Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha egy párkapcsolat tönkremegy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy párkapcsolat tönkremegy, a felek miért hibáztatják egymást ahelyett, hogy saját magukba néznének inkább?

Figyelt kérdés
Minden párkapcsolat 50-50%. Ha valakivel összejössz, az 50%-ban a te döntésed, így minden felelősség 50%-a a tied. Onnantól bármi is történjen a kapcsolatban, ki csal meg kit, ki változik meg, már nem számít, mert te őt választottad annak idején, a döntés fele a tied. Így, bármi okból is menjen szét egy párkapcsolat, az fele részt annak a hibája lesz, aki eleve az elején belement a kapcsolatba. Csak így tanulhat saját hibájából az ember, ha belátja, mit rontott el a legelején, milyen szempontokat nem vett figyelembe.

okt. 24. 16:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
25%
Azért, mert jó néhány ember képtelen az önreflexióra, az önkritikára, mindenki-hülye-csak-én-vagyok-helikopter szindrómában szenved..
okt. 24. 17:41
 12/26 anonim ***** válasza:
38%

Én értem kérdező és igaz amit írsz. Jó látni, hogy más is sejti és el is sajátít.

Tudatosan élsz. Azért vagy kapcsolatban mert szeretsz. Ki is kell mutatni! A viszonzásra vàrni csak oda vissza játékként megy. Nem laktok együtt, beteg, viszek neki húslevest és rántotthúst. Kedves vagyok még akkor is is egy kergebirka épp a másik. Visszakapod ugyan ezt ha kapja is.

okt. 24. 18:34
 13/26 anonim ***** válasza:
60%

"Minden párkapcsolat 50-50%."

Na ez rohadtul nem igaz.

okt. 24. 19:12
 14/26 anonim ***** válasza:
69%

"hanem azt, hogy "én balga! összeálltam egy ilyen fazonnal..."."

Nem mindig látni előre, hogy a másik mire képes. Borzasztóan leegyszerűsíted a dolgokat.

okt. 24. 19:17
 15/26 anonim ***** válasza:
8, megnézném én azt a balgázást miközben évekig húzkodnak, hogy csak a komád volt benn az adócsalásban vagy te is. 50-50%? Előbb okolnád még az üköreganyját is mint saját magadat.
okt. 24. 21:34
 16/26 A kérdező kommentje:

Légyszi értsétek meg, attól még, hogy rossz emberismerő vagy, és nem látod előre, kivel is jössz össze, attól az még a te hibád. Sokadszorra hangsúlyozom: egyéni felelősségvállalás.

Ha valaki a kút aljáról azt kiáltozza nekem, hogy "gyere, ugorj le te is, tök jó móka!" - és én leugrok, majdnem megfulladok, akkor ki is a hibás?

A naivitás, a hiszékenység önmagában hiba!

Ettől függetlenül kockáztathatsz. Ha olyan karakter vagy, aki beleugrik mindenféle kutakba, mert akár még jól is elsülhet, hát hajrá. Élj úgy. Csak akkor ne hibáztass senki mást, mert magadtól ugrottál bele, senki nem lökött meg, maximum lecsábított.

okt. 25. 00:18
 17/26 A kérdező kommentje:
Példa az emberismeretre, illetve annak hiányosságára, és személyes végkövetkeztetések: Egy "barátom" kölcsön kért tőlem pénzt, és bár sejtettem, hogy nem fogja visszaadni, adtam neki valamiért. Talán jó fej akartam lenni, vagy nem is tudom, így láttam helyesnek. Természetesen felszívódott, soha többé nem találkoztunk. Ekkor haragudtam rá némileg, de főleg saját magamra haragudtam, mert rosszul döntöttem. Erről szólna az egyéni felelősségvállalás. Mikor egy másik ismerősöm kért tőlem kölcsön pénzt, elmeséltem neki a rossz tapasztalatomat az előzővel, és ezzel együtt bár adtam neki kölcsön pénzt, elkértem zálogba tőle egy arany nyakláncot, mert már volt tapasztalatom erről, és nem akartam SAJÁT MAGAMBAN ismét csalódni. Persze, a kölcsönt már másnap visszaadta, én meg a nyakláncot neki. Aztán évekkel később egy olyan barát kért tőlem egy nagyobb összeget kölcsön, akiben maximálisan megbíztam, mert 5 éves korunk óta ismerjük egymást. Egyetlen másodpercig sem kételkedtem benne, és az igazat megvallva nem is sürgettem a dolgot, hogy kérem vissza. Fél évvel később óriási hálálkodások közben +20%-os kamattal hozta vissza a pénzemet, amit persze nem fogadtam el, mert barátok közt természetes egymás segítése. De ha esetleg valami végső káosz és botránycunami keretei közt nem adta volna vissza a pénzemet, akkor is saját magamat hibáztattam volna, hogy ennyire elképesztően félreismertem őt. És onnantól átértékeltem volna minden emberhez kötődő viszonyomat. Őt nem hibáztattam volna, simán csak mérhetetlenül csalódott lettem volna saját magamban. De ilyesmi nem történt, mert a megérzéseim után mentem. Igazi, őszinte megérzések, tapasztalat, nem pedig valamiféle rózsaszín köd, vagy kétségbeesett kapcsolatfüggőség motivált.
okt. 25. 00:35
 18/26 anonim ***** válasza:
Felelősség mindig van mindkét félen. De egyrészt nem mindig 50-50%, mert oké, lehet mondani, hogy "te választottad", de azt nem lehet elvárni senkitől, hogy legyen mester-emberismerő, főleg ha a másik manipulatív volt vagy később változott meg vmi trauma vagy új társaság miatt... és azért vannak esetek, amikor egyértelműen hibásabb az egyik fél. A másik meg az, hogy sokan egyszerűen nem kommunikálnak arról, hogy mi a bajuk a másikkal, a másik nem feltétlenül veszi észre, hogy az ő vmelyik viselkedése zavaró lehet. Mert nem minden dolog, ami zavarja a másikat, egyértelműen, egyezményesen "rossz"-nak tekintett viselkedés. Pl. van, akit az zavar, hogy nem mennek minden héten az anyját meglátogatni... az azért nem olyan dolog, ami egyértelműen zavaró a többségnek, ha a másik meg sem említi, hanem magában puffog. Ezeket meg nem érted meg, még akkor sem, ha magadba nézel. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Nálunk pl. az egyik előző kapcsolatomban én voltam az, aki hajlandó volt normálisan kommunikálni. Az exem meg egyszer odavetette foghegyről, hogy "tetté' azért, hogy kiszeressek belőled", de azt már többszöri kérésre sem volt hajlandó elmondani, hogy mit... ilyenkor meg max. tippelgethet az ember. Az egyetlen dolog, amit tudtam, az az volt, hogy szte többet kellett volna takarítanom...
okt. 25. 09:44
 19/26 anonim ***** válasza:
Értem én, hogy zseninek akarnád eladni magad, nem megy, vedd észre. Te lennél a világ leghíresebb profilozója ha így lenne. Azzal az aprócska bökkenővel indul az egész, hogy saját magadat sem ismered - nem is ismerheted - teljesen. Hogy látnál át akkor bárki máson...
okt. 25. 09:48
 20/26 anonim ***** válasza:
42%

"Légyszi értsétek meg, attól még, hogy rossz emberismerő vagy, és nem látod előre"

Pontosan hogy jó emberismerő vagyok. Te viszont az ostobák magabiztosságával rendelkezel.

okt. 25. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!