő gondol és amit ő tanult 20 évvel ezelőtt. Csőlátása van.
Nem nyitott az újdonságokra, fejlődésre, mindig a régi "bevált" módszerek felé húz.
Sok idősebb vezető, munkatárs fél a változástól, mert úgy már lehet nem tud olyan hatékony lenni, képtelen megtanulni és természetesen nem akarja elveszíteni a pozícióját.
Tanulni, képzésre járni, képezni magukat nem akarják.
Nem szeretik, nem akarják normálisan betanítani a fiatalabbakat. Legtöbb esetben itt is a pozíció, munkahely féltése, megvédése miatt.
Nem kell velem egyetérteni, de nekem ezek a tapasztalataim. Volt olyan esetem is, hogy azért nem csinálhattam a saját módszeremmel a munkát (KONKRÉTAN MEGTILTOTTÁK "AZ ANTIKOK") mert ha kiderült volna a vezetőség előtt, hogy erre a feladatra van jóval egyszerűbb megoldás, akkor két embertől meg kellett volna válni. A mostani munkahelyemen is tapasztalok ilyet és nem kell nagy dologra gondolni, legyen egy sima excel. Míg nekem 10 perc egy adott feladat, addig a 25 éve ott dolgozó kollégámnak 1-másfél óra. Miért? Mert az alap képleteket sem tudja és nem is akarja megtanulni.
5-ös vagyok, 8-asnak írom, hogy ezek csak sztereotipiák, amiket írsz. Jó vezetőnek születni kell, az egy képesség, ami független a tanultságtól, iskolák, diploma számától.
Ami tapasztalatot írtál, olyan van, de ellenkezője is van, kb fele-fele arányban. Ez hozzáállás és nem kor kérdése. Szubjektív tapasztalatot sosem lehet tényként vagy általánosításként kezelni. Mivel észrevehetően fiatalabb vagy, kevesebb tapasztalatból írsz.
Nekem is vannak korombeli kollégáim, akik "ha 10 éve ez jó volt, akkor most is jó" alapon dolgoznak, de vannak olyan nyugdíjközeliek is, akikkel már a mesterséges intelligenciát és a robotikát is használjuk munkánkhoz és annak modernebb működéséhez.
Ugyan így fiatalabb kollégák is vannak, akik lusták, leszarnak mindent.
Szóval ez gondolkodásmód, intelligencia és elhivatottság kérdése, nem kor kérdése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!